"Czy na tym pójdzie Crysis?" czyli rozwój grafiki w grach + karty graficzne (AMD, NVIDIA, Intel)

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

"Czy na tym pójdzie Crysis?" czyli rozwój grafiki w grach + karty graficzne (AMD, NVIDIA, Intel)

Post autor: Parlae »

Jak w nazwie tematu. Myślę, że takiego tematu brakuje.
Nie wiem czy jesteście świadomi tego jak wielkim krokiem naprzód jest DLSS 5. Jeśli nie to zobrazuję to:
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Obrazek
KOSMOS. Tak na początku sporo ludzi to rozwiązanie hejtowało, ale teraz trzeba przyznać: to wygląda zajebiście dobrze. Wielki krok w stronę prawdziwego fotorealizmu. Czy da się w ogóle pójść jeszcze dalej?

O albo patrzcie na to:
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Re: "Czy na tym pójdzie Crysis?" czyli rozwój grafiki w grach + karty graficzne (AMD, NVIDIA, Intel)

Post autor: Rozpierdalator »

Jeśli chodzi o wyścigi to FH6 to jest małe piwo przy Assetto Corsa Rally

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
yungXpaproch

Re: "Czy na tym pójdzie Crysis?" czyli rozwój grafiki w grach + karty graficzne (AMD, NVIDIA, Intel)

Post autor: yungXpaproch »

gry nie powinny wygladac tak realistycznie
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Sha6e

Post autor: Sha6e »

DLSS 5 = HIV. A ci którzy się tym jarają to pewnie te same osoby które walą konia pod filmiki z GTA 4 Ultra Hiper Realistic Mod z najebanym deszczem i efektem gdzie wszytko się świeci jak psu jajca.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Właśnie kozak jest. Beta wersje wyglądały tandetnie ale teraz jest już przyzwoicie, takie GTA SA czy NFS U wyglada tak jak powinien remaster. Ja się jaram jest dobrze w chuj
Popi.jaku
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

no skoro graficzkę załatwi chat gpt to może będą mogli się skupić na systemach hehe
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Sam testowałem DLSS5 w różnych grach po wycieku i jestem bardzo zadowolony, można sobie ten efekt wyskalować odpowiednio. Jestem fanem.

Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
Ten filmik, co wstawiłeś w OP, Parlae, imo aż takiego wrażenia nie robi, fotorealizm w samochodówkach był już mniej więcej osiągalny, pamiętam te turborealistic mody do CP2077.
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Parlae

No w sumie FH6 to nic w porównaniu do F1. Przypomniało mi się o tym:
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

😯 znaki
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

to jednak mogłem dosupłać do 5070ti albo 5080 zamiast 9070xt... ale może czerwoni też szykują fsr5 i pray. z drugiej strony zanim ta technologia dojrzeje tak by byla grywalna w 4k to pewnie i tak potrzebna nastepna generacja kart
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

To już było i nazywało się ENBSeries
Spoiler
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Tak przy okazji, to polecam to narzędzie:

https://github.com/RankFTW/RHI

Można bardzo łatwo wgrać Reshade, RenoDX mod i wszystko, co potrzebne, żeby gładko odpalić Neural Rendering albo injectować DLSS w grach, które natywnie go nie obsługują.

Dodano po 1 minucie 49 sekundach:
Parlae pisze: ↑30 wrz 2026, 20:18 Czy da się w ogóle pójść jeszcze dalej?
No chyba właśnie chyba nie bez AI, bo o ile realistyczne otoczenie szło coraz bardziej w górę, co pokazywały rozliczne showcase'y UE5 itp., to twarze postaci jakby stały w miejscu i zdawały się nieosiągalne. Jako ludzie jesteśmy zbyt dobrzy w rozpoznawaniu prawdziwych twarzy.
Awatar użytkownika
Parlae

No masz rację. Według mnie da się i kolejne kroki będą (dzięki AI?) stawiane już szybciej niż w ostatnich latach, gdzie to wszystko jednak trochę wyhamowało.
Przypominam znany mem:
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

DLSS5 wyglada zajebisice ale nie we wszystkich grach, to taki sam casus jak w przypadku ReShade'ow wszystkich czy ENB
O wiele ciekawszym narzędziem jest RTX Remix
Jakie według was były najpotężniejsze przełomy graficzne? To, że Crysis to wiadome, ale imo to chyba były lata 2003-2005. Nie wyobrażam sobie jakiego kleksa ludzie musieli puszczać jak na bieżąco oglądali pokazy z Far Cry czy Half Life 2
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
ODPOWIEDZ