Nie wiem kto go broni, na pewno nie ja, ale skreślanie z 23 osobowej kadry za 3 słabe mecze jednego z najlepszych piłkarzy ruskiej ligi, z takim doświadczeniem to beka i tyle.
Reprezentacja Polski [banda chuja]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Reprezentacja Polski [banda chuja]
-
Bisclavret
No kogoś trzeba będzie skreślić ze środka. Zakladamy, że bierzemy 3 bramkarzy, 3 napastnikow (wiadomo kogo), 8 obrońców (po 2 na każdą pozycję), 4 skrzydłowych (a do wyboru Grosik, Szymański, Kądzior, Jóźwiak, Frankowski, a przecież Karbownik teoretycznie jest przez buzzera traktowany jako skrzydłowy, a przecież jeszcze eksplodować może talent Kamińskiego, więc już tutaj jest ciasno). Jest dzięki temu 5 miejsc dla środkowych pomocników i do wyboru Linetty, Moder, Góralski, Klich, Zieliński, Krychowiak, Bielik. Na prawdę taka wielka beka wydaje ci się wykreślenie z tej listy Krychowiaka? Bo dla mnie na chwilę obecną z tej 7 odpadają Krychowiak i Bielik.
I wcale nie chodzi o 3 gorsze mecze, od momentu odejścia z Sevilli Krychowiak w kadrze gra chujowo z przerwami na "mniej chujowo niż zwykle" i wtedy jest wielkie wow że oto wrócił Krychowiak z euro2016, ale szybko Grzesiu sprowadza wszystkich na ziemię. I tak od 4 lat.
Jedynym argumentem za Krychowiakiem przez te lata było to, że nie ma lepszych. Teraz są, więc wypad.
Zacznijmy od tego, że nie ma sensu w październiku wysyłać fikcyjnych powołań na czerwcowy turniej 
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
-
Bisclavret
Jasne, dużo się do tego czasu może zmienić, niemniej na chwilę obecną uważam że Krychowiak się nie łapie.
Na ten moment to wcale nie jest powiedziane, że będą 23 osobowe kadry.
Nie no, Krychowiak nie dojeżdża, ale jakie od 2 lat? Przecież w tamtym sezonie był najlepszym graczem Lokomotivu i miał sezon życia. Po tej przerwie pandemicznej się wszystko popsuło i nawet w Rosji są już krytyczne opinie. Ja bym go nie skreślał, aczkolwiek mam nadzieję, że za nazwisko nie będzie grał automatycznie w 1 składzie. Podobnie Zieliński.
w ogóle powoływanie teraz krzysztofa piątka ma tyle sensu co powoływanie, strzelam, mariusza stępińskiego
Brzęczek jak się upierdoli na kogoś to będzie powoływał/stawiał do usranej śmierci (albo kontuzji/covida), patrząc że u nas jest Lewy i daleko daleko nic to już można przymknąć oko na tych napastników
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Tej no, ale nawet grający w kratkę w Bundeslidze Piątek to wciąż tier wyżej niż grający w kratkę w MLSie Niezgoda (nominalnie trzeci napastnik w Portland), czy Buksa (raczej rozczarowujący w Revolution), czy tam inny Wilczek (który to dobrze czuje się tylko w Kopenhadze i okolicach)
Z naszych napadziorów stranierich na dobrą sprawę niepodważalną pozycję ma tylko Lewy.
Z naszych napadziorów stranierich na dobrą sprawę niepodważalną pozycję ma tylko Lewy.
Mnie zastanawia, dlaczego dopiero teraz ludzie zauważają zjazd Krychowiaka w kadrze?( może w klubie trzyma formę, nie wiem bo nie oglądam). Przecież od Euro 2016 on nie zagrał wybitnego meczu, większość to było przeciętne granie rzemieślnika, a miał mecze gdzie grał totalne gówno z tym charakterystycznym spowalnianiem gry. Ludzie skupili się na Zielińskim bo oczekiwania względem niego były ogromne, a Krychowiak grał padlinę, ale jechał cały czas na marce jaką sobie wyrobił meczami na Euro. Na razie nie widzę dla niego miejsca w reprezentacji, taki Jaca lub Linetty spokojnie mogą go zastąpić w środku pola, bez wielkiej straty dla kadry.
-
Bisclavret
Mnie on od dawna wkurwia swoją marniacka gra i właśnie chciałbym zobaczyć Zielińskiego ze dwa - trzy mecze bez tego kasztaniaka u boku (być może takie były, nie chce mi się sprawdzać, ale to mogłyby też być słabe okresy kadry tak ogólnie), bo może by się okazało że to właśnie tego dnia wstał i coś mu się przestawiło.banger pisze: ↑16 paź 2020, 13:51 Mnie zastanawia, dlaczego dopiero teraz ludzie zauważają zjazd Krychowiaka w kadrze?( może w klubie trzyma formę, nie wiem bo nie oglądam). Przecież od Euro 2016 on nie zagrał wybitnego meczu, większość to było przeciętne granie rzemieślnika, a miał mecze gdzie grał totalne gówno z tym charakterystycznym spowalnianiem gry. Ludzie skupili się na Zielińskim bo oczekiwania względem niego były ogromne, a Krychowiak grał padlinę, ale jechał cały czas na marce jaką sobie wyrobił meczami na Euro. Na razie nie widzę dla niego miejsca w reprezentacji, taki Jaca lub Linetty spokojnie mogą go zastąpić w środku pola, bez wielkiej straty dla kadry.
I jak dla mnie może sobie wymiatać w lidze rosyjskiej, ale konkurencja w kadrze jest tak duża na jego pozycji że to nie musi wystarczyć.
Krychowiak wyglądał względnie dobrze, gdy reszta obok grała piach. Teraz się okazuje, że bez niego wszyscy inni grają lepiej. Bardzo możliwe, że gdy Zieliński zagra mecz w kadrze bez niego, a taką szansę powinien dostać, to się okaże, ze on też wygląda o wiele lepiej. Liczę, że trójka Linetty, Klich, Zieliński to pierwszy skład na euro
https://youtu.be/ous-UmF94I8
Wczoraj wrzuciłem nowy odcinek. Podsumowanie ostatniego zgrupowania Reprezentacji.
Ps. Tak wiem, w połowie odcinka pojawiają się problemy ze światłem. Wyszło dopiero na etapie montażu (choć to chyba za duże słowo...).
Wczoraj wrzuciłem nowy odcinek. Podsumowanie ostatniego zgrupowania Reprezentacji.
Ps. Tak wiem, w połowie odcinka pojawiają się problemy ze światłem. Wyszło dopiero na etapie montażu (choć to chyba za duże słowo...).
Jerzy Brzęczek podał listę zawodników powołanych do reprezentacji Polski na listopadowe mecze z Ukrainą, Włochami oraz Holandią.
Biało-czerwoni zmierzą się z Ukraińcami towarzysko. Mecze z Włochami i Holandią odbędą się w ramach Ligi Narodów. Polacy wybiegną na murawę kolejno 11, 15 oraz 18 listopada.
Wśród powołanych znalazł się debiutant - 18-letni Jakub Kamiński z Lecha Poznań. PZPN poinformował, że młody skrzydłowy i Robert Gumny po spotkaniu z Ukrainą dołączą do reprezentacji Polski U-21. Młodzieżówkę czeka starcie z Łotwą.
Kadra reprezentacji Polski na listopadowe mecze:
Bramkarze: Bartłomiej Drągowski (Fiorentina), Łukasz Fabiański (West Ham), Łukasz Skorupski (Bologna), Wojciech Szczęsny (Juventus).
Obrońcy: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszyński (Sampdoria), Paweł Bochniewicz (Heerenveen), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (Augsburg), Tomasz Kędziora (Dynamo Kijów), Arkadiusz Reca (Crotone), Maciej Rybus (Lokomotiw Moskwa), Sebastian Walukiewicz (Cagliari).
Pomocnicy i napastnicy: Jacek Góralski (Kajrat Ałmaty), Kamil Grosicki (West Bromwich Albion), Kamil Jóźwiak (Derby County), Jakub Kamiński (Lech Poznań), Michał Karbownik (Legia Warszawa), Damian Kądzior (Eibar), Mateusz Klich (Leeds United), Grzegorz Krychowiak (Lokomotiw Moskwa), Karol Linetty (Torino), Jakub Moder (Lech Poznań), Sebastian Szymański (Dynamo Moskwa), Piotr Zieliński (Napoli), Robert Lewandowski (Bayern), Arkadiusz Milik (Napoli), Krzysztof Piątek (Hertha Berlin).
Jeszcze więcej niech ich powoła.
Rotacja rotacją, ale pomału wypadałoby wyklarować podstawową jedenastkę i ich zgrywać. Jak powołał Kamińskiego to mógł i Puchacza, kosztem daremnego Recy chociażby. Buksę i Przybyłko też mógł powołać zamiast Milika i Piątka, którzy albo nie grają nic, albo wchodzą na końcówki i nic nie strzelają.
Rotacja rotacją, ale pomału wypadałoby wyklarować podstawową jedenastkę i ich zgrywać. Jak powołał Kamińskiego to mógł i Puchacza, kosztem daremnego Recy chociażby. Buksę i Przybyłko też mógł powołać zamiast Milika i Piątka, którzy albo nie grają nic, albo wchodzą na końcówki i nic nie strzelają.
Niczego nie żałuję.
Po co brał tego marniaka Gumnego, który jest przyklejony do ławki w Augsburgu?
Piątek fota z Szewczenko. Tylko Cyhankow nie grał w tym meczu. Pozdro jak zaraz pół naszej repki na kwarantannie.Czterej piłkarze reprezentacji Ukrainy i ich trener, uzyskali dziś pozytywny wynik na obecność koronawirusa.
Zakażeni to: Yarmolenko, Cyhankow, Kowalenko, Sydorczuk, Szewczenko
A nie, piłkarzy aż tak nie piłują z tymi kwarantannami XD
Przecież Cygankow grał całą drugą połowę, miał kilka niezłych okazji do strzelenia nam bramki.
Niczego nie żałuję.