Hot 16 Challenge #2 (2020)
Re: Hot 16 Challenge #2 (2020)
ja mam nadzieje, że otworzył temat i teraz wszyscy zbyt zajęci coś rzucą
nie pytają cię o imię, walczą z ostrym cieniem mgły
pytają o dwa miliardy co poszły na tvpis, brrr co za skandal,
styczeń, luty, marzec, kwiecień, maybach
quebo strzelający w długopis i tadeusza, będzie odpowiedz?
pytają o dwa miliardy co poszły na tvpis, brrr co za skandal,
styczeń, luty, marzec, kwiecień, maybach
quebo strzelający w długopis i tadeusza, będzie odpowiedz?
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- przedszkolanek
zarzuć ktoś mirrora
-
niuskultonowytruskul
Ale żenada się zrobiła z tego hot16. Jedyny mądry Książę Nieporządek nie wziął udziału w tym szajsie.
Joka co poleciał jak Malik Montana, wyobraźcie sobie, że to Malik nawija
Joka pisze:5G ledy testowane w azjatyckich centrach / made in China, paczka kurierska
Somal, gdzie masz brzuch?
- przedszkolanek
o chuj xD
Kalush z nominacji alyona alyona
To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal nie traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 12:05 przez wiciu, łącznie zmieniany 1 raz.
imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotkiwiciu pisze: ↑12 maja 2020, 11:49To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
gdybym mial posluchac co Blacha ma do powiedzenia na temat kryzysu konstytucyjnego i zmian w trójpodziale władzy to juz wolalbym jego zwrotke o trapez kwadrat cos tam
zobacz np Sikse, oni zrobili cos innego i props za to natomiast mam mieszane odczucia czy to material ktorego chce sluchac
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
- przedszkolanek
w tej całej dyskusji najzabawniejsze jest to że dawno nie słyszałem tylu odniesień politycznych w polskim rapie, zwłaszcza tym w przedziale 20-30mbunt pisze: ↑12 maja 2020, 12:00 imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotki
gdybym mial posluchac co Blacha ma do powiedzenia na temat kryzysu konstytucyjnego i zmian w trójpodziale władzy to juz wolalbym jego zwrotke o trapez kwadrat cos tam
a nie masz poczucia ze to jest jedno i to samo odniesienie na poziomie randomowego tweeta? w sensie kazdy probuje wplesc jakis madry przekaz ale jakos nikomu nie wychodziprzedszkolanek pisze: ↑12 maja 2020, 12:01 w tej całej dyskusji najzabawniejsze jest to że dawno nie słyszałem tylu odniesień politycznych w polskim rapie, zwłaszcza tym w przedziale 20-30
moze to jest kwestia tego ze rap dzisiaj to wizerunek i malo kogo stac na powiedzenie czegos spoza mainstreamu (poza mniejszymi graczami jak Kukon)
zapraszam do sprawdzenia
jeśli BOR podpisało Hrypę to chce mi się płakać autentycznie
edit: dobra widzę, że to już dawno się stało... ehhhhhhh
Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 12:11 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
dizkretowi wyszlo
edit. dobra nie ten przedzial wiekowy
edit. dobra nie ten przedzial wiekowy
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- przedszkolanek
podpisało
przecież tak cały dyskurs w PL wygląda, nie tylko w rapie
tutaj łap jedną rzecz - https://www.youtube.com/watch?v=1bxwWYoy7nQ, jak będzie mi się chciało, to jeszcze coś wyszukam z tego co słyszałem, uprzedzając - tak mikrus, ale były odniesienia i u dużo większych graczy
Tzn. w tym nawijaniu "na temat", to nie chodzi mi broń boże o jakiś komentarz polityczny. To jest kolejny klasyk, który akurat w tych zwrotkach się przewija gęsto-często, a w 99% przypadkach nie powinien, bo niestety - tak jak kolega u góry wspomniał - najczęściej jest w formie klasycznej dla polskiego rapera, czyli: "każdy polityk to złodziej", poziomu tweeta soku z buraka czy zainspirowany gadką z ziomkiem typu "a słyszałeś co mają wprowadzić?"; to jest jedyny sposób w jaki wspomniani raperzy potrafią ugryźć nieudolnie temat.mbunt pisze: ↑12 maja 2020, 12:00imo im ten artyzm czy komentarz spoleczny i tak nie wychodzi wiec moze lepiej ze ida w swoje standardowe zwrotkiwiciu pisze: ↑12 maja 2020, 11:49To jest w ogóle największy rak tej akcji. Polscy raperzy nawet przy okazji akcji charytatywnej nie umieją nawinąć niczego innego oprócz swoich przeruchanych bragga i tekstów z generatora polskiego rapu typu: "twoja niunia ma mokro jak mnie widzi", "kiedyś bieda dziś odjeżdżam Mercedesem", "nawet w masce robię kurwa ruchy", skrzeków BEEEOOOERRR z groźnym ryjkiem czy nawet silenia się na zaczepki w stronę innych raperów. Czegoś zrobionego "na temat" z jakimś polotem czy choćby humoreską, to nie potrafię zliczyć na palcach jednej ręki(Łona może na ten przykład). Potem Ci sami siedzą na wywiadach pełni zbulwersowania, iż raperów w tym kraju nadal traktuje się jako prawowitych piewców wszelakiego artyzmu.
zobacz np Sikse, oni zrobili cos innego i props za to natomiast mam mieszane odczucia czy to material ktorego chce sluchac
Chodzi mi po prostu o coś "adekwatnego" do formatu akcji charytatywnej, którą w pierwszej kolejności te całe HS16II jest(chociaż patrząc na to wszystko z perspektywy odbiorcy, to zdawałoby się, że w ostatniej). Chodzi mi po prostu o "wysłanie słoneczka i uśmiechu", propsów dla ekip medycznych itp. itd. W zamian dostaje kurwa od Pei wersy typu: "Ty babiarz? Chyba Przemysław"
Liczę na 16 od Quebo i na to, że nominuje Sfera Ebbasta z Włoch i iFani z RPA i dzięki temu akcja rozwinie się trochę bardziej międzynarodowo, bo póki co słabiutko, nikt znaczący chyba nie nagrał zza granicy.
- afterlight
ahahah tak jak nominuje iFani to akcja pojdzie na cala afryke ale zajebiscie wtedy swiatowy rozglos murowany
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania