Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: baqlashan »

polskich i nie tylko polskich, oglądam se reaction videos jakichś murzynów np na trailery jak wychodziły, i zawsze gadali to samo co polacy, że redzi to tacy zajebiści i wgl, no ale czesc racji w tym masz że uległem propagandzie, nawet niespecjalnie sie z tym kryje - no ale człowiek się łudził, co zrobić
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
mbunt

Post autor: mbunt »

nie wytrzymalem i sciagnalem
dla mnie to jest wielki zawod
1. od razu na wstepie customizacja jest biedna, staralem sie zrobic goscia co wyglada jak ja i nie idzie bo opcje sa zbyt limitowane (chociazby ciemny blond wlosy nie sa dostepne), tatuazy sa 2 czy 3 opcje tylko
2. gra tnie sie od czasu do czasu, nie ze fpsy spadaja tylko pelna pauza i zacinka na sekunde (gram na recommended lapku)
3. AI NPCow jest beznadziejne, chodza bez sensu, malo interakcji,samochody nie maja AI tylko jezdza po zaprogramowanych sciezkach
4. grafika jest brzydka, tekstury jak z gothica, to a np AC Odyssey to niebo a ziemia
5. nie rozumiem propsow za muzyke, duzo lepiej wypada GTA 5
6. historia jest debilna, wzialem poczatek corpo i mimo tego ze estetyka ma sens to postaci sa jednowymiarowe, podejmuja niezrozumiale decyzje
7. bardzo malo jest mozliwosci wyboru, nie mozna ksztaltowac interakcji z NPCami tak jak nam sie podoba- niby kwestie dialogowe sa rozne, ale wszystkie zmierzaja do tego samego
moze to sie zmieni wraz z progresem historii ale na razie nic mnie nie zacheca do powrotu do gry
na pewno to nie jest gra 10/10 co chyba bylo wiadomo
ale nie spodziewalem sie ze wypadnie to gorzej od AC: O, a w przypadku AC:O bawilem sie o wiele lepiej
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

baqlashan pisze: 11 gru 2020, 20:54 no ale skoro po 12 godzinach gry pojawia sie dopiero logo cyberpunka, a łączny czas fabuły jest oceniany na około 20 godzin to chyba coś jest nie tak
na 20 godzin to jest oceniany czas głównego wątku, a nie całej gry mordeczko

Dodano po 2 minutach 20 sekundach:
mbunt pisze: 11 gru 2020, 21:13 grafika jest brzydka, tekstury jak z gothica, to a np AC Odyssey to niebo a ziemia
modele postaci z Oddysey przy tych z Cyberpunka wyglądają jak gówno jbc
MicBar

Post autor: MicBar »

baqlashan pisze: 11 gru 2020, 21:08 uległem propagandzie
Imo takie stwierdzenie to spore nadużycie. To sama społeczność wywindowała swoje oczekiwania do maksimum, a też trudno, żeby twórcy w takiej sytuacji mówili: "heheh, przesadzacie mordki, nie będzie aż tak zajebiście jak wam się wydaje". Z jednej strony owszem - słyszy się o niespełnieniu początkowych obietnic, kasowaniu mechanik, które na początku były zaplanowane, z drugiej przecież dokładnie to samo było z W3 (zmienne warunki atmosferyczne na morzu, świat gry bez ekranów ładowania, wpływ pory dnia na potwory etc.).

Tak jak uważam, że wkurw za popsutą optymalizację jest jak najbardziej słuszny, tak mam wrażenie, że problemem współczesnych tytułów AAA jest trochę podejście samych graczy, którzy za bardzo wszystko podkręcają (a jw - trudno, żeby sami deweloperzy obniżali hype na swoją produkcję). Stąd też najlepsze opinie zgarniają albo gry niezależne/mniejszych studiów (Ori, Hades itp.) albo reeboty serii, które zdążyły już wszystkich znudzić i nagle zdobywają uznanie fanów nagłym powiewem świeżości (Tomb Raider, AC)

I żeby nie było - tylko sobie gdybam w oparciu o śledzenie komentarzy, bo zrezygnowałem z inwestowania w C2077 na podstawkę PS4. Kusi mnie trochę zakup z GOGa na lapka, żeby zobaczyć czy się nie spali przy próbie włączenia, ale mam jakąś obawę, że coś pójdzie nie tak przy próbie, dokonanego po teście, zwrotu. :D
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

MicBar pisze: 11 gru 2020, 21:07
baqlashan pisze: 11 gru 2020, 20:59 no ale zdałem się na opinię tysięcy polskich graczy (i nie tylko polskich) dla których cdprojekt był wyznacznikiem tak zajebistej jakości, że był stawiany jako przykład dla zachodnich wydawców jak powinno się w dzisiejszych czasach robić gierki
No jak ktoś sobie nakręcał hypetrain opierając się na opinii POLSKICH GRACZY, którzy mają nieco wyolbrzymiony obraz potęgi redów (po W3, wiadomo), to może mieć pretensje tylko do siebie. Recenzenci od dawna tonowali nastroje mówiąc wprost, że wiele osób może się zawieść, bo spodziewa się po Cyberze jakiegoś gamechangera branży gier.
W poniedziałek tez tonowali? Tylko podkręcili ludzi
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

To co dali recenzenci 7 grudnia 2020 o godzinie 18 czasu polskiego to rzecz niewytłumaczalna.

Co do hajpowania to tak, niektórzy gracze mieli baaardzo wysokie oczekiwania, ale CDPR cały czas dolewał oliwy do ognia. Pamiętam od samych twórców kocopoły w stylu 'muzyka w Cyberpunku to będą zupełnie nowe, nieznane wcześniej gatunki'. I co wyszło? Fajny soundtrack, ale dokładnie taki jakiego można było się spodziewać, przecież nie wymyślą nowego gatunku muzyki na potrzeby gry XD Tak samo miało być ze stylem, FASHION IS EVERYTHING IN NIGHT CITY, a wyszło tak, że nosi się to co ma większą cyferkę w statsach a NPC w ogóle nie reagują na to co nosisz.

Ja np. nie miałem wygórowanych oczekiwań, a i tak zawód.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

baqlashan pisze: 11 gru 2020, 20:59 aha i pytanie do tych sie zanurzyli w świecie - czy to co mówili redzi odnośnie wertykalności i głębi miasta to chociaż w połowie prawda?
mówione było że to pierwszy taki przykład gry gdzie świat można zwiedzać nie tylko wzdłuż i wszerz, ale też pionowo w górę - że te wszystkie wieżowce tętnią życiem, będzie można eksplorować górne, podniebne części miasta - jak to jest?
i do ilu % budynków (tak na oko) da się wejść, a ile to po prostu suche bloki tekstur i zwykłe elementy dekoracji?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

Ale zajebiste nawiązanie do Harrego Pottera :bowdown: :bowdown:

Peron 9 i 3/4
moxxi

Post autor: moxxi »

:rotfl: :rotfl:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Mordy wleciał patch 1.04 z poprawkami na PC i PS
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
Wtn

@JVCORE
ile gb?
DeDoK

Post autor: DeDoK »

1.4 gb na steam
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Na ps4 18gb
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
kshaq

na gogu 600 MB
Awatar użytkownika
Wtn

W ogóle piękna sprawa dzisiaj się stała,wjechałem samochodem na jakieś stoliki i krzesła i się kurwa zaklinował xD nie mogłem ani ruszyć ani go przyzwać,no jebany stał w miejscu i musiałem rozpierdalać maczetą jakieś krzesła pod nim żeby się mógł ruszyć :lol: ale klimat tej gry mnie powala póki co :bowdown:
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

Dołączyłem właśnie do grona wkurzonych ludzi, którym wypierdoliło grę w kosmos w trakcie wykonywania zadania. No nic, instaluję patcha i jutro kolejne podejście. Nadal jestem tą grą trochę przytłoczony, w sensie, że dużo się dzieje i na dużo rzeczy trzeba od razu zwracać uwagę w menusach etc. No i nie wszystko jest dla mnie zajebiście czytelne (np. ile mam obecnie hajsu, statsy broni, co gdzie mam włożyć itp.), ale to może kwestia przyzwyczajenia. Tak samo hakowanie jeszcze nie wychodzi tak jakbym chciał i mam trochę rozczarowanko opcjami dialogowymi na ten moment.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

Dotarłem póki co do II aktu i nie zauważyłem po drodze żadnego buga już po updacie sterów z karty, a gra mnie wyjebała z kapci. #pcmasterrace

Ktoś na podobnym etapie gry - jaki macie level? Gram na hardzie, robiłem sporo aktywności pobocznych, a jakoś tak kurde perków mało xD

Gram sb nomadem hybrydą netrunnera, ulicznego samuraja i rewolwerowca i jest w dechę. Na dodatek bk, bo wsm nieświadomie zrobiłem postać całkiem podobną do Johnnego (pozdrawiam użytkownika serdecznie) xD
Poka bydlaka śmierdziela
Spoiler
Ostatnio zmieniony 11 gru 2020, 23:52 przez MoTyW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
xou

Post autor: xou »

już chuj tam nawet z samochodami, kastomizacją postaci czy bugami - ai wrogów w tej grze to nieporozumienie, poziom lat 2000 albo serious sama, ai po prostu kurwa nie ma. biegną na ciebie przeciwnicy i strzelają, zero myślenia, to jest jakieś nieporozumienie

btw. to też na "#pcmasterrace"
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Awatar użytkownika
kshaq

Jedno muszę powiedzieć - ilość opcji dialogowych do wyboru rzeczywiście nie jest powalająca. Natomiast z tego co mi się wydaje, to wybory w grze częściej polegają na tym, co zrobisz, a nie, co powiesz. Ja np. przy akcji z odebraniem Flatheada w ogóle nie spotkałem się z tą laską z korpo i obecnie w ogóle nie istnieje dla mnie w grze :dunno:
ODPOWIEDZ