Warny/Bany
Moderator: Moderatorzy
Warny/Bany
Zakładam temat do dyskutowania o kontrowersyjnych warnach/banach.
Rozpoczynam go od prośby o zdjęcie warnu użytnikowi [mention]dmg96[/mention], obydwa dostał za tą samą rzecz(post pod postem) w jednym kombosie.
Rozpoczynam go od prośby o zdjęcie warnu użytnikowi [mention]dmg96[/mention], obydwa dostał za tą samą rzecz(post pod postem) w jednym kombosie.

Re: Warny/Bany
pośliznął mi sie palec i wyszły dwa posty haha ! a tak serio to nie wiedzizalem ja roobie rap a nie..
Duch Martwego Gracza
Warny były przyznane zgodnie z regulaminem. Użytnik dmg96 wydawał się osobnikiem, który może wnieść nieporządek w niektórych działań forum więc został w ten sposób przywołany do porządku. Na ten moment nie przewidujemy karania ww. użytnika, chyba, że będzie łamany regulamin.
Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
Niech ktoś dopisze punkt w regulaminie że za personalne ataki jest ostrzeżenie a potem ban, chyba że przyjebiesz się do kogoś z moderacji - wtedy ban z miejsca, nie ma co się pierdolić.
W sumie można to podciągnąć pod „uporczywe sadzenie się”, brzmi w sumie całkiem znajomo.
W sumie można to podciągnąć pod „uporczywe sadzenie się”, brzmi w sumie całkiem znajomo.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2019, 12:33 przez Blazfm, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
No imo ostrzeżenie by wystarczyło
niby tak ale kurwa nie do końcaBlazfm pisze: ↑14 lip 2019, 12:20 Niech ktoś dopisze punkt w regulaminie że za personalne ataki jest ostrzeżenie a potem ban, chyba że przyjebiesz się do kogoś z moderacji - wtedy ban z miejsca, nie ma co się pierdolić.
w sensie, ja nawet na ślizgu za czasów bycia uporczywym sadzącym się byłem zwolennikiem zdroworozsądkowego adminofaszyzmu, a fakty są takie że lidwin od paru miesięcy sobie prowadzi swoją wojenkę ty kurwa ćpunie nic dla mnie nie znaczysz
Spoiler
mmmmm wudeczka
czy by poskutowało? nie sądzę
jaki z tego morał? nie wiem
Przestańcie non stop wspominać o tej xboxowej grupce, na Boga. My tam się nie ruchamy w dupe (a szkoda) i nie uzgadniamy ze sobą całymi dniami postów. Jeśli ktoś z grupki coś napisze to nie zawsze pisze to jako xboxowa grupka tylko czasem jako zwyczajny Lidwin na przykład
W mojej opinii ban niepotrzebny
W mojej opinii ban niepotrzebny
Tu nie chodzi o Lidwina tylko o niepokojący trend przywołujący wspomnienia z wydarzeń z powodu których wszyscy tu jesteśmy.
I kurwa oszczędź sobie tych żałosnych wrzutek typu „rycerz” , jestem tu jako użytkownik zgłaszający zastrzeżenia do funkcjonowania moderacji i administracji, Ty reprezentujesz jakąś funkcje to zacznij ją reprezentować i dyskutować a nie nadymasz się jak baba i wjeżdżasz na prywatę.
Argumentu o grupce to już w ogóle nie skomentuje bo widzę że teraz w każdym temacie w którym na jednej stronie będzie post mój i Eykeya będzie to wyciągane.
I kurwa oszczędź sobie tych żałosnych wrzutek typu „rycerz” , jestem tu jako użytkownik zgłaszający zastrzeżenia do funkcjonowania moderacji i administracji, Ty reprezentujesz jakąś funkcje to zacznij ją reprezentować i dyskutować a nie nadymasz się jak baba i wjeżdżasz na prywatę.
Argumentu o grupce to już w ogóle nie skomentuje bo widzę że teraz w każdym temacie w którym na jednej stronie będzie post mój i Eykeya będzie to wyciągane.
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
No skoro mamy ze sobą ciągły kontakt to nic dziwnego, że gadamy o takich rzeczach i reagujemy. Ja zawsze stoję po stronie sprawiedliwości ale wiadomo, że na kolegów patrzy się inaczej. Swn by nie zbanowal, nie wiem, kogoś z ekipy czacikowej pewnie. Ogólnie nie uważam, że Lidwin zasłużył na bana. Na ostrzezenie na pewno. Tak samo odbanowanie Lidwina przeze mnie byłoby nie na miejscu, bo nie czuje się kompetentny by to zrobić, byłoby to bardzo niedobre dla wizerunku moderacji gdybyśmy se nawzajem robili różne rzeczy. Niech zadecyduje o tym @SWN
- przedszkolanek
przepraszam, że się wpierdalam, ale zawsze wydawało mi się, że banowanie za drobne obrazy świadczy o słabości moderacji i zachęca innych do eskalowania, bo widzą, że takie prowokacje odnoszą skutek - przemyślcie i obgadajcie to sobie na moderatorskim podforumku (sam Lidwin mnie nie interesuje jbc, jak dla mnie możecie mu nawet usunąć konto)
Nie chce o niczym decydować samodzielnie, bo jak wspominałem już w kwietniu nie uważam się za jakiegoś właściciela i sąd ostateczny. Zapraszam do stworzenia ankiety, tylko nie wiem czy lepiej będzie zorganizować ją wśród samej moderacji, czy w offtopie.
Tak było miło do tej pory, ehh.
Pewnie bym nie zbanował, ale przede wszystkim wolał najpierw walnąć w łeb na pw i powiedzieć 'ziomek, niepotrzebne'.
Tak było miło do tej pory, ehh.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- przedszkolanek
tak przy okazji [mention]SWN[/mention] może warto przypomnieć użytkownikom regulamin (coś jak ogłoszenie z plebiscytem ZHH)?
- piernikowyskoczek
weźcie wyjaśniajcie w swoim gronie takie rzeczy, bo niezbyt to wygląda jak każdy wchodzi i widzi taką niezgodę, skitrajcie ten temat i wasze decyzje tylko publikujcie
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Warny/Bany
Tzn ja nie mówię o sytuacji, że dziś widzimy jakiś post zasługujący na bana i wertujemy przeszłość w poszukiwaniu haków, bo to głupie. Chodzi mi o to, że można było dać Lidwinowi warna tydzień temu, trzy dni temu i wczoraj trzeciego, ostatecznego, jeśli na nie zasługiwał. Inaczej się postuje z dwoma warnami i inaczej odbiera to społeczność, jeśli widzi, że typ z dwoma ostrzeżeniami dalej uporczywie się sadzi.
Bo teraz jest tak, że zgodzimy się, że miarka się przebrała, ale argumentowanie bana za pomocą „no bo on kiedyś też obrażał i był niemiły” nie ma poparcia w postaci warnów. Skoro ich nie miał, to wynika z tego, że nie był taki zły. W sensie zgodzę się, że irytował, ale to trzeba było od razu reagować.
@piernikowy - ale my nie jesteśmy jakimś jednym ciałem czy komisją, nie musimy mówić jednym głosem, takiej przejrzystości brakowało na slg, nie powinnismy czuć się też jacyś ważniejsi czy coś
Bo teraz jest tak, że zgodzimy się, że miarka się przebrała, ale argumentowanie bana za pomocą „no bo on kiedyś też obrażał i był niemiły” nie ma poparcia w postaci warnów. Skoro ich nie miał, to wynika z tego, że nie był taki zły. W sensie zgodzę się, że irytował, ale to trzeba było od razu reagować.
@piernikowy - ale my nie jesteśmy jakimś jednym ciałem czy komisją, nie musimy mówić jednym głosem, takiej przejrzystości brakowało na slg, nie powinnismy czuć się też jacyś ważniejsi czy coś
Ziomek, to jest normalna dyskusja. Chyba lepiej tak niż jakbyśmy siedzieli w podziemiach, w maskach, zakapturzeni, przy pochodniach i obmyslali kogo wyjebac a kogo niepiernikowyskoczek pisze: ↑14 lip 2019, 13:46 weźcie wyjaśniajcie w swoim gronie takie rzeczy, bo niezbyt to wygląda jak każdy wchodzi i widzi taką niezgodę, skitrajcie ten temat i wasze decyzje tylko publikujcie
>2019
>ktoś na forum ślizgawka.eu w temacie w dziale offtopic pisze post niezwiązany z tematem i trzeba go za to ukarać ostrzeżeniem
i jak my cię mamy gościu traktować poważnie
>ktoś na forum ślizgawka.eu w temacie w dziale offtopic pisze post niezwiązany z tematem i trzeba go za to ukarać ostrzeżeniem
i jak my cię mamy gościu traktować poważnie
I mogę podbijać do osób na ulicy i nazywać ich debilami i frajerami, a jak się oburzą i zaczną gonić to mam krzyczeć HAHA TYP SERIO JEST FRAJEREM PATRZCIE OBRAZIŁ SIĘ? Ja rozumiem, że kogoś nie darzy się zbytnią sympatią i irytuje czytaniem, ale za każdego wplatanego 'ćpuna' 'narkomana' będę sam warnował, bo bije z tego frustracja na kilometr.
Dla mnie koniec tematu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Zapytam kontrolnie: Jak trafi się ksiądz na forum albo nauczyciel i napisze do niego ogolnikowo jesteś księdzem albo jesteś nauczycielem a nie biskupie czy doktorze matematyki to też dostanę warna?
F1 to królowa. Zawsze była.
Ja pierdole ale Ty jesteś zjebany 
https://www.instagram.com/runiekslg/FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle