Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
inoks

Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Post autor: inoks »

Żeby ktoś, źle nie zrozumiał, nie mam problemu o to, że komuś się to podoba, jedynie śmieszy mnie fakt robienia z kogoś zupełnie zwykłego legendy/bożka etc.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

o cie kurwa ale dales typie
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
inoks

Twój zasób intelektualny mnie rozbraja. Mam nadzieję, że zrozumiesz kiedyś, że teksty "o ja cie typie ale teraz dales o kurwa haha co ty kurwa tworzysz pa seba hehe" nic do dyskusji nie wnoszą i są w opór zbędne
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

wypierdalaj
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

inoks pisze: Pokażcie mi swoich ulubionych raperów to każdemu z nich można zarzucić monotonność i hipokryzję, elo
Otóż, celem tego posta nie było udowadnianie hipokryzji Pana Wankza, a jedynie analiza jego tekstu z mojej strony
To po chuj o nich pytałeś, skoro później tego nie udowadniasz :dunno:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

inoks pisze: 23 sty 2021, 18:27 Pokażcie mi swoich ulubionych raperów to każdemu z nich można zarzucić monotonność i hipokryzję, elo
Wystarczy wsadzić na bity RR Sentina lub Laika czy innego jakiegoś tam ulubionego pędzla w pozytywnym tego słowa znaczeniu z tymi samymi tekstami co nawinął Bedi i by się tu trzepali jakie to jest super, hipokryzja jest wszechobecna w rapie tak samo jak i na tym forum. W 100% zgadzam się z Twoim postem chyba jesteś jednym z nielicznych, który podszedł do tego albumu i twórczości z przymrużeniem oka i przede wszystkim z dystansem.Większość słuchaczy pewnie interesuję osobowość danego rapera, jakieś tam pitolenie o prawdziwości jego prywatność itp. niektórzy to chyba tym żyją, ja należę do tej mniejszości co mają to gdzieś i mało mnie obchodzi kto się na kogo kreuję i jakie ekscesy wyprawia na codzień, potrafię oddzielić świat stworzony na CD od rzeczywistości - również słucha mi się tej płytki bardzo dobrze i polecam odsłuch nocny i tak samo jak forumowy kolega mam wywalone na jakieś moralizatorstwa i innego tego typu pierdoły, muza ma mnie bawić, bujać, rozluźniać i pobudzać wspomnienia, czasami zdarzy się jakiś rapowy wieszcz Mickiewicz to można sobie pokontemplować.
daveyo

Post autor: daveyo »

Pozdro @SiNi, szczera prawda. Aż uśmiech pojawia się na twarzy, że ktoś potrafi to zrozumieć. ✌️

Muzyka łączy, nie ma w niej miejsca na nienawiść i złość.
Awatar użytkownika
inoks

oldschool pisze: 23 sty 2021, 21:26 tylko pokaż nam tę swoją super analizę rapu Wankeja.
Nom
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Ale od Wankeja to się proszę odjebać! :lol:
Przypominam, że Pan Doktor ma teraz pewnie dużo pracy, a Bedoes nie wie ile to 6x6
Eloooo
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

...analizę, która miała polegać na udowodnieniu tych szumnych hipokryzji i ułomności obecnych u "każdego naszego ulubionego rapera", chyba nie myślałeś że ktoś chciał dosłownego interpretowania gościnnych zwrotek albo robienia rozbiorów gramatycznych, nom.

Uczepiłeś się jednego słowa zapominając w jakich okolicznościach padło i teraz tylko podróżujesz w bagażniku do wygodnych fragmentów, które ci się podobają.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No oczywiście, że tak, przecież ten typ się nie przyzna, że wyszedł na totalnego idiotę. Jak wyciągnął jakieś linijki Wankeja, to specjalnie najgorsze jakie potrafił znaleźć (takie mam wrażenie), a teraz się czepia, że słowo nie te. Do tego jak już go wyjaśniłeś, tak, że nic nie zostało to zaczął odwracać kota ogonem.

Dodatkowo zupełnie mnie nie dziwi, że po jego stronie jest AKURAT ZUPEŁNYM PRZYPADKIEM @daveyo i @SiNi, którzy potrafiliby znaleźć geniusz w pierdach Bedoesa, gdyby postanowił nagrać je zamiast płyty xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
teepeetee

Post autor: teepeetee »

oldschool pisze: 23 sty 2021, 23:47 Dodatkowo zupełnie mnie nie dziwi, że po jego stronie jest AKURAT ZUPEŁNYM PRZYPADKIEM @daveyo i @SiNi, którzy potrafiliby znaleźć geniusz w pierdach Bedoesa, gdyby postanowił nagrać je zamiast płyty xD
Wazne aby te pierdy byly od serca, no to mozna wszystko wybaczyc zaczynajac od monotonii a konczac na hipokryzji :rotfl: (i nie mowie o zmianu zdania bo ta kwestia moze sie zmienic, ale dwubiegunowosci rapera gdzie na plycie w jednym kawalku nawija o jebaniu kurew, a w drugim nawoluje sluchacza do kochania ich)
Awatar użytkownika
inoks

"Stestuj, Michał nawet przestał ćpać
A reszta z nas skręca drzewka choć nie stać nas" (Dinal - Program, zwrota Wankza ofc)

"Nigdy nie bawiłem się w narkotyki z nikim" (Dinal - Bułki z szynką, zwrota Wankza ofc)

Pierwszy, lepszy przykład Czyż nie jest to hipokryzją?

hipokryzja «obłuda, dwulicowość, nieszczerość»

@SWN @oldschool @Denar

Dodano po 24 minutach 12 sekundach:
Denar pisze: 23 sty 2021, 19:23
inoks pisze: 23 sty 2021, 18:27 Pokażcie mi swoich ulubionych raperów to każdemu z nich można zarzucić monotonność i hipokryzję
Wankej vel Pan Wankz
Czekam na analizę
Padły tam dwa rzeczowniki - monotonność i hipokryzja, a ja zabrałem się za wskazanie monotonności Wankza, zarzucając mu, że ujawnia się ona poprzez ciągłe rzucanie truizmami w przytoczonej zwrotce. Wy kompletnie zignorowaliście to, że słowo "monotonność" było tam w ogóle zawarte i oczekiwaliście wskazania TYLKO tej hipokryzji. @oldschool również pisał tylko o analizie, nie wskazując pod jakim kątem miałem ją przeprowadzić (monotonność czy hipokryzja). Wasze zarzuty o wykonanie przeze mnie fikołka i uniku w dyskusji są bezpodstawne i wynikają z braku rozumienia przez was tekstu pisanego.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Wankz w swoich zwrotkach kilkukrotnie podkręcał szyderę z ludzi odgórnie oceniających łysych, chodzących na siłownię czy właśnie użytkowników trawy, stąd nazywanie się 'ćpunem' w pierwszym cytacie jest wyrazem autoironii. Ale to nieważne, bo - jak już wspomniałem post wcześniej - widocznie lubisz być bardzo wybiórczy w swoich refleksjach, stąd (zapewne całkowicie przypadkowo) uciekła ci linijka następująca po drugim cytacie. A jest tam nic innego jak:
Wankz pisze:Nigdy nie bawiłem się w narkotyki z nikim
Kiedy paliłem, to tylko splify I z fify
Nie muszę ci chyba tłumaczyć czym są rzeczone splify, a sam Wankz nie krył się z sympatią do nich jeszcze x innych razy, więc nie wygląda to na jednorazową wpadkę. To tylko na podstawie znajomości tekstów szerszej niż scrollowanie na szybko tekstowo.pl, natomiast jeśli już traktujemy wszystkie wersy tak dosłownie jak ty ćpanie Wankeja, to mogę cię zaskoczyć - zwrotkę później rapuje, że ma w mięśniach stal, a nie ma - kumasz tego jebanego hipokrytę?

Nie wierzę że to tłumaczę.
Awatar użytkownika
inoks

Tylko, że jasno wynika z pierwszej przytoczonej zwrotki, że Wankz nie zalicza jarania trawy do ćpania, bo jasno rozgranicza w niej, że nie ćpa ale dalej skręcają drzewka (czyli jarają). Także twoje tłumaczenie w tym momencie upadło, bo skoro dla niego ćpanie=\=jaranie to oznacza, że skoro przyznaje się do ćpania to w grę nie wchodziła trawka
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Może temat już przeruchany, ale nikt nie zauważył imo słuchalnego i nie cringe'owego numeru na tej płycie, mam na myśli "DM" czyli bonus track.
W sumie numer luzak, ale Bedoes całą płytę w nim zawarł i równie dobrze mógłby wypuścić tylko ten kawałek.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
inoks

SWN pisze: natomiast jeśli już traktujemy wszystkie wersy tak dosłownie jak ty ćpanie Wankeja, to mogę cię zaskoczyć - zwrotkę później rapuje, że ma w mięśniach stal, a nie ma - kumasz tego jebanego hipokrytę?

Nie wierzę że to tłumaczę.
Ej siema z góry założę, że czegoś nie rozumiesz i potem nie będę wierzył, że muszę to komuś tłumaczyć, fajna taktyka

Dodano po 3 minutach 14 sekundach:
xxxkawo pisze: 24 sty 2021, 1:27 Może temat już przeruchany, ale nikt nie zauważył imo słuchalnego i nie cringe'owego numeru na tej płycie, mam na myśli "DM" czyli bonus track.
W sumie numer luzak, ale Bedoes całą płytę w nim zawarł i równie dobrze mógłby wypuścić tylko ten kawałek.
Nie no co ty, ten kawałek jest chujowy bo nie wyszedł w 2006 i ma jakiś za bardzo zaawansowany bit, tutaj tylko boom bapy są szanowane i pusta bragga na wymuszonych podwójnych
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

inoks pisze: 24 sty 2021, 1:22 bo jasno rozgranicza w niej, że nie ćpa ale dalej skręcają drzewka (czyli jarają)
Michał nie ćpa
reszta
jarają

RESZTA, JARAJĄ, ONI. Michał nie ćpa, czyli biorąc pod uwagę to co napisałem wcześniej o autoironii - Wankz już nie pali, ale RESZTA jara. Wers wcześniej rapuje, że chciałby wziąć kilka zmian w swoje ręce, a ta jest pierwszą z nich, mimo to trzyma z tą samą bandą, która nadal jara, RESZTA, ONI.
inoks pisze: 24 sty 2021, 1:22 twoje tłumaczenie w tym momencie upadło, bo skoro dla niego ćpanie=\=jaranie to oznacza, że skoro przyznaje się do ćpania to w grę nie wchodziła trawka
Upadło to tylne zawieszenie fury jak się tam Bedoes pod klubem wpierdalał do bagażnika. Przyznaje się do ćpania określając tak ironicznie palenie trawy, a w drugim cytacie zastrzega, że nie brał nigdy (nieironicznych) narkotyków, bo jak sam już ładnie zauważyłeś "dla niego ćpanie=\=jaranie", więc może się chwalić paleniem blantów jednocześnie zgodnie z prawdą twierdząc, że nigdy nie brał narkotyków, a ćpunem nazywa się prześmiewczo, bo postrzegają go tak stare baby uważające zielsko za zło, kumasz??

Ja jebie.
Denar

Post autor: Denar »

Co tu się dzieje :bowdown:
O jakości tego albumu niech świadczy że przez 2 strony gadamy o Wankeju. Co prawda jest to wynik robienia kurwy z logiki przez jednego użytkownika ale i tak jest nieźle jak na jednego posta.

Sry @inoks że dałem Ci taki orzech do zgryzienia ale może wyciągniesz z tego wnioski na przyszłość i zastanowisz się kilka razy zanim znów walniesz głupotę na poziomie
inoks pisze: 23 sty 2021, 21:39 W sumie jak na fakt, że polski rap jest słuchable od jakiegoś 2013
bo łapiesz się już tak pokrętnej argumentacji że zaraz dowiemy się że przed Bedoesem nic ciekawego w tym gatunku nie powstało.
Bo wiesz komu przetarli szlaki chłopaki z podziemia?
Na przykład takiemu Que który potrafił na ostatniej płycie docenić i oddać pokłon Smarkiemu, a nie jakimś popierdoleńcom jak Bedoes, Szpaku, Multi i reszta dzbanów którzy nagrywają albumy o których za 5 lat nikt nie będzie pamiętał.
Ale w sumie nie jestem mocno zaskoczony taką opinią młodego pokolenia o Dinalu bo jak zaczynasz od słuchania tej kakofonii jaką serwują wyżej wymienieni to zapewne można mieć takie a nie inne odczucia. Mi na przykład Skandal Molesty w ogóle nie siedzi ale nie pierdole jakiś farmazonów że ich muzyka jest nic nie warta, że nie przecierali jakichkolwiek szlaków albo że polski rap jest słuchalny od 2005 czy coś.
Przynajmniej teraz wiem jaki poziom forumingu ma sajko Bedoesa i trochę bardziej rozumiem dlaczego ta muzyka do nich trafia.
Awatar użytkownika
filipthekiddo

Post autor: filipthekiddo »

inoks opłacony przez menadżerów bedoesa
ODPOWIEDZ