Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
mieszko

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: mieszko »

najstarszy nastolatek ktorego ubiera tata
gagugi

Post autor: gagugi »

Jakie jest wasze zdanie o sterowaniu ruchowym?
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Kup 2 dla porównania
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

umiarkowane czekanko
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

jedynka była gownem. jedyny dobry klon diablo jaki powstał w historii to sakred 1
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
Parlae

Jak to gównem? Co Ty dajesz baq?

Sam setting był bardzo ciekawy. No i system łączenia dwóch specjalizacji jest unikalny i daje dużo opcji. Dlatego do dzisiaj ludzie w to grają. I nadal gra się w to świetnie nawet porównując do współczesnych ARPGów.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Parlae pisze: ↑wczoraj, 20:37 Sam setting był bardzo ciekawy
w sensie zamysł chyba? bo settin to było wjebanie bez ładu i składu każdej mitologii jaka się napatoczyła.
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
Parlae

No i lepsze to niż ciągle walczenie z demonami i innymi wampirami. Tak, to było coś innego.
Tylko dlatego tej gry nie lubisz?
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Zawsze wolałem Titan Questa z DLC od Diablo właśnie przez te drzewka umiejętności i łączenie specjalizacji, fantastyczne to było. Chyba jedyny hack and slash jaki mi przypadł do gustu bo generalnie nie przepadam za tym gatunkiem, z tego co pamiętam duży minus to mała różnorodność przeciwników bo tam z jednym typem wroga np. satyr to walczyło się zdaje się za długo
Awatar użytkownika
Parlae

No to prawda, czasem denerwowały dłużyzny i sam fakt, że w sumie to bardzo liniowe było.
Ale twórcy się zarzekali, że KAŻDE połączenie dwóch specjalizacji miało sens i chyba faktycznie tak jest sądząc po buildach w necie. Rozwój bohatera, itemizacja i walka to rzeczy, za które ten tytuł jest ceniony.
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Tak, z tego co pamiętam to każde połączenie miało sens tylko niektóre wymagały czasu tzw. hybrydy czyli łączenie specjalizacji "walki" z tą bardziej magiczną i takie hybrydy były trudniejsze na początku - niektóre połączenia były mniej kompatybilne ze sobą zwłaszcza w early game i raczej dla bardziej doświadczonych graczy

Co do tej monotonni to prawda, gdyby tam np. mapa była generowana, albo po prostu ciekawsza to dla mnie to byłaby świetna gra, fajnym zamysłem był właśnie ten setting i rozłożenie akcji na 3 mitologie, po jednej w każdym akcie, niestety nie zrekompensowało to tych sztywnych map i dłużyzn
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

no tak, losowe mapy to jeden z filarów tego typu gier, o czym w swoim ludologicznym wykładzie wspomniał Chris Wilson, niestety normiki co nie mają czasu na gry potrafią wypierdolić z bangerem
But if you are enjoying generic random generated crap, it is your call.
i tak się dzieje życia cud
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

gagugi pisze: ↑21 wrz 2026, 1:22 Jakie jest wasze zdanie o sterowaniu ruchowym?
Świetnie wspominam PS3 Move, odwzorowanie ruchów w grach sportowych czy Heavy Rain było wprost idealne

Na Switcha Ring Fit z 3 razy przeszedłem, ale ogólnie chyba mało tam było poważnych gier z motion controls, raczej głównie popierdółki typu ARMS czy 1-2-Switch. W Wayward Sword nie grałem

A gyro-celowanie w FPS-ach to jakaś magia chyba?
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
gagugi

Post autor: gagugi »

Celowniczki na wii są spoko, ale chyba mniej precyzyjne niż tradycyjne light guns.
Przy naciśnięciu spustu jest jakiś jakby odrzut. Dorosły to sobie skoryguje, ale dziecko będzie miało problem.
Najgorsze jest to, że przy takich grach jak Dead Space czy celowniczki Resident widać, że konsola mogłaby udźwignąć normalne odsłony serii, a tak są tylko i aż celowniczki na osłodę.

Pamiętam, jak kupiłem sobie wii, to myślałem, że to jedna z lepszych rzeczy, jakie sobie kupiłem.
Nawet się jarałem Red Steel i nie rozumiałem czemu ludzie tak zjechali tę grę. Dupy nie urywa, ale nie jest zła. Za to druga część to już bajka.

Szkoda, że sporo gier ma na siłę wciśnięte sterowanie ruchowe. O ile jest dopracowane, to spoko. Ale w wielu przypadkach jest po prostu na siłę i nie ma opcji podłączenia normalnego pada. Ponoć można wymusić normalne sterowanie za pomocą jakiejś aplikacji homebrew, ale jeszcze tego nie sprawdzałem.

Lanie przeciwników pięściami o dziwo fajnie się sprawdza w Indianie Jonesie Staff of Kings, Godfather i Bully.
Największy zawód to Table Tennis Rockstara i Grand Slam Tennis, gdzie nawet motion plus nie pomaga. Spodziewałem się gier przynajmniej tak dobrych jak ping pong i tenis z Wii Sports, a tu huj wielki i szelki.
ODPOWIEDZ