Ale Brama!/Misja Futbol (Programy o piłce)

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

pardon

Re: Ale Brama!/Misja Futbol (Programy o piłce)

Post autor: pardon »

Piters pisze: 04 cze 2020, 12:34 Oni wyraźnie chcą w internecie robić telewizję. Gówno bez wyrazu, tak żeby nikogo nie urazić, żeby coś powiedzieć, ale treści w tym naprawdę zero. A internet woli raczej wyraziste osobistości, kogoś kto powie swoją opinię ostro i będzie się jej trzymać, zamiast takiego bezpłciowego badziewia.
osobiscie tego zarzutu nie rozumiem, albo nie umiem sobie wyobrazic jakby on mial sie zmaterializowac.

taki borek czy smoku to osoby publiczne, prawdopodobnie majacy kontrakty reklamowe mocno wyplywajace na ich powiedzmy - medialny temperament, i zaden z nich nie pozwoli sobie na freestyle pokroju kowala albo paczula.

galaktyczna obsada i wprost proporcjonalna wstrzemiezliwosc.

cos za cos.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No i masz racje, ale to wpływa na to, że to co mówią jest nieciekawe

W sensie żebyśmy się zrozumieli - ja to interpretuje wyraziste wypowiedzi jak powiedzenie np. że ten piłkarz gra okropnie, ta drużyna jest mierna, nie chodzi mi o rzucanie kurwami i wyzywaniem kogoś tam. Nie unikanie wypowiedzenia swojego zdania, nawet jeżeli jest ono krytyczne. Bo moim zdaniem oni tam własnie wola nic nie powiedzieć niż powiedzieć coś złego, a jak już na coś się odważą to owijają to w takie ogólne słówka, że i tak czujesz się jakbyś w sumie to nic nie usłyszał. Przynajmniej moim zdaniem to tak wygląda, ale ja miałem z tym problem już od dawna. Z tym, że wczesniej była tylko Misja Futbol, teraz tych programów jest masa i to bardziej widać

Jeszcze mały edicik. Brakuje im tego dziennikarskiego głodu tutaj jaki mieli kiedyś, dla mnie to jest takie odcinanie kuponów i czekanie aż będzie można iść na chate
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Piters pisze: 04 cze 2020, 12:34 Ty no ale bundesliga zagrała już cztery kolejki, ekstraklasa wróciła, a przecież to ich ulubione ligi do omawiania

Zreszta zamiast wystartowac od razu z jakimś programem jak wrocila bundes to nadal mamy gowniane hejt parki albo piłke nocną, która jest też hejt parkiem czyli pogadanką. Przeglądałem wczoraj z ciekawości opinie o KS na wykopie i tu świetne podsumowanie tej szopki
Dla mnie najciekawsze Misje to były po meczach kadry, gdzie oni będąc przy tych spotkaniach na żywo mieli też jakieś zakulisowe smaczki czy coś.

Te dwa projekty Smoka top 10 i sprawdzam dla mnie też słabe, ale już Moj pierwszy raz jest spoko, choć dużo będzie zależeć od gościa i jego otwartości. Natomiast hejt parki z jego udziałem tenisowe były sztosem dla ludzi siedzących w temacie. Gorzej jak robi takie coś jak ostatnio ten bokserski, gdzie niby coś wie, ale jest jednak Januszem w tym temacie i chuja wie.

Ja tak jak mówię, przydałoby się odświeżenie składu Misji, bo Szpaku jaki jest każdy widzi, ale też uważam, że będzie dużo ciekawiej jak wróci więcej też poważnej piłki niż tylko Bayern i Lewandowski, a ESA też dopiero się zaczęła także spokojnie. Ostatnie 2 miechy gadali o tym czy powinien awansować Motor czy kurwa Hutnik także ja się nie dziwię, że się ludziom nie podobało, bo kogo to obchodzi tak naprawdę.
Kocham, pozdrawiam
Bakan

Post autor: Bakan »

Moim zdaniem jeśli chcą rozruszać MF to muszą co tydzień zapraszać kogoś kto wniesie powiew świeżości. Ćwiąkała, Święcicki, Kotleszka. To są wyraziste postacie z dużą wiedzą. Do tego może być taki Kowal raz na jakiś czas na odmulenie ale on jest w SF więc niekoniecznie. W Sekcji Piłkarskiej jest zawsze Wilkowicz i Gąsiorowski plus właśnie ktoś typu Ćwiąki/Święty/Gazda i wygląda to ciekawiej.
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Bakan pisze: 04 cze 2020, 15:12 Ćwiąkała, Święcicki,
Tu wchodzą umowy sponsorskie z firmami bukmacherskimi więc raczej wątpię
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
theadam

Post autor: theadam »

Jednak dużo racji z perspektywy czasu jest w tym, że cała ta czwórka z KS uruchomiła ten kanał głównie dlatego, że są rozpoznawani w mediach. Wiem, że sport stanął, ale mimo to nie wierzę, że ludzie, którzy siedzą w tej branży tyle lat nie potrafią stworzyć czegoś świeżego, czego nie można znaleźć na kanałach z 10x mniejszą publiką. Problem w tym, że czuję, że im się aktualnie nie chce przygotowywać jakichś dopracowanych materiałów, więc kończy się że w ramówce pojawia się 5 różnych programów o różnych tytułach, które kończą się na tym samym, czyli poklepywaniu się wzajemnie po plecach, opowiadaniu anegdotek, które ani nie poszerzają wiedzy o sporcie ani specjalnie śmieszą, bo mnie (być może inni mają inaczej) mało obchodzi z kim Mateusz Borek pił wino i z kim w tenisa grał Tomasz Smokowski. Raz na jakiś czas trafię z kolei na magazyn lig egzotycznych i faktycznie u Kotleszki widać przygotowanie i pasję oraz chęć zrobienia czegoś czego nie znajdzie się w pierwszym linku w google (Te top 10 Smokowskiego XD). Nawet jak grali wszyscy, to mi łeb pękał od tych wszystkich populizmów, które przewijały się w tych cafe futbolach, misjach futbolu i innych tworach. Ten jest w słabej formie, ten musi wygrać z tym, bo jest faworytem, a ta obrona zdaniem mejwena zagrała fatalnie, bo jego zespół przegrał 1:7. No nie gadaj. Nie dziwię się, że powoli zaczynają dochodzić głosy, że panowie na KS bez anegdotek nie mają wiele do zaoferowania, bo logiczne jest, że jak chce się zdobywać sponsorów, to im ogólniej mówisz, im mniej osób swoją wypowiedzią ukłujesz, tym więcej dostaniesz wywiadów i plusów, bo taki człowiek X przed ekranem pomyśli sobie, że "Kurde, ten pan X to dobrze mówi, zna się". Problemem mogą być prawa do skrótów czy meczów, wiadomo, ale serio można było pogadać o jakichs meczach sprzed lat i pokazać co się zmieniło w futbolu, jakieś wykresy, kropeczki na boisku, zmiana charakterystyki gry napastników, obrońców, bramkarzy na przestrzeni lat, statystyki, wgląd w to czego przeciętny zjadacz chleba nie przeczyta na wykopie czy wp.pl. Tymczasem panowie wpadli w strefę komfortu i pomyśleli: Po co mamy się wysilać, zróbmy taką Misję Futbol i pogadajmy o tym czy Bayern jest w dobrej formie czy nie i w czy zdobędzie mistrzostwo w 26 czy 29 kolejce. Jeśli ktoś lubi to oglądać, to będzie oglądał, nic do tego nie mam, ale ja szukam jednak czegoś extra w takich programach, bo jeśli tylko chodzi o show, to niech zaczną zapraszać Korwina, Magicala czy Friza, to na pewno na oglądalność narzekać nie będą, ale czy o to na pewno chodzi?

Sory za taki długi wysryw, taka dłuższa obserwacja mi wyszła.
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Również dołączam się do głosów krytyki, generalnie już od dłuższego czasu jedyne materiały jakie śledzę z Kanału Sportowego to te prowadzone przez Janusza Pinderę(Boxing Talk i nasze wielkie walki czy jakoś tak, chociaż program o boksie od Etoto w którym pan Janusz również występuje jest lepszy), jedyną osobą z wielkiej czwórki która potrafi wyrazić swoją opinię bez tych wszystkich miałkich frazesów i zjebanej poprawności jest Stanowski, a Mati Borek bardzo lubi sobie pewnie sprawy uplastyczniać, unaoczniać, zobaczyć jak coś jest sformatowane i gdyby nie prezencja to wpasowywałby się w tę nijakość.
Awatar użytkownika
Negatyv

Post autor: Negatyv »

https://www.youtube.com/watch?v=7KAjexYkMWE - Wojciech "Anegdota" Piela w formie. @vego możesz zapytać dlaczego nie opowiedział o cmentarzu?
vego

Post autor: vego »

podpisałem z nim ekskluziv na lige minus z anegdotą o cmentarzu, tanio nie było ;)
Awatar użytkownika
Negatyv

Post autor: Negatyv »

No i git. W przypadku pojawienia się kolejnej, w następnym quizie jestem w stanie zasponosorować nagrodę dla zwycięzcy w postaci Kinder Niespoddzianki.
Awatar użytkownika
darmody

Post autor: darmody »

Intro Ligi Minus :bowdown:
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

dzis bardzo fajny program jestem ciekaw tego odcinka z donejtorem.Ale dajcie nastepnym razem program na cały ekran ponieważ te donejty troche mnie wkurwiały
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
f0rsaken

Post autor: f0rsaken »

Negatyv pisze: 04 cze 2020, 19:13 https://www.youtube.com/watch?v=7KAjexYkMWE - Wojciech "Anegdota" Piela w formie. @vego możesz zapytać dlaczego nie opowiedział o cmentarzu?
Piela od akcji z Julią Dominiką na szczęście równia pochyła w górę, cieszy mnie to
6
Obrazek
lygrys pisze: 04 lis 2023, 14:29zawszę piszę tak by nie było przypału.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Czy oni kupują viewboty? Przecież kurwa 55k na live w trakcie Misji Futbol to jest jakiś niewyobrażalny wynik.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

nie ma chuja ze tyle mieli
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ale wkurwia mnie te tło z donejtami. W sensie rozumiem, że musi to być, ale nie mógłby być tylko pasek z prawej strony? Tak to nie czułem tej bliskości z mordą Kowala. No i w sumie wyglądało lekko jakby Roki się nie umył przed programem i trochę jebał, dlatego "gość" został wjebany akurat między nim a resztą i potem Roki taki jakiś oddalony od reszty się wydawał :lol: Jeżeli tak było to props za pomysł. No i hajsowo też spoko wpadło chyba

A no i dzisiaj w Misji Futbol Kowal był, nie oglądałem jeszcze i nie wiem czy w ogóle mi się będzie chciało, ale props za jakieś odświeżenie składu, mam nadzieje że za tydzień tez kogoś tam innego wezmą to może się odbije to jakoś
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
vego

Post autor: vego »

Ale wkurwia mnie te tło z donejtami. W sensie rozumiem, że musi to być, ale nie mógłby być tylko pasek z prawej strony?
Nie, bo chodzi o proporcje obrazu, jakby wyjebać na dole pasek to bylibyśmy dłudzy tacy

W każdym razie nie sądzę, by to było co tydzień :)
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

O, w końcu misja futbol bez Szpaka, dziękuję. Teraz tylko trzeba sprawdzić jaką zmianę dał Kowal.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Obejrzałem dzisiaj ligę minus, a potem misje. Kowal elegancko na kanale sportowym, merytorycznie, z jajem i w punkt, nadal innej dynamiki temu formatowi. Nie jestem hejterem Szpaka, ale bez niego jednak lepiej się słuchało.

Liga minus to marka jak waluta
Davsar

Post autor: Davsar »

Boże, bez Szpaka to jak inny program. Dużo lepszy do tego.
ODPOWIEDZ