NBA

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Mietek

Re: NBA

Post autor: Mietek »

Trzeba reformować, fajne NBA jest, ale troche absurdalne.
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

No właśnie reformują w stronę by gwiazdy były jak najczęściej dostepne
Awatar użytkownika
Mietek

Mi się wydaje, że jakby playoffy były krótsze, czyli kwalifikowało by się do nich mniej zespołów, to by zwiększyło znaczenie ligi i część problemów by się rozwiązała samych.

Czy to byłaby serio jakaś wielka strata, jakby takie Houston Rockets czy tam nie wiem inne Portland, czy kto tam jeszcze był, by się nie zakwalifikowały do Playoffów?

Dodano po 4 minutach 16 sekundach:
Po 4 najlepsze zespoły bym wpuszczał.
Awatar użytkownika
Krew

Lubie czytac te Twoje wymysły ziomuś
Awatar użytkownika
Mietek

No mi się wydaje, że dwa największe problemy NBA to niskie znaczenie ligi w stosunku do playoffów, gdzie liga trwa 90% czasu a playoffy 10%, czyli sporo meczy jest o pietruszkę. Oraz tankowanie.

To pierwsze bym rozwiązał, zmniejszeniem liczby zespołów kwalifikujących się do playoff, żeby liga stała się ważniejsza niż jest, ale żeby też nie stracić playoffów całkowicie, tylko żeby te najlepsze mecze z nich właśnie zachować.

A jak rozwiązać problem z Tankowaniem, ale tak żeby nie rozjebać całkowicie systemu draftowania i jakiegoś grubego dyzbalansu nie zrobić, to nie mam pomysłu, ale przydałoby się coś. Z tego co wiem chyba ostatnio spłaszczyli trochę tą strukturę, że jest mniej zależne od miejsca niż wcześniej, ale nie wiem ile to da.
Awatar użytkownika
Krew

Problem z tankowaniem to akurat jest rozwiązany całkiem nieźle po wejsciu nowych wytycznych w sprawie draftu, nie prxtovzy Ci wszystkich zmian ale na pewno znajdziesz
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

nie wiem, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ale normalizacja kwestii tankowania to zabawa w kotka i myszkę i dopóki ~bycie słabym będzie premiowane w drafcie to na każda regule kluby znajda sposób, żeby skutecznie celowo przegrywać
🇫🇮 każdy kot na dzielni ma mieć sigme rizz i chainy 🇫🇮

#freefromage
#freekong444
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Mietek pisze: ↑30 wrz 2026, 19:18 No mi się wydaje, że dwa największe problemy NBA to niskie znaczenie ligi w stosunku do playoffów, gdzie liga trwa 90% czasu a playoffy 10%, czyli sporo meczy jest o pietruszkę. Oraz tankowanie.

To pierwsze bym rozwiązał, zmniejszeniem liczby zespołów kwalifikujących się do playoff, żeby liga stała się ważniejsza niż jest, ale żeby też nie stracić playoffów całkowicie, tylko żeby te najlepsze mecze z nich właśnie zachować.
ale jak masz nabitą konferencję to nie możesz olewać RS, bo do tych PO nie wejdziesz w ogóle, albo będziesz miał zajebiście trudną drabinkę na start

taki wschód dopiero od tego sezonu zacznie na poważnie grać w RS, wcześniej na miejscu topowych drużyn mogłeś wykladać chuja, bo i tak sensownych drużyn były 3, więc w pierwszej rundzie tak czy siak dostawałeś jakieś gówno sklejki
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

https://sklep.super-basket.pl/

Ja już zamówiłem. Cena lux. Ciekaw jestem pióra redaktorów PSNBA i Pana Śliwy.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

Duren zaakceptowal wreszcie te 200/5, w sumie jedyne racjonalne rozwiązanie z jego punktu widzenia bo Pistons imo mogli szarżować bardziej
CobraBOY pisze: ↑25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

mas pisze: ↑dzisiaj, 10:09 Duren zaakceptowal wreszcie te 200/5, w sumie jedyne racjonalne rozwiązanie z jego punktu widzenia bo Pistons imo mogli szarżować bardziej
no i brawo dla gościa i jego doradców
ciekawe czy zrobili jakieś rozeznanie kto i ile mu będzie mógł/chciał zaproponować czy rozeszło się o coś innego
tam chyba cade się za nim też wstawił z tego co czytałem

zrobię jeszcze jedno podejście do tego nba w obecnym sezonie może akurat będzie warto
nadal działa sposób z vpn na tańszego league passa?
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Działa.

Ale Turcy podnieśli cenę i teraz 1250 try zamiast 850

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

widzę że u hindusów tanioszka bo wychodzi coś około 2,5 dolka na miesiąc
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
mas

HamulcowyBrembo pisze: ↑dzisiaj, 13:21 no i brawo dla gościa i jego doradców
ciekawe czy zrobili jakieś rozeznanie kto i ile mu będzie mógł/chciał zaproponować czy rozeszło się o coś innego
ale kto zaproponować? doradcy? mógł wziąć QO i jakby wyrwał maxa za rok to byłby w najlepszej sytuacji w tej samej sytuacji finansowej; hajs przy obecniej konstrukcji cieżko już wyrwać w FA (choć zawsze się jacyś Kings znajdą) jedynie w lepszym mieście niż Detroit czy mogło być faktycznie plusem; dodatkowo ja w gościa nie wierzę i sądzę że za dekadę będziemy rozkminiać kim był center w 3rd nba team i jakim chujem się tam znalazł, w dodatku fatalny fit z Thompsonem; oczywiście Detroit musiało go zatrzymać i w tym trio totalnie nigdzie niedojadą no ale Pistons też za bardzo wyboru nie miało i lepiej go mieć jako asset niż nie
CobraBOY pisze: ↑25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

mas pisze: ↑dzisiaj, 15:56 ale kto zaproponować? doradcy? mógł wziąć QO i jakby wyrwał maxa za rok to byłby w najlepszej sytuacji w tej samej sytuacji finansowej; hajs przy obecniej konstrukcji cieżko już wyrwać w FA (choć zawsze się jacyś Kings znajdą) jedynie w lepszym mieście niż Detroit czy mogło być faktycznie plusem; dodatkowo ja w gościa nie wierzę i sądzę że za dekadę będziemy rozkminiać kim był center w 3rd nba team i jakim chujem się tam znalazł, w dodatku fatalny fit z Thompsonem; oczywiście Detroit musiało go zatrzymać i w tym trio totalnie nigdzie niedojadą no ale Pistons też za bardzo wyboru nie miało i lepiej go mieć jako asset niż nie
mogli się rozpytać po gm'ach czy jest będzie mieć jakieś oferty za rok - myślę że ci bardziej połapani agenci takie rzeczy potrafią wyciągnąć albo wyczuć po rozmowach
duren się spaił w playoffach i to jest ogromny znak zapytania co do niego ale potencjał ma spory choćby ze względu na atletyzm
niemniej podzielam opinię że to bardziej wykaz słabości obecnej nba na tej pozycji niż tego jakim duren jest zawodnikiem
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
mas

HamulcowyBrembo pisze: ↑dzisiaj, 16:18 mogli się rozpytać po gm'ach czy jest będzie mieć jakieś oferty za rok
nie do końca kminie do czego tu zmierzasz - już pomijając "legalność" takie działania, to nikt nikomu nic nie obieca, a nawet jeśli to niekoniecznie musi to dotrzymać zwłaszcza jak Duren by się rozwalił czy grał piach a czynników jest więcej; a i nawet mając genialny sezon złapanie maxa byłoby problemem, biorąc pod uwagę że nawet nikt specjalnie albo nie próbował albo nie miał możliwości by sprawdzić Pistons; + QO + 4 letni max od innej drużyny za rok < 200/5 teraz od Detroit
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

mas pisze: ↑dzisiaj, 16:43 nie do końca kminie do czego tu zmierzasz - już pomijając "legalność" takie działania, to nikt nikomu nic nie obieca, a nawet jeśli to niekoniecznie musi to dotrzymać zwłaszcza jak Duren by się rozwalił czy grał piach a czynników jest więcej; a i nawet mając genialny sezon złapanie maxa byłoby problemem, biorąc pod uwagę że nawet nikt specjalnie albo nie próbował albo nie miał możliwości by sprawdzić Pistons; + QO + 4 letni max od innej drużyny za rok < 200/5 teraz od Detroit
legalność pomijam bo nie wierzę że takie rozmowy nie mają miejsca w jakiś nieoficjalny sposób a w jakimś mniejszym stopniu agenci analizują jakich zawodników drużyny potrzebują/będą potrzebować i ile hajsu będą mieć
oczywiście nie twierdzę że to jest ustalane na tyle wcześniej ale na pewno można mniej lub bardziej przewidywać
Mamusiu, nie czytaj!
ODPOWIEDZ