[serial] W głębi lasu (Netflix)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

MalinowyJogurt

[serial] W głębi lasu (Netflix)

Post autor: MalinowyJogurt »

W głębi lasu – polski miniserial zrealizowany na podstawie powieści Harlana Cobena pod tym samym tytułem, będący drugim polskojęzycznym serialem wyprodukowanym dla platformy Netflix. Światowa premiera serialu miała miejsce 12 czerwca 2020

Jestem aktualnie na 4 odcinku i wciąga coraz mocniej. Lubie ten typ seriali, aż dziwne, że serial, który ma dziś TOP 1 w Polsce nie ma jeszcze swojego tematu na forumku.
Spoiler
Na początku musiałem w pewnym momencie zapauzować i sprawdzić w obsadzie kto jest kto, bo postacie na początku są tak podobne, że lepiej się całkowicie skupić na oglądanie a nie oglądać w tle

edit

1. Młoda Laura :oops: :oops:
2. Polskie spece od udźwiękowienia to dno
Ostatnio zmieniony 20 cze 2020, 22:25 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Luxair

Re: [serial] W głębi lasu (Netflix)

Post autor: Luxair »

Vincent Cassel a gada po naszemu, magia
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Rossi

Post autor: Rossi »

ogólnie spoko, tylko
Spoiler
finał rozczarowujący, wątki się rozjeżdżają w pizdę/nie mają najmniejszego sensu, zaskakujące jak na Cobena bo u niego raczej mniej lub bardziej ale raczej się to splata sensownie
wątki z antysemityzmem wymuszone w chuj, było coś podobnego w książce czy to tylko polackie kompleksy?

dźwięk :what:

Laura młoda :bowdown:

5-6/10, można obejrzeć jak nie masz dużych oczekiwań
oyche

Post autor: oyche »

xD nie przypominam sobie watkow antysemickich w ksiazce
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Mnie nie porwał. Niby tylko 6 odcinków, a rozwleczone na maksa. Intryga nie kleiła się. Nie wiem jak książka, ale wynudziłem się. No i ten dźwięk jak zwykle. :crazy:
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Czytałem jakiś artykuł ze film poszedł na dużą samowolkę jeśli chodzi o interpretacje powieści.
Laura z 1994 :oops:
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Oczywiście książka dużo lepsza.
Aka M

Post autor: Aka M »

Ledwo 1odc. Obejrzałem, nuda i słaby pod każdym względem.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ja już swoje zdanie wyraziłem w offtopicu serialowym, ale skoro tyle ludzi widziało to może ktoś ma jakieś logiczne wyjaśnienia:
Spoiler
Po jaką cholerę ten cały Marek Kowalski/Artur Perkowski jechał do domu opieki do tego Goldsztajna jak sobie 25 lat żył i nikt się do niego nie przyjebał, a tak to zginął? I czemu ten zabijając go kierował podejrzenia akurat na Pawła, co miał do niego?
Kto znał historię Laury na tyle dobrze, że ją idealnie odtworzył i dał temu gościowi żeby napisał tę pracę za 10 tysięcy?
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
Bartek

Post autor: Bartek »

Obejrzalem w piątek jednym ciągiem. Młoda Laura <3

Co do samego serialu - trochę przeciągnięte, za dużo ujęć z drona (co to za obsesja z dronem), udźwiękowienie bardzo słabe (żadna nowość) plus intryga trochę za bardzo pokręcona imo.
Spoiler
Nie rozumiem czemu Chinka miała udział w manipulacji z ziemią, a jednocześnie pomagała Marianowi Kowalskiemu z którym prokurator był dobrym ziomkiem jednak?

Nie rozumiem też po co nawiedzać Dawida po 25 latach - może ktoś z forumka wyjaśni.
Na plus - dobór aktorów. Fajnie zobaczyć Ferencego, Damieckiego, Grochowska i grupę młodych aktorów którzy naprawdę nie irytowali. Soundtrack nie był zły, ogólnie otoczka lat 90 była na plus (mordki taka oranżada była najpyszniejsza).

Ciekawe czy połasza się na drugi sezon?
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Post wyżej przypomniał mi ze
Spoiler
Tam było tyle niezamkniętych i skrajnie zignorowanych wątków ze no ja nie wiem jak to mogło trafić do oficjalnego obiegu
Rossi

Post autor: Rossi »

Spoiler
1. na jaki chuj żyd zabijał po 25 latach? przecież samemu nie był niczego winny. Pomijam fakt że ~75-80 latek zabija 25 lat młodszego mężczyznę po czym idealnie czyści miejsce zbrodni, przenosi ciało niezauważony kilka kilometrów dalej, i to bez przygotowanego wcześniej planu, wszystko na spontanie
2. Wątek z pizdy z chinką, która dała klucze do mieszkania prokuratorowi a jednocześnie wycykała jego szwagierkę
z chuja to strasznie
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Imo nic ciekawego.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

oj, no jest słabo
tak jak w pierwszy odcinku udalo im sie zbudowac moja ciekawosc, tak w kazdym kolejnym klimat siada. na koncu nie interesuje nas juz ta historia w ogole. dobrze, ze tylko 6 odcinkow, ale i tak szkoda czasu
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

miałem sprawdzać bo kiedyś lubiłem mocno książki Cobena, ale jak mówicie że serial sobie poszedł swoja interpretacją i do tego jakieś wjebane wątki antysemickie to elo panie (((Netflix))) i nie odpalam nawet, dzięki koledzy
mołpy są kozackie
edenmar

Post autor: edenmar »

Dramat. Wymęczyłem to, bo przeczytałem kilka pozytywnych opinii, ale teraz to już sam nie wiem, czy ten pierwszy polski serial Netflixa nie był lepszy niż to coś. Nic tu się ze sobą nie klei, deus ex machina czyha w każdym zakamarku, postacie miałkie, bez charakteru, akcja wlecze się niemożliwie + te klisze o antysemityzmie. Ładnie zrealizowane, ale pokażcie mi jakiś serial, który powstał w ostatnich latach i nie byłby profesjonalnie zrealizowany. Takie 4-5/10 w porywach.
ODPOWIEDZ