BURR JUKEBOX

Dyskusje na temat wszystkich gatunków muzyki, które nie pasują do działów powyżej.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
Parlae

Re: BURR JUKEBOX

Post autor: Parlae »

To czemu nie wrzuciłeś klipu z Jorją?
Bit forteca.
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

Faktycznie @Parlae , poprawione, dzięki

Dodano po 20 minutach 29 sekundach:
11/100
Wykonawca: a.s.o.
Gatunek: downtempo/trip hop
Tytuł:My Baby Got It Out
Rok wydania: 2023

Słowo na niedzielę.
Niemcy proszę państwa.
Znaczy kurwa, jacy Niemcy?
a.s.o. to niemiecki projekt trip-hopowy składający się z australijskiej wokalistki/modelki/aktorki/ślicznejkobietki Alias Error i australijskiego producenta Lewie Daya (to jacy kurwa Niemcy?!)
a.s.o. czerpie całymi garściami z dorobku triphopowego z lat 90, "duszny" klimat nagrań sprawia, że ma się wrażenie że jest to jakaś zaginiona pozycja zapomnianego zespolu, który powstał i rozpadł się w 1996. Bardzo fajny klimacik, w sam raz na niedzielę i czilerke.
Jedyny minus to to, że prawie nie mają materiału, na koncie tylko debiutancki album i epka z remixami.
gimb

Post autor: gimb »

@Burrial
droopy mistrz detektywów
Awatar użytkownika
Burr

12/100
Wykonawca: Ajla
Gatunek: soul
Tytuł: Lipiec i sierpień
Rok wydania: 2025

Jebać jesień. Nie zdążyłem się nacieszyć latem, minęło bardzo szybko i właściwie nic ciekawego się nie wydarzyło. Jebać jesień i zimę, mógłbym przesypiac to gówno w hibernacji.
Znaczy w sumie miało być o czym innym, bo chodzi mi o to, że Ajla to super głos ma, ogólnie brzmienie i styl bardzo mi siada, nawet zakładałem jej temat, tylko to pióro trzeba doszlifować, bo czasami jest straszna krindżówa tekstowo, nie wiem czemu tak mam że bardzo dużo wymagam od polskich tekściarzy (np żeby mnie nie wkurwiali). Ogólnie jest to pierwsza pozycja z Polski na mojej liście, jakoś wiele ich nie będzie.
No ale wkleiłem jeden z moich ulubionych kawałków od niej a ten rant na jesień to po to że ten kawałek przypomina mi lato i na myśl o lecie zrobiło mi się przykro że to już koniec.
Awatar użytkownika
Burr

13/100
Wykonawca: Alicja Szemplińska
Gatunek: pop, r&b
Tytuł: Wiem, że za mną tęsknisz
Rok wydania: 2024

Budzę się codziennie, otwieram oczy, mówię "kurwa, znowu w tej Polsce". No to kolejna rodzima pozycja.
Polska to jedno z najlepszych obecnie miejsc do życia.
Alicja Szemplinska to jeden z najlepszych obecnie głosów na scenie młodego pokolenia.
Polskie r&b ma sens tylko jak się ma odpowiedni głos do tej muzyki, i Alicja go ma. Serio, sprawdźcie sobie jej debiut, bardzo mi się podobał, dobrze że nie wydała płyty wcześniej i widać porażki jej tylko przysłużyły (jebać cię Kurski i tego twojego pedala Brzozowskiego).
Poza tym Alicja to świetna dupa.
A "Pray" to gówno.
Miłego wtorku drodzy czytelnicy.
Awatar użytkownika
Burr

14/100
Wykonawca: Amber Mark
Gatunek: r&b
Tytuł: Out of this world
Rok wydania: 2022

Zapraszam dla spędzenia tego słonecznego jesiennego popołudnia z Amber Mark, amerykańska wokalistka r'n'b i soul. Słucham jej już od prawie dekady a Wam prezentuje mój ulubiony utwór z jej debiutanckiego albumu, "Three dimensions deep" z 2022 roku.
Bursztyn Marek.
Awatar użytkownika
Burr

15/100
Wykonawca: Amber-Simone
Gatunek: soul
Tytuł: Black, No Sugar
Rok wydania: 2021

Amber-Simone to brytyjska wokalistka soulowa i prawdziwa czarodziejka brzmienia i atmosfery, o czym możecie się przekonać odpalając link powyżej. Wkleiłem Wam niespełna dziesięciominutowy, nagrany na żywo speedrun jej ostatniej EP-ki z 2021 roku.
Mój ulubiony fragment zaczyna się od 5:52, ale polecam się zapoznać z całością.
Już od 5 lat czekam na jakieś nowości od niej, ile można?!
ODPOWIEDZ