Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Re: Ten Typ Mes - Bukowski (2025)
Marmoladzie, chcialbym Ci w tym miejscu przypomniec ze ty sluchasz kotolgi co w kontekscie do powyzszych zarzutow stawia Cie w kolejce do laryngologa zlym swietle
- marmolad_k2
Ale Kotolga ma luz, a nie kija w dupie jak Mes.
- gods bidness
Jakbym wyglądał jak upośledzony cosplay Marilyna Mansona, to też bym miał luz.
- Joydivision91
Mimo, że Piotr jest taką personą, że częściej można z niego pocisnąć bekę i kryzys wieku średniego u niego widać bardzo mocno, to utwór "Jeszcze wiele walk" pokazuje, że jako jeden z nielicznych raperów ma jaja żeby opowiadać wprost o wojnie na Ukrainie i jebie wprost Ruskich. A na polskiej scenie raczej bardziej w modzie jest umizgiwanie się do konfederacji i tym podobnych tworów i jeszcze warstwa muzyczna przypomina Zapiski Typa, więc Mes nadal w formie.
Imo obie wersje Ksywa to Mes fajnie siedzą na trackliście i są równie zajebiste.
Btw beef jak beef, ale luz i płynność z jaka mes rapuje na samicy psa to jest po prostu pierdolona przepaśc, tede przy tym brzmi na bicie jak tomasz lis.
Btw beef jak beef, ale luz i płynność z jaka mes rapuje na samicy psa to jest po prostu pierdolona przepaśc, tede przy tym brzmi na bicie jak tomasz lis.
- gods bidness
Słucham se teraz tej płytki, kochani, wspaniała jest. Momentami jednak rysa - trochę przesadził z awangardą. Te dwa bym wyjebał --> Się o ciebie martwię, Marynuję się. A tak to gold jak goldstar kiedyś, lg dziś.
W ogóle nie wiem czy było to już w tym temacie mówione, ale imo tytuł Ksywa to Mes, to najprawdopodobniej follow up do płyty The Name is Makowicz (którego to artystę Mes wymienia w tym numerze z resztą). TAKA CIEKAWOSTKA
Też wróciłem do tej płyty ostatnio i np. "Się o ciebie martwię" to jeden z moich faworytów mimo tego nieszczęsnego tekstu o peggingu, ale w sumie przy takim sztosie narkotykowym to lepsze to, niż Rafalala w wannie.gods bidness pisze: ↑wczoraj, 21:32 Słucham se teraz tej płytki, kochani, wspaniała jest. Momentami jednak rysa - trochę przesadził z awangardą. Te dwa bym wyjebał --> Się o ciebie martwię, Marynuję się. A tak to gold jak goldstar kiedyś, lg dziś.
Dla mnie jednak ta płyta mogłaby zostać skrócona do epki:
God Bless
Chciałbym zakochać się
Detroit
Bukowski
Się o ciebie martwię
Ksywa to Mes
bonus track:
jeszcze wiele walk
Też lubię wracać, niedoceniony według mnie album
Też wróciłem ostatnio i zgadzam się z przedmówcami, świetna płyta, sam wyjebalbym z niej Aptekę, bo treściowo jest arcykretyńska (choć może to działać jako zapis psychotycznego upadku artystycznego bonvivanta, któremu tak odwaliło, że w wieku czterdziestuparu lat odkrył trawę narkotyczna i musiał o tym kawałek nagrać) i wszystkie rapowane featuringi ze szczególnym naciskiem na bełkot krzywomordego.
- gods bidness
Mes często ma tematykę kawałków z dupy, np. rozprawka o jego stosunku do cygarów i petów i robienie z takiej głupoty większej filozofii, które nikogo poza nim nie obchodzą, jak to co komu na gadu gadu napisał, ale jednak trawka narkotyczna to tematyczny kanon całego gatunku i fajnie się z Winim uzupełnili, który dał spoko zwrotkę. Właściwie ta zwrotka i diss na Tedego to taki jednorazowy wyskok, gdzie był faktycznie dobry. On by się dla mnie sprawdził w jakiejś supergrupie na 7 emsiz typu Wu Tang.
Gdyby nie ten nieszczęsny beef (który mimo wszystko dał nam dużo śmiechu, ale okrył naszego landlorda hańbą) to płyta miałaby inny, lepszy odbiór już w momencie premiery.
Sam mocno się jarałem jak wyszło i nadal wracam do różnych utworów. Chciałbym zakochać się jak mi się przypomni to poleci przynajmniej dwa, trzy razy. Wcześniej przyznałem, że to głupiutki utwór co podtrzymuję, ale bardzo się wkręca
xd
Jesień zaczęła się na dobre i ten album idealnie z nią współgra.
Sam mocno się jarałem jak wyszło i nadal wracam do różnych utworów. Chciałbym zakochać się jak mi się przypomni to poleci przynajmniej dwa, trzy razy. Wcześniej przyznałem, że to głupiutki utwór co podtrzymuję, ale bardzo się wkręca
Spoiler
Przy twoich drzwiach są takie haki
Co ludzie je nazywają wieszakiem
Co ludzie je nazywają wieszakiem
Jesień zaczęła się na dobre i ten album idealnie z nią współgra.
- scam_sakawa
Gdyby nie beef, to spora część forum by tego albumu w ogóle nie przesłuchała zapewne.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
- Haczapurjan
W tym m.in ja. A tak to nie dość, że przesłuchałem, to jeszcze mam na fizyku (z autografem).scam_sakawa pisze: ↑dzisiaj, 14:18 Gdyby nie beef, to spora część forum by tego albumu w ogóle nie przesłuchała zapewne.
- scam_sakawa
Ja podobnie, te Białe Tunele czy Rapersamplery to puściłem z raz w życiu w furze, a Bukowskiego sporo pokatowałem (i dobrze, bo to zajebisty album i top1 zeszłego roku w PL RAP)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.