Eldo

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

bobsonbejbi

Re: Eldo

Post autor: bobsonbejbi »

jak mi przed 30 zdiagnozowali jaskra z jakimiś kosmicznymi wartościami ciśnienia w prawym oku to tez orzestrzegali ze od tego mozna oslepnac w krótkim czasie bo sie nerw wzrokowy zdegeneruje. jak sie blisko 50 letni chlop nie pofatygował do okulisty bo nie zauwazyl ze cos jest nie tak (jak sam rok sie zabierałem bo myslalem ze to nic takiego) to mogło mu sie szybko pogorszyć. szczególnie po latach chlania, a potem obciazen typu rugby, ew mocna siłka jako uzupełnienie treningu albo ekstremalne wysiłkowe rowerowanie (ekstremalne dla normika, wiadomo). chuj go wie skąd ta niby ślepota i czy to w ogóle prawda, ale sam obsrałem juz pare razy zbroje o swoj wzrok i mam sporo operacji za sobą, chyba empatia ze względu na wspólny mianownik przeze mnie przemawia, bo to równie dobrze moze byc farmazon.

jakbym sobie z przeszłości tłumaczył ze kiedyś bede na forumku eldoke tłumaczyć/bronic to bym nie uwierzył.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Żartowałem, tak naprawdę mu wierzę, Eldo by nie kłamał.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

eldo mruga i mowi ze na chwile slepnie. te cale jego pierdoelnie to brzmi jak wielki farmazon, a to z chlaniem to juz w ogole
NOGI PUSCILY I ZWIERACZE jeszcze niech powie do ubarwienia bo te butelki z jeza ze w dupe wsadzal w szale po jednym browarze
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

aleksy pisze: ↑wczoraj, 19:49 Z ciekawych rzeczy, Eldo nie widzi na prawe oko. Dziwne, że nigdy o tym nie wspominał. Kawałek Pożycz mi płuca powinien nazywać się Pożycz mi oko.
To nie dla mnie pamiętniku, urodziłem się za mały
Ślepy niemal kaleki, kilo 700 wagi
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

jak tylko na chwile to chuj a nie jaskra, w takim razie musi byc farmazon. ten szczególik akurat umknal mojej uwadze
Awatar użytkownika
gods bidness

Znam ludzi, którzy mieli przesłuchania w domach i podsłuchy na telefonach. ... Otworzyła do nich ogień z ostrej amunicji, bo taką oni mają.

Kkurwa ale to jest kultowy farmazon, słyszałem to sto razy, ale dopiero dzisiaj poczułem ciężar gatunkowy tego farmazonu. Dzięki podsłuchom na telefonach, elitarne jednostki komandosów służby ochrony kolei zrobiły zasadzkę na grafficiarzy i otworzyli do nich ogień z ostrej amunicji, doszło do zorganizowanego, ciągłego pasma ostrzału artylerii i broni maszynowej, którego zadaniem było zatrzymanie natarcia wroga-grafficiarza.
Awatar użytkownika
gods bidness

Tak naprawdę włączyłem, żeby znaleźć to:

Awatar użytkownika
MotonPrezidento

Post autor: MotonPrezidento »

A co ten Erdo tak twarzy dotyka na obu tych fragmentach, jest to oznaka kłamania, o ile nie jest to jakiś stały nawyk :huh:

Dla mnie najmądrzejszy z polskich MC zawsze próbował udowodnić, że liznął trochę pato życia. Bo pewnie trochę liznął, ale dostał łatkę poety intelektualisty co siedzi na chacie i tylko książki czyta. No i przy każdej okazji jakąś pato historię wrzuca i jeszcze robi dramatyczne pauzy, żeby rozmówca go dopytywał. Jak o tym alko jeżu pierdolił to miałem wrażenie, że z dumą a nie żenadą...
Nie do szpitala dla syfilityków zaprowadziłbym młodego człowieka, żeby mu odebrać chęć do kobiet, lecz do mojej duszy, aby popatrzył na szarpiące nią szatany!
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Czyli jednak to był najprawdziwszy Leszek.
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Wszystkie klamstwa eldoki jedziemy:

1. Nikt nie szanowal eminema w 2001
2. Koniczyne sie wpierdala i to jest notmalne i kazdy tak robil
3. Pił codziennie do odciny przez ponad rok
4. W 2000 w mpc uderzaly noona palce
5. Jest momentami slepy
6. Sokisci strzelali z ostrej amunicji
Jose pisze: ↑08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

@2rzyn może nie kłamstwa, ale afery:
Spoiler
mql pisze: ↑12 sie 2019, 11:51 @Bolo, znalazłem ten post z rozpiską afer Eldoki
ziomek parker33 pisze:1999-2000 - Grammatik Epka i Światła Miasta - odnotować trzeba.
2000 -"Polski rap jest dla buraków" a.k.a. Mowią Bloki 2
2000 Rozkminka na temat pochodzenia Eminema w programie "Rower Błażeja"
2001 Płock ze spuszczoną głową jak mu Tedzik jechał od kurew, "ja z Tobą fristajlował nie będę"
2001 - Coprobo pomimo Płocka
2001 - Do moich kolegów szczelano! Sużba ochrony kolei!
2001 - Truskul wannabeez jako "Opowieść..." ale to już każdy sam ocenia. Lechu później twierdził, że "zderzył się z murem" Pancze "Eldo jak nuklearna bomba" oraz "mam X-Winga" to dla mnie klasyk. Dis na TDFa chujowy, nawet jak na tamte czasy.
2001 - "Noc na osiedlu" - kawałek z Eisem, za który Pono sprzedał Leszkowi liścia. PODOBNO. Truskul wannabee wciąż trwa.
2002 - Al-hub u Reda, nawet spoko, ale fanatyzm dupą zaczął wyłazić
2003 - jak MF Doom chcę mieć maskę a.k.a Eternia - spójny, dobry album, ale Lechu dorabiał ideologię, jak zawsze. No i mordą jednak świecił w wywiadach i teledyskach pomimo deklaracji, ze chce mieć święty spokój (patrz Klan).
2004 - "Reaktywacja" - szału nie odnotowano
2005 - Grammatik "3" - jak wyżej, choć to też wina "Jotuze wackiem niestety"
2006 - CKCUA - artystycznie wysoko poprzeczka postawiona, Leszek się obraził, że nie zagrał ani jednego koncertu i przeinwestował.
2007 - Eldogg w ciągu Ramaddanu, na głodnego napisał i nagrał 27 - spoko płyta, bez spiny - o dziwo Na albumie brat Pezeta - Diox.
2007 - Podróże ztj. What da fuck is this shit? Lechu nie komentował, w wywiadach robił świński ryj. W miarę ciche zakończenie działalności.
2008 - Nie pytaj o nią - trochę z marszu, z przeintelektualizowanymi "Granicami". Ale ogólnie spoko album.
2009 - zapowiedzi Pariasu, rzut krową do celu
2009 - Eldogg informuje wszem i wobec, że zgubił Światła Miasta i prosi z tego względu o udostepnienie, niedrogo oczywiście.
2009 - Lechu prowadzi przez krótki czas audycje w Radiu Bis - na podglądzie "live" można zobaczyć, jak podczas puszczonej playlisty ogląda mecz.
2009 - Pomimo deklaracji, Leszek nie pojawia się na koncercie charytatywnym, pytany na fejsie "leszek why?!" zamieszcza ofijalną informację, że mam też tzw. "życie prywatne i nie jest niczyją własnością".
2010 - "Rękopisy na sprzedaż", GG Leszka w sieci, "ssij kutasa koledze" w odpowiedzi na prośbę o rękopis coprobo.
2010 - Zapiski - truskul większy niż w NY, ale to jednak dobry album, z dobrymi teledyskami. Leszek przegrał z TDFem w Opolu. Choć pewności siebie nie brakowało - wyraz twarzy zdradził wszystko.
2010 - intelektualny pojazd Ryszardowi, który był w lirycznej formie. Leszek w czapce jak garnek dawał radę rapując nad Wisłą. Początek spiny o fristajl z 1410. Trwa do dziś.
2010 - podczas wywiadu z Rawiczem Lestek w klapkach konsumuje koniczynę, przekonując wszystkich, że to normalne.
2010 - koledzy Ryszarda odwiedzają Leszka na backstage'u. NIEPOTWIERDZONE INFO. Podobno miał dostać wpierdol "gdy wstanie".
2011 - początek zapowiedzi wielkiego odejścia tj: "zostały dwie rzeczy do zrobienia" na fb.
2011 - Parias - umiarkowany rozpierdol pomimo zapowiedzi. Lechu zaczyna głosić dziwne teorie polityczne. Na koncertach uszaty obściskuje się z Pelsonem "na misia".
2012 - "dla Ciebie jestem Eldo, dla kolegów Leszek", jakaś akcja gdzie Eldogg dostawiał się do zajętej laseczki i dostał w ryj. Niepotwierdzone info.
2012 - Eldo otrzymuje "Światła miasta" od fana na koncercie. Nośnik - kaseta. Foto na fb nie kłamie.
2012 - ukazuje się reedycja Świateł, którą blokował Noon. Kaseta ma w takim wypadku wartość sentymentalną.
2013 - po dwóch latach tajemniczych wiadomości przekazywanych za pomocą fb, wielkie odejście okazuje się roczną przerwą z powodów turystyczno-krajoznawczych. Koncerty nadal grane.
2013 - Lechu zapomina tekstu na koncercie Pariasu i wraca do fristajlu. Poziom powyżej średniej z 1410
Oprócz tego walenie konia do niedostępności Świateł Miasta i blokowanie reedycji (czuję się przez chwilę jak Mick Jagger):
Spoiler
Burak pisze: ↑30 paź 2025, 13:42
Wywiad z Eldo z Gru 2010 pisze:Noon ostatnio zaprzeczył plotkom, jakoby to on stał na przeszkodzie ku reedycji kultowych już „Świateł miasta”, stwierdził, że wręcz proponował Ci ową reedycję, którą nie wyraziłeś zainteresowania. To prawda? Dlaczego nie chcesz dać ponownie tej płyty ludziom?

Eldo: W zespole Grammatik nigdy nie byliśmy demokratyczni i zawsze, jeżeli ktoś się na coś nie zgadzał, to tego nie robiliśmy. Owszem, nie wyrażam zgody na reedycję „Świateł miasta”, nie chcę więcej o tej płycie rozmawiać. Ostatnio Andrzej Cała robił ze mną wywiad dotyczący dziesięciolecia tego albumu. Uważam, że jest to duch przeszłości, który wyłazi za mną z szafy i to niestety nie ja go wywołuję. Ta płyta powstała ponad 10 lat temu. Jeżeli ktoś nie ma oryginału, to w tym wypadku odsyłam na rapidshare.com. Mnie ta płyta zupełnie już nie obchodzi. Owszem, jestem z niej dumny, zrobiliśmy ją w pięknym okresie, zajebiście się nam przy niej pracowało. Teraz jest jednak 2010 rok i nie chcę już słyszeć o płycie, którą zrobiłem 10 lat temu. Nie życzę sobie tej reedycji. Wchodząc na allegro czuję się przez chwilę jak Mick Jagger kiedy widzę, że moja płyta kosztuje tam 1000 zł.
Źródło: https://web.archive.org/web/20190425044 ... &start=180

Znalazł się pierdolony Mick Jagger polskiej rap gry, i jeszcze w bitwie raperów chcą go do HoF wrzucić, śmiechu warte. Noon też ancymon blokował reedycje, ale Noon przynajmniej nie narzeka że nic nie zarobił na tej płycie
ale_smieszne na ślizgu pisze:
Też jaranko, ciekaw jestem tłumaczeń Leszka
Eldo na fejzbuniu:
"dwa zdania ode mnie: komentarze typu "dla hajsu" "hajs sie nie zgadza" sa na poziomie jedenastolatka, ale cóż gentlemani nie rozmawiają podobno o pieniądzach...druga sprawa, to nie jestem jedynym dysponentem i właścicielem praw do SM, nie mam prawa blokować moim trzem kolegom ich pomysłów, nie jestem nie będę fanem reedycji, pozdrawiam, miłego popołudnia"
Źródło: https://web.archive.org/web/20190424062 ... &start=320

Dżentelmeni nie rozmawiają podobno o pieniądzach ;)
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2026, 22:41 przez Burak, łącznie zmieniany 4 razy.
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
gods bidness

MotonPrezidento pisze: ↑wczoraj, 22:21 A co ten Erdo tak twarzy dotyka na obu tych fragmentach, jest to oznaka kłamania, o ile nie jest to jakiś stały nawyk
To tak kurwa groteskowo brzmi, że aż można by snuć teorie spiskowe, że on się dogadał z kolegami, że se jaja z Latkowskiego zrobi i nawpierdala temu łowcy sensacji takich sensacyjnych farmazonów. Ale jak "znam" Eldo, to jednak chodziło o takie efekciarstwo, bo on to ma do dzisiaj, co widać nawet w tych urywkach z wywiadu z Rymanowskim, który latają po necie. Jak próbuje wywołać efekt, zrobić show, że aż patrzy jaka będzie reakcja, aż mu oczy wychodzą.
Awatar użytkownika
2rzyn

Hahahaha piekne. A ta reedycje swiatel to blokowal eldo cwel
Awatar użytkownika
gods bidness

Do tego dodam jakieś takie dziwne i egzotyczne parcie na szkło, na przestrzeni lat. Od roweru błażeja i robienia palców w takie coś, po ostrą amunicję w blokersach, mówią blokach, jedzeniu koniczyny, rzucaniu żyrafą w jakimś dziwnym programie chuj wie o czym, skakaniu o tyczce pod publiczkę, występowaniu u Moniki Olejnik, w tvp, u Rymanowskiego, na wiecu ku czczi Nawrockiego, u Pakola. No dużo tego, wiele jakichś kurwa z dupy, egzotycznych występów.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

gods bidness pisze: ↑wczoraj, 22:42 rzucaniu żyrafą w jakimś dziwnym programie chuj wie o czym
rzucaniu krową*, nie przekręcajmy faktów
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
gods bidness

Jeszcze z ostatnich dodam to dziwne podejście do nowego Grammatika - 2025: no będzie płyta, robimy z Juzkiem. 2026 - nie ma mowy o żadnej płycie, dopóki dzieci Jotuze nie będą odpieluchowane (sic), po czym dodaje, że dzieci Jotuze to już do szkoły chodzą i dawno są odpieluchowane. No chłop pierdolnięty.

To co on rok temu nie wiedział, że dzieci Jotuze są nie "odpieluchowane" (mimo, że od dawna są, jak sam dodaje)? Niby jak się wypowiada, o czym nagrywa itd., to nic by człowiek nie podejrzewał, ale jak się zbierze takie różne dziwne zachowania, fakty, fakciki do kupy, to chłop pierdolnięty.
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

a może po prostu uznali sobie, że "dobra robimy tę płytę", ale w praktyce okazało się, że ciężko im się zgrać czasowo. też podejrzewam, że u juzka napisanie czegoś po długiej przerwie trwa znacznie dłużej niż normalnie. a potem w wywiadzie użył niefortunnego słowa mając na myśli, że jak już juzek nie będzie miał tyle rzeczy rodzinnych na głowie to się tym zajmą. już nie róbmy z chłopa pierdolniętego na siłę.
Awatar użytkownika
2rzyn

Wcale nie trzeba sie silic
Awatar użytkownika
MotonPrezidento

Post autor: MotonPrezidento »

gods bidness pisze: ↑wczoraj, 22:39
jak "znam" Eldo, to jednak chodziło o takie efekciarstwo, bo on to ma do dzisiaj, co widać nawet w tych urywkach z wywiadu z Rymanowskim, który latają po necie. Jak próbuje wywołać efekt, zrobić show, że aż patrzy jaka będzie reakcja, aż mu oczy wychodzą.
No dla mnie to jest ewidentne XD

Obejrzałem cały ten wywiad u Rymanowskiego i dla mnie to ciągle ten sam Eldoka. Co jakiś czas tam wtrącał teksty typu "młody Leszek to by się zagotował" i próbował tam cisnąć narrację jak to się zmienił, dorósł i złapał dystans. A jednak ciągle to samo parcie na zszokowanie odbiorcy i postawienie się w określonym świetle. Ja tam w chuj cenię gościa jako rapera i nawet lubię jako człowieka, ale wad i kompleksów się IMO nie pozbył abstynencją, zapierdalaniem na rowerze i rodzicielstwem.

Beka że dwójka polskich raperów inteligentów Eldo-Łona to kompletne przeciwieństwa pod względem charakteru. Jakbym miał skalę luzu tworzyć, to nie 0-10 tylko Leszek - Adam
Nie do szpitala dla syfilityków zaprowadziłbym młodego człowieka, żeby mu odebrać chęć do kobiet, lecz do mojej duszy, aby popatrzył na szarpiące nią szatany!
ODPOWIEDZ