Hot 16 Challenge #2 (2020)

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
hubi

Re: Hot 16 Challenge #2 (2020)

Post autor: hubi »

ja mam nadzieje, że otworzył temat i teraz wszyscy zbyt zajęci coś rzucą
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

nie pytają cię o imię, walczą z ostrym cieniem mgły
pytają o dwa miliardy co poszły na tvpis, brrr co za skandal,
styczeń, luty, marzec, kwiecień, maybach

quebo strzelający w długopis i tadeusza, będzie odpowiedz?
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Farezowsky pisze: 12 maja 2020, 8:47 Quebo wrzucił swoje ho16 na prywatnego instagrama
zarzuć ktoś mirrora
niuskultonowytruskul

Post autor: niuskultonowytruskul »

Ale żenada się zrobiła z tego hot16. Jedyny mądry Książę Nieporządek nie wziął udziału w tym szajsie.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Joka co poleciał jak Malik Montana, wyobraźcie sobie, że to Malik nawija :lol:
Joka pisze:5G ledy testowane w azjatyckich centrach / made in China, paczka kurierska
kasby

Post autor: kasby »

Awatar użytkownika
wojtek123

Post autor: wojtek123 »

Somal, gdzie masz brzuch?
Awatar użytkownika
przedszkolanek

o chuj xD
kasby

Post autor: kasby »

Kalush z nominacji alyona alyona
wiciu

Post autor: wiciu »

ogkush pisze: 12 maja 2020, 8:39
michajlow pisze: 12 maja 2020, 8:33 kizo pokazał jak obejść ten problem, połowa raperów klasyczną zwrotkę kładzie co nie ma nic wspólnego z COVID :dunno: :dunno:
Racja, ale chodzi mi wlasnie o tematyke covid.
To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal nie traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 12:05 przez wiciu, łącznie zmieniany 1 raz.
mbunt

Post autor: mbunt »

wiciu pisze: 12 maja 2020, 11:49
ogkush pisze: 12 maja 2020, 8:39
michajlow pisze: 12 maja 2020, 8:33 kizo pokazał jak obejść ten problem, połowa raperów klasyczną zwrotkę kładzie co nie ma nic wspólnego z COVID :dunno: :dunno:
Racja, ale chodzi mi wlasnie o tematyke covid.
To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotki
gdybym mial posluchac co Blacha ma do powiedzenia na temat kryzysu konstytucyjnego i zmian w trójpodziale władzy to juz wolalbym jego zwrotke o trapez kwadrat cos tam

zobacz np Sikse, oni zrobili cos innego i props za to natomiast mam mieszane odczucia czy to material ktorego chce sluchac
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
przedszkolanek

mbunt pisze: 12 maja 2020, 12:00 imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotki
gdybym mial posluchac co Blacha ma do powiedzenia na temat kryzysu konstytucyjnego i zmian w trójpodziale władzy to juz wolalbym jego zwrotke o trapez kwadrat cos tam
w tej całej dyskusji najzabawniejsze jest to że dawno nie słyszałem tylu odniesień politycznych w polskim rapie, zwłaszcza tym w przedziale 20-30

mbunt

Post autor: mbunt »

przedszkolanek pisze: 12 maja 2020, 12:01 w tej całej dyskusji najzabawniejsze jest to że dawno nie słyszałem tylu odniesień politycznych w polskim rapie, zwłaszcza tym w przedziale 20-30
a nie masz poczucia ze to jest jedno i to samo odniesienie na poziomie randomowego tweeta? w sensie kazdy probuje wplesc jakis madry przekaz ale jakos nikomu nie wychodzi
moze to jest kwestia tego ze rap dzisiaj to wizerunek i malo kogo stac na powiedzenie czegos spoza mainstreamu (poza mniejszymi graczami jak Kukon)
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

jeśli BOR podpisało Hrypę to chce mi się płakać autentycznie

edit: dobra widzę, że to już dawno się stało... ehhhhhhh
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 12:11 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

dizkretowi wyszlo

edit. dobra nie ten przedzial wiekowy
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
przedszkolanek

eddy_wata pisze: 12 maja 2020, 12:09 jeśli BOR podpisało Hrypę to chce mi się płakać autentycznie
podpisało
mbunt pisze: 12 maja 2020, 12:07 a nie masz poczucia ze to jest jedno i to samo odniesienie na poziomie randomowego tweeta? w sensie kazdy probuje wplesc jakis madry przekaz ale jakos nikomu nie wychodzi
przecież tak cały dyskurs w PL wygląda, nie tylko w rapie
tutaj łap jedną rzecz - https://www.youtube.com/watch?v=1bxwWYoy7nQ, jak będzie mi się chciało, to jeszcze coś wyszukam z tego co słyszałem, uprzedzając - tak mikrus, ale były odniesienia i u dużo większych graczy
wiciu

Post autor: wiciu »

mbunt pisze: 12 maja 2020, 12:00
wiciu pisze: 12 maja 2020, 11:49
ogkush pisze: 12 maja 2020, 8:39 Racja, ale chodzi mi wlasnie o tematyke covid.
To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotki

zobacz np Sikse, oni zrobili cos innego i props za to natomiast mam mieszane odczucia czy to material ktorego chce sluchac
Tzn. w tym nawijaniu "na temat", to nie chodzi mi broń boże o jakiś komentarz polityczny. To jest kolejny klasyk, który akurat w tych zwrotkach się przewija gęsto-często, a w 99% przypadkach nie powinien, bo niestety - tak jak kolega u góry wspomniał - najczęściej jest w formie klasycznej dla polskiego rapera, czyli: "każdy polityk to złodziej", poziomu tweeta soku z buraka czy zainspirowany gadką z ziomkiem typu "a słyszałeś co mają wprowadzić?"; to jest jedyny sposób w jaki wspomniani raperzy potrafią ugryźć nieudolnie temat.

Chodzi mi po prostu o coś "adekwatnego" do formatu akcji charytatywnej, którą w pierwszej kolejności te całe HS16II jest(chociaż patrząc na to wszystko z perspektywy odbiorcy, to zdawałoby się, że w ostatniej). Chodzi mi po prostu o "wysłanie słoneczka i uśmiechu", propsów dla ekip medycznych itp. itd. W zamian dostaje kurwa od Pei wersy typu: "Ty babiarz? Chyba Przemysław" :lol:
Michakraw

Post autor: Michakraw »

Liczę na 16 od Quebo i na to, że nominuje Sfera Ebbasta z Włoch i iFani z RPA i dzięki temu akcja rozwinie się trochę bardziej międzynarodowo, bo póki co słabiutko, nikt znaczący chyba nie nagrał zza granicy.
Sinon

Post autor: Sinon »

Michakraw pisze: 12 maja 2020, 12:34 Liczę na 16 od Quebo i na to, że nominuje Sfera Ebbasta z Włoch i iFani z RPA i dzięki temu akcja rozwinie się trochę bardziej międzynarodowo, bo póki co słabiutko, nikt znaczący chyba nie nagrał zza granicy.
Quebo już wrzucił 16 na instagramie.
Awatar użytkownika
afterlight

Post autor: afterlight »

ahahah tak jak nominuje iFani to akcja pojdzie na cala afryke ale zajebiscie wtedy swiatowy rozglos murowany
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
ODPOWIEDZ