Problemy w działaniu forum
Moderator: Moderatorzy
- genocidegeneral
Re: Problemy w działaniu forum
@Godhand Dlatego ja ZAWSZE kopiuję post do schowka przed dodaniem (a przecież jestem jednozdaniowcem).
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"

Też tak mam, że jak coś dłuższego robię to zaznaczam wszystko ,,ctrl+a + ctrl+c" na zapas XD albo stronę cofam jak zapomnę i gitara.
Kij wie czy widać poprawę 
czy naprawdę tak się boimy ddosów, że ten jebany cloudflare musi mnie weryfikować przy każdym przeładowaniu strony?
Przezornie na czas ostatniego syfu. Jak uda się definitywnie zamknąć problemy weryfikacja zniknie i cloudflare będzie pracował zza kulis.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
nitrobeatz
Mam problemy z wejściem na forum, trzeba się męczyć z dobre 60 sekund z jakimś cloudgównem i odświeżać stronę żeby przeszlo, ponadto chodzi wolno jak ketchup.
Dużo bitów znajdziesz tutaj: https://www.youtube.com/channel/UCl9nlL ... 2qavLFU7Wg
Mi teraz forum elegancko działa, jak za najlepszych czasów. Nie muszę żadnej captchy wypełniać ani nic.

mi równiez, nie wiem czy to ma znaczenie, ale przeglądam tylko na telefonie
Jak to ostatnio bywa, raz działa super, raz nie działa wcale.
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
no to u mnie sprawdza za każdym razem przez 5 sekund ale potem ślizga się jak po majonezie
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
A, i tapa leży całkowicie, przynajmniej u mnie.
zajebiście mi chodzi teraz forumek
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
działa już zajebiście, temat do zamknięcia
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Kadro zarządzająca, mam pytanie. Czy dodanie cloudfare spowodowało niedziałanie forumka na tapatalku? Czy gdy się skończy okres przezorny o cf będzie działał w tle Tapatalk zacznie działać?
Próbuję to właśnie wyjaśnić i byłbym wdzięczny o informacje czy forum na tapatalku nie działa WCALE, czy to po prostu jedna wielka zamuła, ale z momentami działania powiedzmy kilka razy dziennie. Nie chodzi o samą obecność CF, po prostu wczoraj wjechał cały szereg customowych reguł blokujących niechciany syf i nadal próbuję z pomocą Roba zawęzić to jak najbardziej, żeby nie ucierpieli realni użytkownicy.
Jeśli tapatalk przestał obsługiwać forum CAŁKOWICIE i idealnie w dniu wczorajszym, to być może któraś reguła się pokryła i po namierzeniu zostanie wyeliminowana, natomiast jeśli mimo działa (ale źle), to dużo tutaj nie wskóram, bo wspomnę jeszcze raz - po swojej stronie jedyna konfiguracja tapatalka jaką mogę wykonać to jakieś pierdoły typu logo forum czy kolorki.
Dodano po 3 minutach 11 sekundach:
Czas wymaganej weryfikacji został zmieniony z 30min na 3h, więc powinno to być trochę mniej uciążliwe, natomiast nie zniknie dopóki cały zbędny ruch nie zostanie wyłapany.
Jeśli tapatalk przestał obsługiwać forum CAŁKOWICIE i idealnie w dniu wczorajszym, to być może któraś reguła się pokryła i po namierzeniu zostanie wyeliminowana, natomiast jeśli mimo działa (ale źle), to dużo tutaj nie wskóram, bo wspomnę jeszcze raz - po swojej stronie jedyna konfiguracja tapatalka jaką mogę wykonać to jakieś pierdoły typu logo forum czy kolorki.
Dodano po 3 minutach 11 sekundach:
Czas wymaganej weryfikacji został zmieniony z 30min na 3h, więc powinno to być trochę mniej uciążliwe, natomiast nie zniknie dopóki cały zbędny ruch nie zostanie wyłapany.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
no ogólnie jak wpisałem w kukle "tapatalk cloudflare" to wniosek nasuwa się taki że sie ci dwaj koledzy nie lubią i CF wali tapatalka po ryju
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
no i zajebiscie bo ta weryfikacja w chuj odmuliła forumek i nie uwazam ja za spcecjalnie uciazliwa
nie znam sie na technicznych sprawach - ten caly "zbędny ruch" z czego wynika? cos sie zjebalo czy ktos dosuje? @bortwick
nie znam sie na technicznych sprawach - ten caly "zbędny ruch" z czego wynika? cos sie zjebalo czy ktos dosuje? @bortwick
-
ksiazenieporzadek
ja odpaliłem maszynę, ponieważ nie dostałem moderatora
Nie będę zdradzał póki nie będzie 100% pewności że sprawa się rozwiązała, natomiast na koniec na pewno 'pochwalę się' statystykami.
Tak jest, wspomniałem wyżej - tapatalk prawdopodobnie korzysta ze ścieżki, która jest obecnie blokowana z powodu nadużywania i trzeba będzie odsiać kilka rzeczy.mlody jelcz pisze: ↑12 sty 2021, 16:54 wniosek nasuwa się taki że sie ci dwaj koledzy nie lubią i CF wali tapatalka po ryju
EDIT:
Poleciało kilka zmian, pobrałem testowo tapatalka na swój telefon i śmiga, także prosiłbym żeby korzystający sprawdzili u siebie i dali znać.

Poleciało kilka zmian, pobrałem testowo tapatalka na swój telefon i śmiga, także prosiłbym żeby korzystający sprawdzili u siebie i dali znać.
Spoiler