Najlepszy album wszech czasów vol. 2 - DYSKUSJA

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
yungXpaproch

Re: Najlepszy album wszech czasów vol. 2 - DYSKUSJA

Post autor: yungXpaproch »

xxxkawo pisze: ↑23 wrz 2026, 2:12 Nie zapominajmy, że wśród albumów wszech czasów powinien się znaleźć Young Igi - Trappist wydany w 2017 roku, bo ten album to pierdolony kamień milowy dla polskiej sceny
chciałem na to zagłosować bo mnie rozpierdala jak dziesiąty rok mogę tego słuchać i się nie nudzi ale zobaczyłem więcej głosów na konfetti i jednak uznałem że drugi album dostanie głos. jest dużo bardziej doszlifowany, dalej ocieka stylem i jest na nim “Jebany Trap”, który dla mnie jest na luźno kawałkiem w TOP 5 polski rap
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

gods bidness pisze: ↑23 wrz 2026, 21:25 Ja po prostu mało polskiego rapu słucham - dziesięciu raperów na krzyż i nara. Pozdrawiam kochani.
no z dwudziestukilku jednak będzie
na pewno nie przesłuchałem wszystkich dobrych płyt z polskiej sceny i na pewno pominąłem takie które bym finalnie tam dodał
natomiast moim głównym kryterium było owszem moje subiektywne odczucie wobec danego albumu
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

yungXpaproch pisze: ↑27 wrz 2026, 23:44 chciałem na to zagłosować bo mnie rozpierdala jak dziesiąty rok mogę tego słuchać i się nie nudzi ale zobaczyłem więcej głosów na konfetti i jednak uznałem że drugi album dostanie głos. jest dużo bardziej doszlifowany, dalej ocieka stylem i jest na nim “Jebany Trap”, który dla mnie jest na luźno kawałkiem w TOP 5 polski rap
Mi sie na Trappist podobają te klimatyczne bity na przesterowanym basie no i ten zagraniczny, klasyczny, dobrze dobrany auto-tune igiego, dlatego wybrałem Trappist. Ale na pierwszym miejscu zawsze będzie Made in Hewra.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
yungXpaproch

zgadzam sie totalnie z z twoim zdaniem na temat trappist. co do hewry to nie ma takiego albumu jak "made in hewra" i nigdy nie bylo. mysle ze playlista na youtube pleniaca funkcje zbioru wszystkich numerow nie powinna brac udzialu w tej walce w ogole
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
xxxkawo

yungXpaproch pisze: ↑28 wrz 2026, 20:59 co do hewry to nie ma takiego albumu jak "made in hewra" i nigdy nie bylo
Był taki album wydany w 2016, ale nigdy nie wyszła fizyczna wersja. Jest to jedyna oficjalna płyta kolektywu Hewra, bo reszte ich rzeczy można nazwać jedynie playlistami. w 2021 roku Hewra wrzucała nawet tą płytę na Spotify, ale spadło:
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

xxxkawo pisze: ↑29 wrz 2026, 20:51 wydany w 2016
dlatego zawiera bialy tiszercik z 18 czy tez we can go z 17, to tak na pierwszy rzut oka tylko
daj spokoj malolat jedyne prawilne made in hewra to ta playlista o ktorej paproch wspomnial i tez jestem zdania ze nie powinno sie tego traktowac jako album
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
free kong
free hulaka
Awatar użytkownika
xxxkawo

No to przyjmijmy że wydany w 2021
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

myślicie, że dobijemy do 100 głosów czy cieżary?
Awatar użytkownika
xxxkawo

Jose pisze: ↑29 wrz 2026, 21:03 myślicie, że dobijemy do 100 głosów czy cieżary?
Trzeba byłoby wykupić post o plebiscycie na drill.pl, albo na innym zasięgowym peju, który chętnie wrzuca opłacone posty
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

xxxkawo pisze: ↑29 wrz 2026, 20:51 Był taki album wydany w 2016
w sensie, że ta plejka na spotku? będąca okrojoną wersją plejki na yt, gdzie po prostu wrzucano wszystko co hewra nagrała, i w pewnym momencie było tam 50 tracków z przeszło 6 lat?
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
xxxkawo

baqlashan pisze: ↑29 wrz 2026, 21:12 w sensie, że ta plejka na spotku? będąca okrojoną wersją plejki na yt, gdzie po prostu wrzucano wszystko co hewra nagrała, i w pewnym momencie było tam 50 tracków z przeszło 6 lat?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Made_in_H ... 6,_vol._1)
Made in Hewra (2016, vol. 1) – kompilacja polskiego zespołu Hewra, stworzona wraz z stanowiącym jego rozwinięcie kolektywem The Hewra (oraz częściowo w ramach nieistniejącego już kolektywu HEWRA MOBBYN z Mobbyn), wydana niezależnie 21 marca 2021 roku w streamingu[2]. Jedyne pełnoprawne i ogólnodostępne wydawnictwo Hewry, stanowiące swoiste podsumowanie działalności grupy, stworzone już po jej rozpadzie.
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
baqlashan

no właśnie, kompilacja numerów z 16-20

to nawet nie mixtape, to po prostu kompilacja

no ale dobra, głosuj tam na co chcesz, wyjebane nie jesteśmy na rozprawie
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
yungXpaproch

no nie byłbym tego taki pewny nawet, że oni sami to wrzucali, jest/było jakieś info na ten temat gdziekolwiek? równie dobrze mógl to wrzucić losowy maciek i też dlatego mogłoby spaść. wszystkie rzeczy hewry na spotify są podpisane labelem "Hewra Records", a ten "album" ma wpisane "WRRAH". taka rozbieżność to też mogłaby sugerować wrzucenie przez kogoś innego. Nawet jeśli to wrzucane oficjalnie przez hewre to tak jak wyżej, jest to max kompilacja. Numery dużo łatwiej i szybciej jest wrzucić na streamingi w formie jednego wydawnictwa niż osobno. Jeśli to oni wrzucali to myślę, że to jedyny powód dlaczego w takiej formie
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
xxxkawo

Według wikipedii Mobbyn (2017) to też kompilacja, a mimo to pojawiały się głosy na tą kompilację
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Jose pisze: ↑29 wrz 2026, 21:03 myślicie, że dobijemy do 100 głosów czy cieżary?
Reklamować kurrrr
Proponuję zorganizować event, a dla nowych userów z napisem PLEBISCYT w awatarze kupon do pepco.
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

xxxkawo pisze: ↑29 wrz 2026, 22:17 Według wikipedii Mobbyn (2017) to też kompilacja, a mimo to pojawiały się głosy na tą kompilację
Wyszło jako płyta i mogłeś nawet kupić
Awatar użytkownika
xxxkawo

baqlashan pisze: ↑29 wrz 2026, 22:33 Wyszło jako płyta i mogłeś nawet kupić
Płyta ze zripowanych z youtuba losowych numerów, będąca według każdego źródła w internecie kompilacją. Też se wytłoczę w tłoczni kompilację Made in Hewra ze zripowanych z youtuba kawałków
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2026, 9:34 przez xxxkawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Światem kręcą pieniądze
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ważne że wyszła oficjalnie, oficjalnym wydawnictwem na fizyku i była do kupienia w sklepach typu empik, czego nie można powiedzieć o tej kompilacji HEWRA której autorem tak naprawdę jest chuj wie kto
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Dokładnie. Też myślę że to stanowi mocne rozgraniczenie i jakąś podstawę do brania pod uwagę w tym plebiscycie.
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

najebawszy sie zestarzalo 100x gorzej niz np powazna pezeta i nie wiem jak mozna to dac na 1 miejsce xd
lygrys pisze: ↑30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
ODPOWIEDZ