[serial] After Life
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] After Life
właśnie chyba taki miał być. odrażająca postać. no i udało się.
sezon drugi oczywiście kapitalny. fantastyczna mieszanka emocji i nienachalna, ogromna mądrość bijąca z tego niepozornego scenariusza. uwielbiam cynizm Ricky'ego, który nazwałbym niezwykle czułym i mimo wszystko empatycznym, a ten brytyjski humor w zderzeniu z dziejącym się dramatem działa totalnie kojąco i oczyszczająco. polecam każdemu bez wyjątku, bo to głęboko humanistyczna i na maksa prawdziwa opowieść; bez upiększeń, efekciarstwa i taniego grania na emocjach.
sezon drugi oczywiście kapitalny. fantastyczna mieszanka emocji i nienachalna, ogromna mądrość bijąca z tego niepozornego scenariusza. uwielbiam cynizm Ricky'ego, który nazwałbym niezwykle czułym i mimo wszystko empatycznym, a ten brytyjski humor w zderzeniu z dziejącym się dramatem działa totalnie kojąco i oczyszczająco. polecam każdemu bez wyjątku, bo to głęboko humanistyczna i na maksa prawdziwa opowieść; bez upiększeń, efekciarstwa i taniego grania na emocjach.
psychiatra właśnie rozjebał w tym sezonie, w przeciwieństwie do tego jak nic nie wnosił w pierwszym
drugi sezon utrzymał poziom, nie zawiodłem się, choć w tym u mnie przewaga śmiechu nad płaczem, no i mogło być zakończenie idealne, ale wiadomo jak to bywa w serialach...
drugi sezon utrzymał poziom, nie zawiodłem się, choć w tym u mnie przewaga śmiechu nad płaczem, no i mogło być zakończenie idealne, ale wiadomo jak to bywa w serialach...
Prawie w każdych ostatnich trzech minutach łezki leciały
((
Kocham ten serial za emocje, jakie we mnie wzbudza.
Łapcie Dereka jak nie oglądaliście, w zasadzie ta sama obsada, bardziej zabawnie niż smutno i warto full.
Kocham ten serial za emocje, jakie we mnie wzbudza.
Łapcie Dereka jak nie oglądaliście, w zasadzie ta sama obsada, bardziej zabawnie niż smutno i warto full.
Podbijam, przejażdżka emocjonalną kolejką górską, świetne to było. Jakbym miał wybór chyba bym obejrzał z żona/dziewczyna/50rletnim mężczyzną identyfikującym się jako 8latka. No i ten brytyjski humorek fajnie łechta moje jego poczucie. Również polecam
Podbijam również, pierwotnie liczyłem na jakie heheheheszki bo Ricky itp. ale kiedy zacząłem oglądać to trafiło do mnie zupełnie z innej strony. Tym bardziej odbiór dla mnie jest inny bo jestem ojcem, prawie mężem. Szanuje to, że wielokrotnie ściskało mnie w gardle podczas oglądania, a obejrzenie wszystkiego zajęło mi dwie noce.
Będzie trzeci sezon.
-
frontkick
Skończyłem dzisiaj drugi sezon i jaram się strasznie, bardzo sympatyczny i taki przyziemny serial, jak Tony'emu sie łamie głos to oczy zaszklone zawsze. Bardzo fajnie że akurat w tym przypadku Ricky robi wyjatek i zrobi trzeci sezon, nwm w jaką stronę miałoby to pójść ale dygam troche że pani pielegniarka zostanie sama z Brandy
no RIcky to krol komedii, ale tym razem to bowdown mu sie nalezy za wszystko to co nie jest smieszne
piekne rzeczy
piekne rzeczy
- KillerCroc
Właśnie skończyłem serial. Moim zdaniem bardzo wciągający, są momenty że
i są momenty że
z tym że o ile w pierwszym sezonie było raczej więcej śmieszków tak teraz już poszło w drugą stronę co nie znaczy że jest źle, mi się bardzo spodobał.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- Cz4rny1337
- Moderator
wlasnie imo poszlo w druga strone, bo nasz bohater ewoluuje, juz nie kryje zalu i smutku za fasada wkurwienia i bycia wrednym, totez czesciej poleci mu lza
kozacki to jest serial
kozacki to jest serial

- checollada
Na poczatku mialem ambiwalentne uczucia co do postaci pana psychiatry, ale z kazdym kolejnym odcinkiem coraz bardziej sie przekonywalem, mega przerysowana postac, fajnie kontrastuje z tym olbrzymim ladunkiem emocjonalnym, ktory niosa niektore sceny
Sezon drugi jeszcze lepszy, sinusoida smiechu i lez, kozacki to jest serial [2]
polecam obejrzeć serial "Derek" - też od Gervaisa i z nim w głównej roli
W ogóle wszystkie rzeczy od Gervaisa to pierdolony masterpiece. Niedługo kończę pierwszy sezon After Life no i mogę powiedzieć, że jest to piękny ale słodko-gorzki obraz.
@kadoemvp co jeszcze warto od niego obejrzeć?
@Finn Extras i The Office na HBO GO.
Właśnie skończyłem 2 sezon, praktycznie co odcinek gula w gardle i szklane oczy, taki to jest serial. Nie wiem czy dałbym radę go oglądać po stracie kogoś bliskiego, dlatego pamiętajcie kochani, żeby cieszyć się każdą chwilą spędzoną z nimi
Wielkie 5 dla Was
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Wielkie 5 dla Was
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Momentami miałem wrażenie że przy pisaniu scenariusza Ricky za dużo katował Legendarnego Afrojaxa
Ogólnie bardzo ładnie, smutniej niż pierwszy sezon. Dobrze że odcinki są w miarę krótkie i jest ich mało bo schemat na dłuższą metę by się przejadł. Skąd oni wytrzasnęli tylu tak brzydkich aktorów 
Spoiler
wsadzam sobie własnego chuja w dupę jak jeszcze jest sflaczały i czekam aż stanie
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!