jeśli bardzo tego chcecie możemy wprowadzić dodatkową zasadę, tylko uściślijmy co jest dozwolone a co nie:
- całe zwrotki
- pojedyncze wersy
- adliby
Moderator: gonny_trebor
testowałem tego izotopa i chyba jeszcze jakieś inne, podobnie rozbudowane i pro narzędzie i nadal vocalremover.org wypada najlepiej
Zajebisty opis, niekoniecznie tak szczegółowo ale szacun! Wydaje mi się, że 90+ to był klucz do sukcesu. Próbowałem w 162 (double tempo), później chyba jakieś 78 i to nie mogło wyjść. Dzięki za przypomnienie tej metody z edisonem, daaaawno temu używałem, zazwyczaj biorę wszystko na słuch, ale nie ma co się męczyć. Myślałem, że skrecz jest dograny z żywca, realniuhniuh pisze: ↑wczoraj, 17:43 Gratulacje dla autora numeru 7, bardzo fajny bit.
Anton DIY napisał przy poprzedniej edycji, że fajnie byłoby sobie pogadać o tych swoich bitach no to jeżeli kogoś:
Swój (dwója) przygotowałem z krótkiego fragmentu sampla (gdzieś 00:19-00:23) i dorzuciłem jakieś pojedyncze jęki skądindziej (ale wciąż z sampla) na koniec każdego taktu + dłuższy na koniec każdej czwórki. Rozciągnąłem do 93bpm, pitch +400 centów i loop gotowy.
Położyłem pod to bas, który jest wzięty z jakiejś spiraconej paczki boombapowej (B2_vinyl_bass, sampel normalny, żadne vst). W zasadzie to podbiłem tylko tym bas z oryginału (edison -> detect pitch regions, taka starożytna skurwiała metoda).
Perka zajebana z tej samej paczki co bas, pod nią gra cichutko drumbreak z J. Hines and the Fellows - Victory Strut. Na tyle cicho, że niby nie zwraca się na to uwagi, ale gdyby to wyłączyć to ta moja perkusja sama z siebie brzmiałaby dość sztucznie. Polecam tę metodę, odkąd ją odkryłem to korzystam praktycznie przy każdym bicie.
Potem wpisałem na yt 93bpm scratch, nałożyłem lowpass na sampel i wrzuciłem tam ten skrecz.
No i na końcu, jak już miałem gotowy bit, to wpisałem 93bpm acapella i wyskoczył mi mój ulubiony członek Wu Tang, Ghostface Killah - Wildflower i fajnie mi to pasowało i tak już zostało.
Dobra mówta kto wygrał i dawać kolejny sampel.