[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
potwierdzam, świetny film to jest
z izraelskiego kina ostatnich lat polecam też Przypis: ciekawie zobrazowana rywalizacja dwóch naukowców, którzy przy okazji są ojcem i synem - też z nieodłącznym żydowskim czarnym humorem
z izraelskiego kina ostatnich lat polecam też Przypis: ciekawie zobrazowana rywalizacja dwóch naukowców, którzy przy okazji są ojcem i synem - też z nieodłącznym żydowskim czarnym humorem
Najlepsze z nowożytnych Star Warsów, chociaż w ogólności oglądanie tej serii przez dorosłych to strata czasu.
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
- JoeyJoeJoe
>Postacie nawet nie z kartonu, raczej kurwa z pudełka po zapałkach
>Chujowo zarysowane motywacje postaci (chyba największy problem filmu)
>Przezroczyste postacie, które zlewają się w jedną szarą masę
>Paleta barw: szary, brązowy i chujowy - ten film kompletnie nie wygląda jak Star Wars powinno
Nie, dlaczego? Jeśli ktoś chce wiedzieć co się dzieje w kinematografii to powinien oglądać blockbustery, zwłaszcza takiego kalibru jak SW
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Mandy wleciało na netflixa, piękna rzecz, piękny trip, piękny cage
- MalkoNTENT
Łooo opis totalnie wpisuje się w to czego potrzebuję.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Marriage Story- aktorsko jest to widowisko fenomenalne (choć jako kamyczek do ogródka warto zauważyć, że Laura Dern gra identycznie jak w Słodkich Kłamstewkach), ale poza castingiem to w sumie nic mnie w tym nie porwało, owszem, jest to solidne, dobrze wyważone kino ale jak dla mnie to tyle, 7/10
Cosmatos jest przechujem - raptem drugi film i drugi raz małe dziełko - kapitalnie zarysowany świat, postacie (nawet trzeci plan!), fantastyczna gra światłem i barwami, no i znowu świetna muzyka! Cage Cagem tbh niezbyt mnie porwał, wpisał się w uniwersum tak jak trzeba, pasował idealnie. Podobnie bez szału fabuła, ot gore'owe kino zemsty. Ale polecam i tak, zajebista rzecz.
Wielkie 5 dla TVP Kultura za przegląd filmów Erika Rohmera- wielkie nie-5 dla mnie, ze ogarnąłem się za późno i zdążyłem tylko łyknąć Letnią i Jesienną opowieść, za każdym razem piękna przygoda w niespiesznej, leniwej i pięknej Francji zamieszkanej przez pełnokrwiste postacie i przenikniętej wciągającymi rozmowami, props. (E: z tego co widzę to chyba jednak załapałem się okej i będą jeszcze pokazywać: Opowieść zimową, Opowieść wiosenną i Moją noc u Maud, wiec może nie wszystko stracone).
[mention]mql[/mention] pierwszy film Cosmatosa też polecasz?
W chuj!
Z perspektywy czasu trochę wieje niespiesznym tempem - ale ja jestem fanem i sobie oglądam raz na jakiś czas. Praktycznie każdy kadr jest godny wpakowania w ramkę i umieszczenia na ścianie. No i ogromna w tym zasługa soundtracku. O ile w Mandy muzyka Johannssona już jest świetna, to Sinoia Caves zrobił imo jeszcze lepsza robotę, a cała płyta z ost jest w ogóle jedna z moich ulubionych okołoambientowych elektronik, polecam full.
Z perspektywy czasu trochę wieje niespiesznym tempem - ale ja jestem fanem i sobie oglądam raz na jakiś czas. Praktycznie każdy kadr jest godny wpakowania w ramkę i umieszczenia na ścianie. No i ogromna w tym zasługa soundtracku. O ile w Mandy muzyka Johannssona już jest świetna, to Sinoia Caves zrobił imo jeszcze lepsza robotę, a cała płyta z ost jest w ogóle jedna z moich ulubionych okołoambientowych elektronik, polecam full.
ja dzisiaj obejrzałem i też polecamCz4rny1337 pisze: ↑08 kwie 2020, 19:11 Youth sobie wczoraj obejrzeliśmy. Piękne są ujęcia w tym filmie. I dobrze się to oglądało. Polecam serdecznie.

Cop Land - film o brudnych glinach i grzecznym szeryfie, który z powodu uszczerbku na zdrowiu nie dostał się do prawdziwej policji. Bardzo dobre role Stallone, Keitel, Liotta, De Niro, epizod Method Mana oraz sporo mordek z Sopranos sprawiły, że bardzo dobrze się to oglądało. Niby prosta historia ale ma zajebisty klimat.
Czarny deszcz - spoko kryminał, pięknie nakręcony, nowojorski glina kontra Yakuza, sporo ujęć w Osace jak z Blade Runner. Choć Michael Douglas do mnie nie przemawia.
Niedobrani - Charlize Theron to piękna aktorka, uwielbiam ją oglądać, daje popis skillsów nawet w tak głupawych produkcjach. Lajtowa komedia romantyczna, można z panną obejrzeć.
Zombieland 2 - fajna komedia, rozrywka do jednorazowego obejrzenia.
Social network - nie wiem dlaczego nie obejrzałem wcześniej tego filmu, przecież Fincher jest gwarancją profesjonalizmu. Super widowisko, pierwszy milion jak i pomysł trzeba ukraść.
Czarny deszcz - spoko kryminał, pięknie nakręcony, nowojorski glina kontra Yakuza, sporo ujęć w Osace jak z Blade Runner. Choć Michael Douglas do mnie nie przemawia.
Niedobrani - Charlize Theron to piękna aktorka, uwielbiam ją oglądać, daje popis skillsów nawet w tak głupawych produkcjach. Lajtowa komedia romantyczna, można z panną obejrzeć.
Zombieland 2 - fajna komedia, rozrywka do jednorazowego obejrzenia.
Social network - nie wiem dlaczego nie obejrzałem wcześniej tego filmu, przecież Fincher jest gwarancją profesjonalizmu. Super widowisko, pierwszy milion jak i pomysł trzeba ukraść.
- con shonery
- Moderator
Mandy co za film
muzyka, zdjęcia, postacie, no wszystko perfekcyjne, panie kochany dziękuję za takie kino
na pewno obejrzę go jeszcze nie raz, a taka chęć u mnie prawie nie występuje
na pewno obejrzę go jeszcze nie raz, a taka chęć u mnie prawie nie występuje
- JoeyJoeJoe
Przecież ten film to jest dwugodzinne ujęcie koloru fioletowego z jakimś chujowym basem w tle
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- con shonery
- Moderator
a to jednak się nie jaram
- JoeyJoeJoe
prawidłowo, props
- MalkoNTENT
[mention]manio[/mention] [mention]con shonery[/mention] albo [mention]JoeyJoeJoe[/mention] ważne pytanie i film Mandy. moze mi ktoś szybko powiedzieć czy taki obraz w filmie jest specjalnie czy ja mam coś z jakością? Już Na początku kiedy drzewo upada j widać niebo, czuje jakbym oglądał w jakości 240. Tak ma być czy coś mi się jebie? Jeśli to drugie to będę kombinował ocb.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
- JoeyJoeJoe
No tam jest taki efekt grainu nałożony na obraz, czego raczej nie uświadczysz w dzisiejszych filmach więc może to przez to Ci się tak wydaje.MalkoNTENT pisze: ↑30 kwie 2020, 20:53 Już Na początku kiedy drzewo upada j widać niebo, czuje jakbym oglądał w jakości 240
tak to u mnie wyglądaSłuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
ŹLE SIĘ DZIEJE W EL ROYALE - jakby to nakręcił Tarantino to by było kozackie a tak to po prostu OK. Ten film powinien trwać 30-60 minut krócej. 6/10
ESCAPE ROOM - meh, niby fajnie zrealizowane, niby trochę przysnąłem, każdy wie jak się skonczy. Do piwka i jointa można odpalić i w międzyczasie pokomentować. 4/10
ESCAPE ROOM - meh, niby fajnie zrealizowane, niby trochę przysnąłem, każdy wie jak się skonczy. Do piwka i jointa można odpalić i w międzyczasie pokomentować. 4/10
IT’S COMING HOME

Historia przemocy - Cronenberg w formie, Aragorn bardzo dobra rola, dobry wyważony film. Szanowany, spokojny obywatel małego miasteczka ubija dwóch typów, którzy chcą go okraść i staje się gwiazdą wiadomości. Następnego dnia do jego knajpki przyjeżdża tajemniczy gość w czarnym garniaku. Jak oglądaliście filmy S. Craiga Zahlera i wam podeszły to Historia Przemocy jak najbardziej polecana.
Pewnego razu... w Hollywood - dostaliśmy wciągająca historię ubraną w świetne dialogi, ciekawe postacie (szczególnie role Pitta i DiCaprio), piękne zdjęcia i niesamowity klimat. Brawo panie Tarantino, znów pan to zrobił. Wisienką na torcie jest tutaj Margot Robbie. Piękna jest
Locke - Tom Hardy odwalił kawał dobrej roboty. Dialogi i cała historia wciągają, powoli budowane jest napięcie, które zostaje rozładowane na sam koniec w bardzo nieciekawy sposób. Film sam w sobie dobry ale strasznie traci na rzecz zakończenia przez co widz zostaje z strasznym niedosytem.
Locke - Tom Hardy odwalił kawał dobrej roboty. Dialogi i cała historia wciągają, powoli budowane jest napięcie, które zostaje rozładowane na sam koniec w bardzo nieciekawy sposób. Film sam w sobie dobry ale strasznie traci na rzecz zakończenia przez co widz zostaje z strasznym niedosytem.