[film] Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa. (2020) reż. Maciej Kawulski

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

DeDoK

Re: [film] Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa. (2020) reż. Maciej Kawulski

Post autor: DeDoK »

BENGAL pisze: 11 kwie 2020, 1:02 dobry film i pokazuje tu spoko pare rzeczy tam wiadomo zmienione to i owo kosmetycznie jak w beaty salonie i pare spraw przemilczanych ciii wiadomo specnaz czemu i powiem wam ja np wiem o kim to jest juz jak posluchacie wywiadow roznych mafinych wariatow polskich to rozkminicie ja podpowiem ze on sie nasiedzial w kryminale troche z dyche chyba no ale daje wywiady jest na wolce mowi jak bylo i nie jest baranem a w takim kurwa wywiadzie przewija takie cos ze on swoich ludzi np pytal czy dadza rade glowe zrobic i wiedzial z kim ma do czynienia i wiedzial ze np ten typ mu daje szmal ale niech lepiej zostanie przy tym co robi i wie za co idzie siedziec ze idzie 6tke za to albo 10 z grupa i po 5 wyjdzie to wiadomo ze sie nie rozjebie jak ktos kto kradl auta i nagle musial jechac papale zajebac dla kogos to wiadomo ze zajebie van damme jak mial 4 za auta miec a tu mu cwiara albo dozywka wisi
ziomek ale jak podkrecasz jakies info to pisz kto co i jak nie ryj sie nie rob tajemnic bo siejesz zamet bo huj wie czy se jaja robisz i masz ubaw przed ekranem plaskiego monitora lcd pelnego plazmy a np jak ktos chce rozkminic jak w pogromcach mitow to ciezko odszukac potem jakies info konkretne bo taki ogolnik ze poszukiwania sie koncza w gaszczu dzungli afrykanskiej na dodatek to juz wogole japierdole grubo jest ale np ja moge podkrecic ci w tym momencie na predce taka persone jaka sie zowie prof dr jaskowski ktory ma filmy na tagentv i mowi z sensem i rzeczowo na pewne tematy wiele tez oczywistych mowi co ludzie je wypieraja z siebie i porusza tez sytuacje obecna na swiecie i tak to jest osoba uczona a nie jakis kurwa dr znachor zieba co wlewy dozylne z lewoskretnej karze robic a i tak kurwa ludzie sie ryja co on pierdoli a na wlewach dozylnych na kaca za 150zl to lewoskretna najczesciej daja z jakims miksem innych
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Re: [film] Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa. (2020) reż. Maciej Kawulski

Post autor: gogi »

niewiarygodne jest to jak bardzo w 2020 roku polskie kino wyjebało się na ryj, a jeszcze bardziej niewiarygodne jest to jak głośno drze ryja nad tym że wstaje i rozwali wszystkim głupie ryje

przykro mi, 4/10 to maks, wlecze się to jak PKS do Suwałk, najgorszy jest tutaj narrator zarzynający dynamikę filmu, przesyt Fryczem oraz pałowanie się nad tym jaki to Walden nie jest och oraz ach
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

kilka śmiesznych scenek ale w sumie obejrzałem 70% i wyjebane co się tam dalej stanie może kiedyś dokończę ale wątpie :dunno:
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Awatar użytkownika
fvntvsycool

Post autor: fvntvsycool »

z jednej strony chujnia, ale z drugiej to nic lepszego w klimatach gangsterskich z rapem w tle na polskim wielkim ekranie raczej nie dostaniemy :dunno:
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

odpalilem la spietato drugi raz kurwa od premiery i skumalem ze ten film kurwa kawula to jest polska wersja zrobiona na podkoloryzowanej historii greka z kilkoma zmiksowanej watkami innych wariackich histori greku tez walil glowy kradl jebal haracze ale dzieci i kobity zostawial w spokoju
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Oglądałem to, nawet wydałem kwit na bilet do kina jak wychodziło. W sumie mi się podobało, ale z tym że się ciągnie to prawda. Te sekwencje w zwolnionym tempie to o ja pierdolę :crazy: no ale ogólnie fajnie było w miarę
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Będzie kontynuacja tego dzieła. A w zasadzie oddaje głos panu Kawulskiemu:
Tak, robimy sequel. W tym momencie jesteśmy w fazie wstępnego developmentu, a pod koniec roku rozpoczniemy zdjęcia. Formuła ma być ta sama, opowiemy o podobnych czasach i tworzymy w pewnym sensie uniwersum. Część aktorów, którzy wystąpili w "Jak zostałem gangsterem", będą grać te same postacie w drugiej części, ponieważ te środowiska się przenikały. To będzie jednak historia kompletnie innego człowieka. Równie ciekawego, ale bardziej znanego. Będzie wymieniona w filmie z imienia i nazwiska.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

obejrzałem całość i jak na polskie warunki to bardzo przyjemny film

przede wszystkim nie czułem żenady
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Tej kontynuacji to chyba nie będzie bo rozumiem, że obecnie jest kosa Kawulski vs Niewolski. Chyba, że tym razem faktycznie będzie to kręcił włodarz ksw
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Połas

Post autor: Połas »

Niewolski nie ma i nie miał nic wspólnego z tym filmem. Kawulski, owszem, współpracował z Niewolskim, ale przy Underdogu. Nawet początkowo Niewol był anonsowany jako współreżyser, ale finalnie Kawul wyjebał go z planu i zaczął kręcić po swojemu. Niewolski wówczas został w napisach, ale jako opiekun artystyczny :lol: Nawet, przy okazji premiery, pytałem Kawulskiego o to i odpowiedział mi coś w stylu, że Konrad mi pomógł, ale po tygodniu zobaczyłem, że sam sobie radzę i hehe postawiłem na wolność. Czy jakoś tak.

Kontynuacja raczej będzie. Ten film to hit i kura znosząca złote jajka, więc wątpię, że Kawulski odpuści.
Obrazek
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ciekawe czy bardzo był z siebie dumny gościu od scenariusza gdy wpierdolił cały wątek posążka z niebagatelnym pętem żeby tylko móc rzucić żartem "najpierw masa, potem rzeźba
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

dla tego filmu
gogi pisze: 22 kwie 2020, 0:54 4/10 to maks
Początek filmu nawet ok, potem już było gorzej, chujowe zakończenie i trochę irytująca postać głównego gangusa.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nie ogądałem, ale widziałem na yt kompilację podpisaną "najśmieszniejsze sceny w filmie jak zostałem gangsterem. historia prawdziwa" i nawet kącik ust mi nie drgnął, więc stwierdziłem, że szkoda czasu
obejrzałbym taki film gangsterski z rapem w tle w stylu bolyłudzkim, tzn coś tam się dzieje, a po 15 minutach przerwa na piosenkę i wszyscy bohaterowie filmu razem z bezczelem tańczą jego układ choreograficzny, później dalej film na kwandrans, a następnie [pershing_mode]komisja gitów po wieloletnich wyrokach na czele z heńkiem tańczy i śpiewa[/pershing_mode], a sobota i jongmen patrzą na siebie nienawistnie itd.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ten film nie śmiesznymi scenami stoi i jak na Polskę, to jest naprawdę dobry. Polecam obejrzeć.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

a domyślam się nawet, chodziło o to, że tam gdzie miało być śmiesznie wjeżdżał dowcip na poziomie polskiego kabaretu
skoro więc twórcy mają takie poczucie humoru, nie mam specjalnie ochoty testować ich poczucia powagi
ODPOWIEDZ