OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
powiedzialbym OZ ale widze ze widziany byl, dla mnie sie podoba sie billions bardzo tez, the deuce tez
- ebismolarek
Ale mnie wkurwia Jesse Pinkman
Dzięki chopaki, coś sobie wybiorę z waszych poleceń. Billions już w sumie też na oku miałem ale zapomniałem o tym.
ten Narcisse to odstaje imo i wkurwia dość mocno swoją manierą w 4 sezonie(w 5 mniej bo już rzadziej się pojawia) plus Richard Harrow na tle reszty jest zbyt komiksowy.crl pisze: ↑30 cze 2020, 14:37 niedawno skończyłem Boardwalk Empire i dołączam do zachwytów. rewelacyjny klimat i scenografia, super postacie (chyba tylko Margaret odstawała)ja jestem zakochany w tym serialu i czekam mocno, aż z pustą głową wjedzie rewatchSpoiler
ale ten kilkuletni przeskok w ostatnim sezonie średni, najlepsze byłoby zrobienie jeszcze z dwóch sezonów, gdzie byłaby konferencja w Atlantic City, wojna castellamaryjska, śmierć Rothsteina itd. i wtedy naturalne przejście do ostatniego sezonu.
rozterki Elia, przemiana van Aldena, samobój Eddiego, Richard Harrow, lekkość w odjebywaniu postaci, wyrachowanie Nuckyego, wątek Gilian, Lucky Lansky i Rothstein, skurwysyn Narcisse, świetny Al Capone. ciężko o coś, co by mnie denerwowało, albo męczyło
Capone bdb, ale też dostał za mało czasu w ostatnim sezonie gdzie były odcinki w których w ogóle się nie pojawiał
Killing Eve zacząłem oglądać w południe i tak właśnie minął pierwszy sezon. Podziękowanko za polecanko. Mam nadzieje, że następne sezony będą trzymać poziom 
zmieniam zdanie o kalifacie, po pierwszym odcinku pisałem gdzieś tu, że nuda ale liczne propsy w stronę tego serialu sprawiły, że dzisiaj odpaliłem kolejny odcinek i już wiem, ze obejrzę do końca
Unorthodox - młoda Żydówka z ultra-ortodoksyjnej gminy na Brooklynie porzuca męża i ucieka do Berlina, mimo że jest niewykształcona, nie mówi po niemiecku i praktycznie nie zna współczesnego świata. Serial nawiązuje częściowo do autentycznej historii/książki Debory Feldman.
Najpierw plusy: główna aktorka daje z siebie wszystko, włącznie z ogoleniem głowy. Świat chasydów, ich stroje, hierarchie rodzinne, rytuały są ukazane w fascynujący sposób. Traktowanie kobiet jak trędowatych jest dosyć szokujące. Duża część dialogów odbywa się w jidysz, co jeszcze bardziej potęguje efekt egzotyki. Tym bardziej szkoda że wydarzenia rozgrywające się w Europie to naiwna bajka o Kopciuszku; w Berlinie zawsze świeci słońce, wszyscy są mili, wszystkie rasy i narodowości się kochają, jest obowiązkowa para gejów, a w 24h osoba znikąd może sobie znaleźć nocleg, paczkę przyjaciół i pracę
Mimo wszystko jednak warto obejrzeć - tylko 4 odcinki.
Najpierw plusy: główna aktorka daje z siebie wszystko, włącznie z ogoleniem głowy. Świat chasydów, ich stroje, hierarchie rodzinne, rytuały są ukazane w fascynujący sposób. Traktowanie kobiet jak trędowatych jest dosyć szokujące. Duża część dialogów odbywa się w jidysz, co jeszcze bardziej potęguje efekt egzotyki. Tym bardziej szkoda że wydarzenia rozgrywające się w Europie to naiwna bajka o Kopciuszku; w Berlinie zawsze świeci słońce, wszyscy są mili, wszystkie rasy i narodowości się kochają, jest obowiązkowa para gejów, a w 24h osoba znikąd może sobie znaleźć nocleg, paczkę przyjaciół i pracę
Mimo wszystko jednak warto obejrzeć - tylko 4 odcinki.
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
A który sezon oglądasz? On razem z bohaterem serialu zmieniają się co sezon. No, ale ogólnie propsy dla serialu, najlepszy jaki oglądałem z rodzinką soprano na czele. Chociaż niezbyt wymagający, ale frajda na pierwszym miejscu:)
ROMANTIC KAMI
FACEBOOK: https://www.facebook.com/kamil.undzej/
Kamil Rudz
Kamil Aleksander Rudziński
Kamil Rudz
- ebismolarek
@msh, zacząłem oglądać od nowa cały serial drugi raz, dosyć szybko mi zleciały 3 sezony i teraz zaczynam 4 i jestem na 3 odcinku, ale trochę wolno mi idzie
@ebismolarek Też miałem rozkminę czy od nowa tego nie zacząć, ciekawe czy dalej tak się będę jarał:). Czyli co? z wiekiem jaranko maleje, czy fakt że Drugi raz oglądasz?
ROMANTIC KAMI
Kamil Rudz
Kamil Rudz
- ebismolarek
No ja zbierałem się dłuższy czas do tego żeby zacząć oglądać drugi raz, ale jest 50/50 jak mówisz, z wiekiem trochę jaranko zmalało i nie jest to to samo co za pierwszym razem, ale nadal jest to bardzo dobry serial 
Panowie ktoś oglądał The Killing (wersje duńską)? ponoć dużo lepsza od amerykańskiej.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Oglądałem. Na Ale Kino kilka lat temu. Pamiętam, że się wciągnąłęm, ale czy lepsze od wersji amerykańskiej to Ci nie powiem, bo tej nie oglądałem
Kurwa napisałem posta to sie skasował w chuj, więc teraz tak na szybko. Nie oglądałem Duńskiego. Urzekł mnie klimat deszczowego Seattle, a więc stawiam na Kanada/USA. Lepszy od sezonu trzeciego detektywa. Wciąga zajebiście.
ROMANTIC KAMI
Kamil Rudz
Kamil Rudz
zacząłem ostatnio rumuńskie "umbre" ("w cieniu") i chociaż jest to super ograny schemat (mrukowaty protagonista prowadzący podwójne życie typu bycie bad boyem kontra bycie bucem dla własnej rodziny), to jednak coś w tym schemacie mnie osobiście zawsze przyciąga do ekranu. ogólnie dialogi się sprawdzają, czarny humorek się sprawdza, a surowy wschodnioeuropejski klimat Bukaresztu nadaje całości szczerości i brudu, ale oczywiście nie aż tak nasyconego jak w "gomorrze"Macie coś dobrego na HBO Go?
- MalkoNTENT
Nikt nie oglądał The Get Down na netflixie? Chyba nie widziałem na forum żadnej wzmianki. Jakie to jest dobre. Przerysowane lata 70’. Jestem po 3 odcinku ale oczarował mnie klimatem na tyle, że już wysoko sobie go cenie i nie ważne co fabuła przyniesie. No i zakochałem się Herizen
o jezzuuu
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Ja propsowałem na pewno na starym forum, bardzo fajne i zachęca do diggowania w początkach hip-hopu.
- zemsta1kadluba
znacie jakieś dobre holenderskie (lub flamandzkie) seriale?
mołpy są kozackie
Kobiety Nocy, chyba nawet je tu wpisywałem kilka stron wstecz