Westside Gunn - Pray for Paris (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Damian88

Re: Westside Gunn - PRAY FOR PARIS (17/04/2020)

Post autor: Damian88 »

No i piękne te leaki dwa. Poleciał jeden odsłuch. Reszta jutro rano.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Album powinien się nazywać "kolejna płyta Griseldy". Dla mnie nic nowego, grajmi brzmienie w pewnym momencie zaczyna mulić. Powinni wprowadzić jakąś zmianę. Na początku było to świeże ale po iluśtam podobnie brzmiących produkcjach Daringera wszystko zlewa się w kupę.
Na razie najlepiej mi podszedł projekt Bennego ze Smoke DZA i Pete Rockiem.
Awatar użytkownika
Dill

Post autor: Dill »

Fajna płyta, ale nic nowego pod słońcem. Dodatkowo dwie rzeczy - Westside Gunn nie powinien próbować nucić i przeciągać liter czy sylab, bo jego głos się do tego nie nadaje, a tutaj się to dzieje. Na zmniejszenie ilości wszystkich prrrr, pupupu i skrrrr w przyszłych nagrywkach nie liczę, a tak to spoko, track na bicie Muggsa - perełeczka.
Awatar użytkownika
jayy

Post autor: jayy »

327 piękny numer
TheD

Re: Westside Gunn - Pray for Paris (2020)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 18:05 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

many-s pisze: 17 kwie 2020, 9:18 po iluśtam podobnie brzmiących produkcjach Daringera wszystko zlewa się w kupę
Daringer wyprodukował tutaj tylko jeden numer i jeden co-produkował
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

nawet goście nie uratowali tego albumu :cry:
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Dill pisze: 17 kwie 2020, 9:38 Na zmniejszenie ilości wszystkich prrrr, pupupu i skrrrr w przyszłych nagrywkach nie liczę
a to mi się w nim najbardziej podoba, super to brzmi
TheD

Re: Westside Gunn - Pray for Paris (2020)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 18:06 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Dill

Post autor: Dill »

one byłyby spoko, gdyby pojawiały się rzadziej, a że pojawiają się często, moim zdaniem aż za często, w połączeniu z jego wysokim głosem i tym, że dogrywane są na takiej samej niemalże głośności jak wokal w zwrotkach, są zwyczajnie irytujące.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Noo, you can't mix adlibs as loud as the main vocals :cry:

Ha ha, Westside goes pupupu :joint:

A co do albumu, to tak trochę wieje nudą. Może w jakiś mniej słoneczny dzień lepiej to siądzie.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

liczyłem na troszke więcej po snippetach i tych 2 leakach
nawet na jakiegoś klasyka?
ale w żadnym razie nie jest to zły materiał

LE Djoliba = art :bowdown:
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

a dla mnie konkret. oczywiście nie ma jakichś zaskoczeń, większość numerów leci dość jednostajnie (choć są też jakieś zabiegi z flow i głosem gdzieniegdzie) i w samych linijkach też nie odnotowałem na razie nic wielkiego, ale no chyba też nie oczekuję niczego niesamowitego od griseldowych wariatów. dla mnie to jest forma optymalna, nadal ma to klimat, a tutaj na szczęście jest nieco większe zróżnicowanie jeśli chodzi o bity, no bo jednak inaczej produkuje Daringer, inaczej Alchemist, Tyler, czy Preemo (od niego akurat liczyłem na coś mocniejszego, bo ostatnio ma dobry czas, a tu taki o zwykły bit Preemo). goście super dopełniają (Tyler jaki wjazd!), ma to ręce i nogi, jest spójna przewózka i fajny motyw przewodni. jedynie z tymi adlibami faktycznie mógłby się opanować, bo o ile czasami robią mega klimat i pasują, to czasami po postu najzwyczajniej przeszkadzają w odbiorze tekstu.

na ten moment 327 na ripicicie, ale numer z Gibbsem, czy z Bennym też sztosy. ładne też to zamknięcie albumu.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Westside Gunn - PRAY FOR PARIS (2020)

Post autor: przedszkolanek »

nudy troszku, nawet numer z tylerem nie porywa

ciekawi mnie jednak co by wyszło, gdyby WSG porwał się na album (może być epka) z samymi adlibami i ewentualnie backgroundowymi wokalami
Julio

Post autor: Julio »

Spooko koozak materiał. Jak ktoś słuchał raz i ocenia, bez wsłuchania się w teksty i potem pisze że producentem całości jest Daringer, gdzie tu prawie każdy bit kto inny produkował to :bowdown: dla takich rapowych ignorantów. Co do albumu no liczyłem na więcej. Liczyłem na coś w rodzaju klasyka "swojej kategorii" (czyli takie bardziej ambitne, nu-schoolowe boombapy). Dostałem album dobry z przebłyskami bardzo dobrymi. A i zwroteczka Conwaya na tym tracku z resztą Griseldy najlepsza jego zwrotka od?? Chyba kilku lat?? Piękna :bowdown:
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Dla mnie póki co płyta roku, nic innego z tego roku aż tak nie przekatowałem. :bowdown: Niepotrzebnie martwiłem się o track z Tylerem - jest jednym z najlepszych tutaj. W ogóle goście powypadali tu przekozacko, chociaż dwa najlepsze utwory to te z Griseldą imo. Czemu oni nie dawali takich zwrotek na wspólnym albumie? :evil: Freddie Gibbs i Roc Marciano razem na tracku zWestside Gunn'em to masakra :D Jedynie na minus wypadł kawałek z Boldy James'em (chyba jak to zwykle u niego :neutral: ) a i tak nie jest jakiś najgorszy, po prostu nieco słabszy i to głównie ze względu na gościa. To przeciąganie i podśpiewywanie w połączeniu z głosem WSG jest ciekawe, o wiele lepiej wypada niż taki Conway, który się za to łapie na nowym albumie.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

a ja mam zupełnie odwrotnie, jeden z nudniejszych tegorocznych materiałów od griseldy, a boldy to tutaj błyszczy, w ogóle nie rozumiem uprzedzenia szanownego ekolegi do kubusia
nie tylko z powodu bitu ich numer na nowym albumie jest jednym z lepszych

hahaha, ale faza, właśnie dowiedziałem się, że westside gunn ma na imię alvin, szkoda że nazwiska nie ma innego, squirrel byłoby optymalne, teraz już wiem czemu brzmi jakby dubbingował reklamę media markt :lol:
Awatar użytkownika
Yayo

Kuboldzik jest dla mnie wręcz przezroczysty, niczym się nie wyróżnia. Że lepsze jest P4P od projektu Boldy'iego z Alchemistem, albo Black Soprano Family chyba nie ma co dyskutować, co? :nonono:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Yayo pisze: 07 paź 2020, 5:27 projekt Boldy'iego z Alchemistem
to jedna z lepszych tegorocznych płyt ze światka oldschool/abstract rap, w ogóle płyta spokojnie jest wstanie zahaczyć o top20 na koniec roku
btw ona wyszła jeszcze poza griseldą
o BFS w ogóle zapomniałem, że wyszło i nie słuchałem, więc faktycznie może być gorsze
Awatar użytkownika
Yayo

Ja to już w ogóle jej nie pamiętam poza tym, że się zawiodłem. No nie wiem, według mnie to nawet nie wyszło 20 zajebistych płyt tylko tak z 10 max i Boldy z Alchemistem na pewno nie są w tej dziesiątce. :razz:
ODPOWIEDZ