[Trylogia idealna] Mass Effect
Moderator: con shonery
Re: [Trylogia idealna] Mass Effect
i dobrze, bo w jedynke się zajebiscie cięzko gra gejplejowo a fabularnie jest superańska. Gdzieś widziałem komentarz, że przecieki mówią, że jedynka będzie zremasterowana aby grało się w nią jak w trójkę, oby kurwa.
@Yayo to żałuj i czekaj bo dwójka jest topka gier moim zdaniem jakie kiedykolwiek wyszły, zajebista jest tam fabuła i wszystko jest zajebiste i dodatki zajebiste i trójka też jest super i w ogole to kurwa to nie spierdolcie tego bo bede zły.
@Yayo to żałuj i czekaj bo dwójka jest topka gier moim zdaniem jakie kiedykolwiek wyszły, zajebista jest tam fabuła i wszystko jest zajebiste i dodatki zajebiste i trójka też jest super i w ogole to kurwa to nie spierdolcie tego bo bede zły.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
podobno kolejna zupełnie nowa część serii również w drodze
Liara, zniszczone relaye, zniszczony Reaper w tle. Gdyby nie Andromeda byłoby all aboard the hype train, ale i tak trochę dygnął
Ojj jak na końcu motyw przewodni muzyczny wjechał to łezka w oku się zakręciła, nie powiem. Liara również spoczko, doopka mojego Sheparda na końcu trójki 
Koń zwalony do opisu esdoena a nawet nie odpaliłem filmiku
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Pewnie bym się jarał, ale bioware to gówno i się skończyli. Dragon Age pewnie wyjdzie pierwsze i jak będzie to średnie albo Chujowe to niech EA ora to w pizdu
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Małe szanse na to że ostatecznie dostaniemy fajny tytuł bo z BioWare została tylko nazwa a model biznesowy EA tylko pogarsza sprawę. Miałem nieprzyjemność zagrania w Andromedę i nie wierzę by ludzie którzy tam aktualnie pracują, byli w stanie stworzyć coś na miarę trylogii.
Po tym trailerze można wywnioskować co najwyżej to, że jako kanoniczne zostaje uznane zakończenie "Destruction" bo nie będą przecież robić 3 oddzielnych fabuł dla różnych finałów trójki.
Skoro jednak odkopują postacie z trylogii to chyba im brakuje dobrego pomysłu jak to dalej pociągnąć.
To tak jakby zrobić nowego Assassin's Creeda z Desmondem lub Gothica z Bezimiennym. Ich historie są zamknięte i nie widzę sensu wyciągania ich z trumny.
Po tym trailerze można wywnioskować co najwyżej to, że jako kanoniczne zostaje uznane zakończenie "Destruction" bo nie będą przecież robić 3 oddzielnych fabuł dla różnych finałów trójki.
Skoro jednak odkopują postacie z trylogii to chyba im brakuje dobrego pomysłu jak to dalej pociągnąć.
To tak jakby zrobić nowego Assassin's Creeda z Desmondem lub Gothica z Bezimiennym. Ich historie są zamknięte i nie widzę sensu wyciągania ich z trumny.
Przeszedłem właśnie dwójeczkę. Chociaż zakończenie trochę mnie rozczarowało to cała gra była kapitalna. Chyba wymilkowałem wszystko z tej gry, udało mi się zdobyć lojalność wszystkich poza Zaedem i Jack (nie lubiłem ich), prawość wymaksowalem do ostatniej kreski, misje poboczne też zaliczone. Najbardziej mi się podobały misje Handlarz Cieni z dlc (chociaż mialem problem z nią bo nie była spolszczona, więc zmieniałem pliki gry), ta misja z WI sztuczną inteligencją oraz lojalnościowe z Kasumi (szkoda, że nie dało się z nią romansować
) i Samarą. Ciężko było znaleźć jakąś słabą misje, wszystkie były na swój sposób ciekawe. Ogólnie najbardziej lubiłem grać z Garrusem, Samarą i Kasumi (atak z ukrycia OP, idealna zdolność do ściągania wrogów za osloną). Najbardziej przydatni mi się wydawali.
Piękna gra. Biorę się za trójkę niedługo, a jak stanieje ta edycja legendarna to zagram jeszcze raz całość.
Piękna gra. Biorę się za trójkę niedługo, a jak stanieje ta edycja legendarna to zagram jeszcze raz całość.
Spoiler
Liara one love.
Dajcie znać jak coś jak będzie na jakiejś promocji chociaż pierwsza część, ostatnio mam wkrętkę na science fiction i chętnie bym pograł w coś w tym klimacie.
EA Play możesz sobie kupić ziomeczku. 15 zł to nie pieniądz a w miesiąc spokojnie przejdziesz i zobaczysz czy Ci podejdzie. To nie jest długa gra.
Dzięki, pierwsze co o tym słyszę. 
Mordy nie grałem nigdy w trylogię, a mam ostatnio ochotę nadrobić trochę gierek. Mogę w me zagrać od razu w trójkę czy chuja będę rozumiał z fabuły i grać od jedynki?
-
genocidegeneral
jedynka chyba zestarzała się gorzej niż reszta (mechanicznie w sensie), więc może być ciężko ci przebrnąć, osobiście zachęcam do spróbowania, ale gdybyś zdecydował się ją pominąć to zaklinam cię
nie pomijaj dwójki, bo to najlepsza część
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
To jedna z tych serii, gdzie powinno się przejść kolejne gry po kolei. Niby można sobie story recap obejrzeć z jedynki i zacząć od dwójki ale wybory podjęte w jedynce mają znaczenie w dwójce itd. Najlepiej przechodzić "po bożemu", robić sejwy i wczytywać je w grze następnej. Krótko mówiąc: można ale nie polecam.
Dzięki ziomki zacznę od jedynki jak Bóg przykazał
Jedynka jest w mojej opinii teraz niegrywalna w chuj. Podchodziłem do tej gry chyba z 5 razy i nigdy nie skończyłem, bo klimat siadał i wkurwiały te windy. Masz chłopie cały wszechświat do zwiedzania, ale co z tego jak każda lokacja to kalka kalki? Mam nadzieję, że zrobią remake i w końcu to odhacze.
No ale robią remake i nawet ma premierę za trzy tygodnie. Ja tam się jaram, bo to jedna z tych gier, które zawsze chciałem nadrobić, a nie mogłem się zebrać.
- the badman
- Artysta
i jak wyszedł ten remaster? Bo pograłbym w 1 ale trochę mnie przeraża to co piszecie że mechanika fatalna