1000 ‎– ...Się Przyjęło! (1999)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mario995

1000 ‎– ...Się Przyjęło! (1999)

Post autor: mario995 »

Przypadkiem trafiłem na tę płytkę w internecie, więc zakładam temat.
Skład 1000 pochodzi z Częstochowy, jak można przeczytać w dostępnych źródłach, chłopaki uchodzą za pionierów częstochowskiego rapu. Członkowie składu to: Szczawik, Jachol, Rashid oraz Gruby.
Legalny debiut składu jest równocześnie pierwszą płytą wydaną przez Gigant Records, a więc wytwórnie która puściła w świat Kinematografię Paktofoniki. Szczerze mówiąc słuchałem dziś tego materiału pierwszy raz i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Klimat zupełnie inny niż Kinematografia, bardzo luźny i "ziomalski". Pod względem rymów nie ma wstydu, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę rok wydania ;)
Bardzo ciekawa pozycja dla rapowych geeków, ale nie tylko, czuć w tym fajny klimat :)

Obrazek

Tracklista
Intro
Wita Was
Przyjęło Się
Hej Stary
Impra-Skit
Impra
Barwy Życia
Połączenie
A.L.C.O.
Pieniądze-Skit
Czego Trzeba Mi?
Przed Laty
Jak Ja To Robię
Ściema
Pasztet
Czy Pamiętasz?
5 Zł-Skit
5 Zł
1000

Odsłuch
Awatar użytkownika
arboozrap

Re: 1000 ‎– ...Się Przyjęło! (1999)

Post autor: arboozrap »

Aż dziwne, że jeszcze nie było tematu z tą produkcją. Posiadam ten materiał na kasecie i muszę przyznać, że nie jest on aż taki zły. To taki chilloutowy, 'luźny' i bujający rap prosto z Częstochowy. Jednym się to spodoba, drugim nie, ale mimo wszystko warto sprawdzić. Tym bardziej, że są oni pionierami częstochowskiego rapu. Był ktoś oprócz nich? Pytam, bo nie zagłębiałem się aż tak w rap z tego zakątka Polski.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

było Ideo (Czubas, Dziker, Igieł i Dj Haem), które zawiązało się w podobnym czasie, ale 1000 ze swoim demo z '98 było chyba pierwsze, jeśli chodzi o wypuszczone projekty.
sylphaen

Post autor: sylphaen »

Jeśli Częstochowa to Ego - Śliwka Tuitam, Sivy i DJ Haem. Nibylandia wyszła w 2001roku ale chłopaki działali od 98 z tego co pamiętam.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

fakt, Ego przede wszystkim!
ODPOWIEDZ