SB Maffija - Maffija Jest Na Zawsze Mixtape (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jasek

Re: SB Maffija - Maffija Jest Na Zawsze Mixtape (2020)

Post autor: Jasek »

Nie wiem, ostatnie pare lat Deys byl dla mnie w kurwe obojetna postacia, z jednej strony jakies gowniane nagrywki, a z drugiej pieknie wygrany beef z SB. A tera po latach, nie wiem czy bym mogl wskazac czlowieka, ktory ma dla siebie mniej szacunku w rapie. Przeciez to, ze on teraz nagrywa w SB to jakby ktos sobie harał pół godziny na chodnik, a potem Deys w to wlozyl pysk, po czym zbił pione harającemu. Beka tez z tytulu mixtape, SBM od hermetycznego grona dobrych ziomeczkow, do MyMusic v2, gdzie jakies typy, co sie znaja po niecaly rok są gotowi za soba skoczyc w ogien, teksty jakby byli jakimis homies od zawsze, a to zlepek ksywek, ktore robia wyswietlenia z roznych stron po prostu kurwa

Solar
Spoiler
Mata iluminata, skończy erę Sithów

Ej, kiedyś bezmózg, dzisiaj Elon Musk

Czasem czułem się jak mutant, bo mam dziwny pomysł
Sorry dziś już nie jest dziwny, dziś jest wyjątkowy
SIEMA POLSKI RAP >2015, TUTAJ MŁODY BIAŁAS 2020
Raperzy, których olewają fanki to mówią,
Że robię pedalskie kawałki

MATA:
Spoiler
M-A-T-A Mata, polej to
Ona to, shhh, nie mów nic
Hahahahahaha, yeah, yeah, yeah, yeah
Hakuna matata, yeah, yeah, yeah, yeah
Za skuna mandata nie krata, yeah, yeah, yeah, yeah
Ona to latawica, yeah, yeah, yeah, yeah
Ej mi casa es su casa, witam, yeah, yeah, yeah, yeah
Masaż kutasa, ssij to, yeah, yeah, yeah, yeah
Uh, uh
vs Wywiad w NewOnce:
Spoiler
Muzyka nie jest dla mnie robieniem tego, co cieszyłoby się zadowoleniem ludzi. Wręcz przeciwnie! Szczerze mówiąc wolałbym, żeby kawałek, który wydam, spotkał się z miażdżącą krytyką, niż został oceniony jako poprawny. Bardziej bolą mnie komentarze w stylu spoko lub ok, niż chujowe albo zjebane. Nie mam zamiaru być spoko raperem, który coś tam sobie działa. Chcę, żeby ludzie albo to kochali i się w tym zatracali, albo to po prostu jebali. To chyba Belmondo tak kiedyś nawinął: albo mnie kochasz, albo nienawidzisz. Sztuka nie powinna pozostawiać widza obojętnym.

Przynajmniej konsekwentnieee

Adiego Nowaka przestałem słuchać po sprawdzeniu singli z Vafli ryżowych, przypomniałem sobie dlaczego, a szkoda, bo Nienajprawdziwsze to jeden z moich ulubionych albumów.

WHITE KURWA WEJŚCIE WERSEM LICZE SOBIE TEN CASH ŚWIEŻO NO

Beteo to, kurwa, nie chce mi się nawet komentować, Od pierwszego kawałka w SB, kiedy ich jeszcze słuchałem, jest dla mnie nieporozumieniem i mieszanką najgorszych cech Solara i Young Igiego.

ADM na balansie kawałka, który nie jest hujowy, ale jednak
Spoiler
Ty nie kumasz punchy, chcesz posłuchać prawdy?
Jedni mnie nie rozumieją, drudzy nie rozumią

Pytasz, czemu o ruchaniu nawijałem grubo?
To dlatego, że codziennie mi się jebie w bani
to mógłby wziąć pomysł na ksywe z fristajli Solara i nazwać się Gorszym Ziomkiem Tomba

następnie chłop w wieku około 30 zaczyna zwrotke wersami

Ludzie są zazdrośni jeśli żyjesz marzeniami
Mówią, że nie samotni, chociaż wszyscy tacy sami

NO KURWA
potem ją kończy:

ADM wrócił i zamieszka jak chrzest Polski
Yeahyeahyeah, jak chrzest Polski
Ejj, dawaj drugiego takiego, mordo, ej ej ej ej, pow

PROSZE BARDZO, CALA MASA FANOW RAPU Z OKRESU W KTORYM WYCHODZIL TOMB, ERIPE, PENX I TRACKI TYPU MISTRZ BOSKU NAPIERDALALI TAKIE SAME KAWALKI POSKLEJONE JAK CHRUPKI FLIPSY NA ŚLINE

Kawałek White'a mnie nie siada w ogóle tematycznie, brzmi git i no niespecjalnie mam się do czego przyczepić, ale z drugiej strony mam w głowie, że pewnie coś takiego w 1:1 już odjebał jakiś Helmut czy Jean Pierre, tyle, że nie słucham zagranicznego rapu to się nie orientuję.

Pierwszy raz słucham Kacperczyk, no i więcej nie zamierzam, ten kawałek brzmi jak mix Pawła Domagały z Mikromusic.

Deys to nieważne, co by nagrał na mixtape SB Maffija, jest to przykry żart.

dalej pierdole, nie chce mi sie, wolałbym zapomnieć
Ostatnio zmieniony 11 lut 2020, 4:25 przez Jasek, łącznie zmieniany 1 raz.
cztery żubry i dwie kurwy
freeze

Post autor: freeze »

Czekać aż deveyo będzie ich bronił
3
2
1
Atak!
daveyo

Post autor: daveyo »

Ja nikogo nie bronię, a wyrażam własne zdanie, które każdy ma prawo wyrazić, nie każdemu musi się podobać to logiczne.
freeze

Nie podchodzisz obiektywnie do sprawy, a przy zwrotce Bediego robisz rozkmine jakby nie wiadomo co nawinął.
Ile Ty masz kurwa lat żeby pisać takie śmieci i nie używać mózgu.
daveyo

Ale ty mi nie mów co ja mam robić, jestem jakieś 10 poziomów wyżej muzycznie od ciebie więc proszę nie produkuj się i czyść mi buciki.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Ale wiesz, że jak przesluchasz 3 razy więcej syfu od innych to nie jesteś od nich pół poziomu wyżej?

Przypomina mi to sytuację, jak jakiś typek na filmwebie stwierdził, że chuja się znam, bo on ma 3000 ocen na filmwebie a ja 200
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
daveyo

Jasne, że jestem, chuja się znacie na muzyce. Możecie iść sobie jedynie w offtopie pisać jak pachnie cipa albo czy sikacie na stojąco czy na leżąco. Nie potraficie uszanować mojego zdania to ja też wasze pierdolę.
Awatar użytkownika
Whiskiz

Post autor: Whiskiz »

XD to ze sluchasz kazdego gowna ktore wyjdzie i walisz pod to konia plus to ze dodatkow napierdoliles prawie 3,6k postow z tego powodu nie sprawia ze jestes jakas pseudo skarbnica wiedzy za jaka sie masz :lol: :lol: boze co za lamus
Awatar użytkownika
Holden

Post autor: Holden »

Słuchasz muzykanta White 2115 i to bardzo dużo mówi o twoim poziomie muzycznym
Awatar użytkownika
BGT88

Post autor: BGT88 »

No to niezły poziom muzyczny :lol:
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

plot twist bortwick to daewoo
freeze

daveyo pisze: 11 lut 2020, 11:32 Ale ty mi nie mów co ja mam robić, jestem jakieś 10 poziomów wyżej muzycznie od ciebie więc proszę nie produkuj się i czyść mi buciki.
Jak wyciągniesz kutasy z uszów a potem z dupy i nie będziesz się tak spinał plus przestaniesz słuchać gówna wrócimy do rozmowy.
daveyo

No jakoś nie jestem zainteresowany rozmową z takim średniowiecznym ułomem więc żegnaj.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Dobra, hamujcie bajerę, bo ile można czytać te same dyskusje. Wrzućcie daveyo na ignora albo nie reagujcie, bo i tak mu niczego nie wytłumaczycie. Jak nie, to będę zamykał te tematy (w sumie każdemu wyjdzie na dobre).
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Bardzo mi imponuje to jak ładnie się jara rzeczami użytkownik [mention]daveyo[/mention]
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

taki bortwick na MDMA
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

No imo fajnie poczytać kogoś kto się jara, mówię to jako ktoś kto niespecjalnie np. ogląda dużo yurkowskiego.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Deys jedynie dał coś w miarę, ale stracił u mnie szacunek, że dał się wyruchać Solarowi :bag:
Moje życie to tor przeszkód
Szmaty leżą na podłodze
~Białas

Interpretując to jakkolwiek, po wjebaniu tylu beefów powinien w końcu zamknąć pizdę.
Ogólnie to jest jedno wielki ZOO z łakami, każdy w innej klatce, w innym stylu spierdolenia. Tak jak w którymś filmie nie można dac im uciec z rezerwatu, żeby to gówno co tworzą się nie rozprzestrzeniało dalej.
Dr Swag z innego tematu >>>>> to
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Deys jedynie dał coś w miarę, ale stracił u mnie szacunek, że dał się wyruchać Solarowi :bag:
Moje życie to tor przeszkód
Szmaty leżą na podłodze
~Białas

Interpretując to jakkolwiek, po wjebaniu tylu beefów powinien w końcu zamknąć pizdę z takim wersami.
Ogólnie to jest jedno wielki ZOO z łakami, każdy w innej klatce, w innym stylu spierdolenia. Tak jak w którymś filmie nie można dac im uciec z rezerwatu, żeby to gówno co tworzą się nie rozprzestrzeniało dalej.
Dr Swag z innego tematu >>>>> to
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

co za okropny zbiór odrzutów, z white i adm coś by się dało uratować, a poza tym...
nie pomyślałbym ileś czasu temu, że na takim tape najlepszy będzie adm z swoimi worlplayami
no i jak wjechał ten moli, to w pierwszej chwili myślałem, że to adi nowak parodiujący bedoesa i pomyślałem "w końcu coś ciekawego", ale później zerknąłem, co to i to chyba było na poważnie :bag:
ODPOWIEDZ