A u mnie po 4-5 odcinkach mieszane uczucia. Adamczyk faktycznie topka i Braciak całkiem dobrze, ale reszta to drewno (z Schuchardtem na czele - jak dotąd, milczący gbur), dużo cringe'owych zabiegów reżyserskich typu "przepleciemy scenę porodu z jakaś sceną tragedii". Bez sensu że rzucają kurwami. Bez sensu sceny wizji erotycznych. Z ciekawości obejrzę, ale nie jest to dzieło...Połas pisze: ↑16 wrz 2026, 10:26 Serialowa Lalka wleciała na Netflix. Widziałem całość i oglądało mi się to bardzo dobrze. Schuchardt jako chamisko Wokulski i Drzymalska jako łaknąca uwagi Łęcka - idealnie dobrani. Dorociński niech się schowa. Do tego skurwiel Starski w wykonaniu Piotra Packa, śmieć Krzeszowski idealnie odegrany przez Adamczyka i największy karaluch, czyli stary Łęcki, co wszystko przegra i przepije - cudo w wykonaniu Jacka Braciaka, który jest tutaj trochę jak jego bohater z Drogówki Smarzowskiego![]()
Lalka kontra Lalka [FILM kontra SERIAL]
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Lalka kontra Lalka [FILM kontra SERIAL]
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
Western male
- marmolad_k2
nie no poziom cringe'u przy tych wulgaryzmach wykracza poza skalę, kto to uznał za dobry pomysł xd
ugułem podobało mi się, nawet bardzo, mimo że jestem psychofanem powieści Prusa.
Ale tej Drzymalskiej za chuj nie kupuję. Ona przecież jest zwyczajnie brzydka/przeciętna - nawet nie coś że specyficzna uroda (Chloe Sevigny, laska z Fleabag, Karen O) tylko po prostu brzydka. Natomiast, ma talent aktorski to raz, dwa, musi jakoś fenomenalnie kręcić śmigło skoro dostaje tyle ról.
Ale tej Drzymalskiej za chuj nie kupuję. Ona przecież jest zwyczajnie brzydka/przeciętna - nawet nie coś że specyficzna uroda (Chloe Sevigny, laska z Fleabag, Karen O) tylko po prostu brzydka. Natomiast, ma talent aktorski to raz, dwa, musi jakoś fenomenalnie kręcić śmigło skoro dostaje tyle ról.
Nie dość że kurwami, to jeszcze "kutasiarzu" nawet pada
Natomiast wracając do samego serialu - odcinek finałowy jest na zupełnie innym poziomie, jakbym jeden z udanych filmów Guya Ritcha oglądał. Cudo. Pod koniec aż przeszarżowali z kreatywnością
Spoiler
polskie There Will Be Blood 
Western male
Western male
- marmolad_k2
Forumek spaczył mi głowę i kilka razy zdarzyło mi się powiedzieć w rozmowach, że w starej wersji Wokulskiego grał Jerzy Kamzat.
w niektórych scenach wygląda jak młoda Dorota Chotecka w Miodowych latach. Urzędowska jakieś milion razy ładniejsza
dopiero zacząłem oglądać, rozjebało mnie, że już w połowie 1. odcinka jest R-U-C-H-A-N-I-E i to jeszcze w jakiejś wizji Wokulskiego xD netflixowo przegięte ale pewnie całościowo i tak lepiej w ten sposób niż kolejna wierna adaptacja
- marmolad_k2
Powodzenia maturzyści, którzy będą się odwoływać do scen z serialu 
kiedy film wjeżdża?
- bloooodtrail
trzeba będzie obejrzeć dla porównania
+ kurwa jedensztyc pisze: ↑09 lut 2026, 19:22 żeby przeciętny polak nie miał wątpliwości dlaczego blisko 50-letniemu typowi stawał przy konkretnej dupie, a tak to się będzie zastanawiał czy twórca nie inspirował się filmem drive, gdzie ryan gosling w huj zajebisty kierowca w kurtce ze skorpionem co mógłby mieć każdą pannę związał się z taką co była płaska jak 12-letni chłopiec
W ogóle podobał mi się dawny tejk pewnego znajomego jeszcze z czasów licealnych, że jeśli ktoś chce zrozumieć dlaczego Wokulskiemu tak odpierdalało i wyprawiał to, co wyprawiał, to równoległą do "Lalki" lekturą powinien być obowiązkowo "Uwodziciel" Nienackiego.
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
your girl got dicked by Ricky Powell
- marmolad_k2
Jak nie obejrzysz ani jednego, to nie będziesz musiał porównywać
w drugą stronę będzie to samo, jak kobiety w całej polsce będą miały uwierzyć, że ta idiotka nie poleciała na przystojnego jak ten pep z barcelony dorocińskiego
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Oj tam oj tam, ona ma urodę charakterystyczną, ale nie można powiedzieć że jest brzydka. I tak wygląda atrakcyjniej niż służąca-exprostytutka czy kuzynka. Jedyne co mi przeszkadzało to że czasami (rzadko) wpadała w dresiarską intonację - coś jak wczesna Roma Gąsiorowska... w dramacie kostiumowym tak nie wypada.glokk pisze: ↑18 wrz 2026, 19:41Ale tej Drzymalskiej za chuj nie kupuję. Ona przecież jest zwyczajnie brzydka/przeciętna - nawet nie coś że specyficzna uroda (Chloe Sevigny, laska z Fleabag, Karen O) tylko po prostu brzydka. Natomiast, ma talent aktorski to raz, dwa, musi jakoś fenomenalnie kręcić śmigło skoro dostaje tyle ról.
Ahahaha i jeszcze kompletnie od czapy był epizod
Spoiler
opiowractwa Łęckiej
Western male
Western male
wspaniały serial, wspaniały ostatni odcinek

- marmolad_k2
Czy w ostatniej scenie leci Karramba - Pocałuj mnie w dupę?