Tede
Re: Tede
Jestem ciekawy tego filmu, choć nie nastawiam się na nie wiadomo co. Skoro robił to gość od filmu ze ślubu Friza i Wersow to nie będzie to jakieś wybitne dzieło xD Największe nadzieje pokładam w archiwalnych materiałach, które chłop zgrywał z kaset Tedego, bo wiele z tego zobaczymy po raz pierwszy. Szkoda jedynie, że te materiały są od lat 90 do 2002 i zaproszeni goście też są z początków kariery Jacka. Sugeruje to raczej, że będzie to film głównie o początkach kariery, choć pewnie beefu i odkucia siłą rzeczy nie pominą. Ale aż się prosi żeby zrobić film gdzie będzie szczegółowo omówiony beef, pozapraszać gości, którzy wtedy stali z boku i patrzyli jak najpierw Tede się dissuje z Peją, następnie tonie a na koniec wraca na szczyt na przekór wszystkim. Do tego raperzy młodego pokolenia dorastający w erze odkucia i wywiady z nimi jak patrzyli wtedy na swojego 40 letniego gimbusa-idola. Wierzę, że chłop ma tak bogaty życiorys, że materiału na drugi film spokojnie by wystarczyło.
Również mocno czekam, mam nadzieję że nie będzie zbytniego wchodzenia w dupę i będzie trochę krytycznych głosów (Wilku, musisz!)
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
- igorzastyy
Zamiast zaprosić np. Borixona, który był tuż obok, to znowu biorą tego Hirka Wronę, co jest tak samo ciekawy jak mechanizm działania nożyczek
Borixon od jakiegoś czasu mieszka w Tajlandii, a wcześniej bywał tam często rekreacyjnie, a potem jak kupił willę to z kolei siedział i remontował, urządzał się itd. Obstawiam, że nie szło się z nim złapać w Polsce.
-
bobsonbejbi
a ktos potwierdził ze go nie bedzie? tyle lat konfliktu, huczne pojednanie, raczej jeden z pierwszych wyborów zeby go tam wrzucić. nawet jakby mieli dodawać rozmowy nagrywane przez teamsa, skoro juz tak sie przykleił do tej tajlandii
- igorzastyy
A zaraz po jego wypowiedzi, Bonus tłumaczący dlaczego Tede jednak nie jest frajerem. Swoją drogą komiczne jak zarzuty o frajerstwo wysuwają ludzie pokroju Mesa czy Winiego, a gity jak Bonus i Kaczy mu rękę podają. Mes powinien dissować Bonusa, albo obalić jak Meza.
- gods bidness
Ciekawe czy w filmie będzie o tym co mama Tedego sądzi o tym, że jej syn został maskotką i wodzirejem polskich gangsterów.
- Haczapurjan
Z wywiadu Eldoki u Rymanowskiego:
- jacy trzej polscy i trzej zagraniczni raperzy wywarli na Ciebie największy wpływ co ukształtowało Ciebie i wywarło piętno na Tobie jako tekściarzu
- na pewno pierwszy raz jak zobaczyłem TDF'a na scenie w trakcie koncertu RAP DAY (maj '97, Coloseum, Wola)... widziałem charyzmę tego człowieka i co ta charyzma przynosi, wzrok ludzi, pomyślałem: będę tam
Kompletnie nie czaję przypierdolki do Tedego o togods bidness pisze: ↑wczoraj, 22:19 Ciekawe czy w filmie będzie o tym co mama Tedego sądzi o tym, że jej syn został maskotką i wodzirejem polskich gangsterów.
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
-
bobsonbejbi
obstawiam nawiązanie do wywiadu dla cgm z 2009. tdf mówił ze sie matce tłumaczył, ze te trolle co u rysia sie na koncertach napierdalają to nie ta sama klientela co na jego koncertach, u niego jest stylowo i cywilizowanie szieeeea
Nagranie z występu, o którym mówi EldoHaczapurjan pisze: ↑dzisiaj, 8:17 Z wywiadu Eldoki u Rymanowskiego:
- jacy trzej polscy i trzej zagraniczni raperzy wywarli na Ciebie największy wpływ co ukształtowało Ciebie i wywarło piętno na Tobie jako tekściarzu
- na pewno pierwszy raz jak zobaczyłem TDF'a na scenie w trakcie koncertu RAP DAY (maj '97, Coloseum, Wola)... widziałem charyzmę tego człowieka i co ta charyzma przynosi, wzrok ludzi, pomyślałem: będę tam
- gods bidness
Bardziej nawiązywałem do dissu Winiego i tłumaczenia się Tedego w odpowiedzi. Ale fakt, że na teledysku Tede wygląda jakby tam był za karę. I tańczy do rapu Malika, który rapuje o tym jak się spuszcza. Polecam sobie przypomnieć.bobsonbejbi pisze: ↑dzisiaj, 9:13 obstawiam nawiązanie do wywiadu dla cgm z 2009. tdf mówił ze sie matce tłumaczył, ze te trolle co u rysia sie na koncertach napierdalają to nie ta sama klientela co na jego koncertach, u niego jest stylowo i cywilizowanie szieeeea
na co malik powiedzial ze nie sa kolegami tylko go zaprosil do kawalka
zreszta tede wprost nie powiedzial ze malik nie jest dobrym raperem tylko na pytanie "czy malik dobry raper" odpowiedzial- fajny kolega
zreszta tede wprost nie powiedzial ze malik nie jest dobrym raperem tylko na pytanie "czy malik dobry raper" odpowiedzial- fajny kolega
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2026, 11:00 przez horrypaz, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke