Taco Hemingway - Europa (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Taco Hemingway - Europa (2020)

Post autor: clockers »

wykorzystanie ich na płycie, to już co innego. możesz uważać, że słabo wykorzystał, a ktoś może uważać inaczej. ja mówię o umiejętnościach i progresie. i moim zdaniem słychać to także na tej płycie, która zarapowana jest bardzo dobrze. co do formy i treści to już możemy sobie debatować, bo też jak większości mi się nie podoba i fajny na papierze koncept został zrealizowany poniżej wszelkich oczekiwań.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Odpaliłem póki co tylko track z Bedoesem i ten wjazd z miejsca legendarny. W najlepszej parodii bym nie wymyślił tej linijki z plastrem.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
daveyo

Post autor: daveyo »

Wydanie fizyczne jest przepiękne. Solidnie wykonane, do Europy jak i Jarmarku są tematyczne wlepki, książeczka z tekstami i plakat. No i zajebiście, że okładka Jarmarku nie została zmieniona.
Awatar użytkownika
teepeetee

Post autor: teepeetee »

Przesluchalem sobie plytke grajac sobie na konsoli, a nastepny odsluch polecial podczas przejazdzki rowerem. Plyta jest w chuj cienka, a trzeci odsluch mysle, ze potwierdzi moje odczucia. Obie plyty od niego nie maja dla mnie repeat value, a zwrotka bedoesa to jedno wielkie xD. Najbardziej z tego wszystkiego, to skity mi sie spodobaly poprzez klimat niby apokaliptycznego przejazdu przez Europe. Nic ciekawego, ale moze „da do myslenia” mlodziezy. Za chuj tego nie kupuje, a luzne numery co nawet byly na pocztowce sa 300% lepsze niz w ogole te 2 albumy
ksxn

Post autor: ksxn »

wysle ktos bonus tracki w 320?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Taco w Wyborczej:
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

No jeśli jego przyszłym teściem będzie Lis, a Hanka Lis jest CHYBA dziennikarką w Wyborczej to niedziwne.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 17:48 przez VBSW, łącznie zmieniany 1 raz.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

przypau jak chuj
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

Bedoes wie jak spierdolić feat
DeDoK

Post autor: DeDoK »

a w sumie wiadomo cos o bonus traku? jakis gosc, dobry slaby jest? ja jutro dopiero sie dowiem, bo w domu paczka czeka
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Nie ma żadnych gości na dwóch bonus trackach.
Denar

Post autor: Denar »

DeDoK pisze: 04 wrz 2020, 21:41 a w sumie wiadomo cos o bonus traku? jakis gosc, dobry slaby jest? ja jutro dopiero sie dowiem, bo w domu paczka czeka
Bonus tracki lepsze od albumów. Sytuacja jak z "Algorytm" na Pocztówce
mefisto47

Post autor: mefisto47 »

Na SoundCloud hulają 😅
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

oldschool pisze: 04 wrz 2020, 17:39 Taco w Wyborczej:
Spoiler
Obrazek
koło norbiego to ten marny grajek nawet nie stał
mołpy są kozackie
Denar

Album całościowo się nie broni ale ma pewne przebłyski.
Zostawiam :bowdown: dla bitu fortecy w Pirenejach
Szkoda ze refren został w nim tak skopany. W ogóle refreny na obu projektach są ogromnym regresem w stosunku do Szprycera, a nawet Pocztówki.
A co do featów Bedeosa i Szpaka to ich zamysł był chyba taki by jak najmocniej napluć gospodarzowi w mordę, tak by już nie męczył ich w przyszłości o dogranie.
Nie można mieć dobrych zamiarów i stworzyć tak tragiczne gościnki.
frontkick

Post autor: frontkick »

Chłopaki czy komuś tu się faktycznie podoba jak taco podśpiewuje? Przecież to jest level VNM, nie da się słuchać zupełnie a chyba w każdej piosence coś tam musi zanucic, mógłby mu ktoś powiedzieć żeby nie odpierdalal skoro głosu nie ma
Awatar użytkownika
krakowski łotr

Post autor: krakowski łotr »

Imo Taco Hemingway to duet. Filip + Rumak i to zajebiście ze sobą współgrało. Tak jak pro8l3m to Oskar i Steez. Odkąd zniknęła ta cała otoczka tajemniczości z wizerunku Taco to jakoś inaczej się tego słucha. Jeszcze te featy typu Szpaku xd wtf. To tak jakby Oskar nawijał na bitach Kubiego z gościnką Janka Rapowanie. Nie mogę napisać że ta płyta jest beznadziejna bo jest kilka numerów które polecą do playlisty ale Jarmark Europa nie ma nawet podjazdu do takiego Marmuru, którego zapętlałem od A do Z xx razy.
Denar

@frontkick Podśpiewywanie na podbitkach jest dla mnie mocno spoko. A tak normalnie to nie jest to aż tak duży poziom chujowości jak VNM. Zaliczam to jako próbę podbicia melodyczności utworów, z lepszym lub gorszym skutkiem ale pisze to jako fan Szprycera i osoba która odbija już w stronę popu bo rapiki (oprócz Undy) mnie już nudzą.
Najśmieszniejsze jest to że z twórczości VNM najmocniej pamiętam jego fragment śpiewany z "Na weekend" i refren z "Skąd spadli" więc mimo że było to mierne to zostaje jednak w głowie.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Bity na tym albumie są rewelacyjne tak samo jak podróż przez cały krążek. O wiele lepiej słucha mi się takiego Taco, który z lekkością ,a zarazem w pewnych miejscach z agresywnością płynie na bicie, cała jego melodyczność dodaje tylko do tego smaczku. Dostałem tutaj mix różnorodności i przede wszystkim odetchnienia, super się bawiłem przy odsłuchu, gdzie Taco zostawił pole do nucenia oraz podśpiewania. Melodie dodane w niektórych trackach czy też instrumenty w tle to poezja w połączeniu z nowoczesnymi bitami.Utwór ze Szpakiem siadł mi za pierwszym razem, ale to brzmi mmm! Oczywiście jest to album z takim zabawowym podejściem, lekkim, a nawet kiczowatym bez jakiś poważnych tematów i tekstów po prostu o radości z życia, brak w nim dojrzałości, ale taki miał być, ponieważ wraz z "Jarmakiem" który jest przeciwnością stanowią jedność i świetne uzupełnienie.
wst

Post autor: wst »

Według ciebie ten album jest o "radości z życia"?
ODPOWIEDZ