Lalka kontra Lalka [FILM kontra SERIAL]

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Luxair

Re: Lalka kontra Lalka [FILM kontra SERIAL]

Post autor: Luxair »

Połas pisze: 16 wrz 2026, 10:26 Serialowa Lalka wleciała na Netflix. Widziałem całość i oglądało mi się to bardzo dobrze. Schuchardt jako chamisko Wokulski i Drzymalska jako łaknąca uwagi Łęcka - idealnie dobrani. Dorociński niech się schowa. Do tego skurwiel Starski w wykonaniu Piotra Packa, śmieć Krzeszowski idealnie odegrany przez Adamczyka i największy karaluch, czyli stary Łęcki, co wszystko przegra i przepije - cudo w wykonaniu Jacka Braciaka, który jest tutaj trochę jak jego bohater z Drogówki Smarzowskiego :)
A u mnie po 4-5 odcinkach mieszane uczucia. Adamczyk faktycznie topka i Braciak całkiem dobrze, ale reszta to drewno (z Schuchardtem na czele - jak dotąd, milczący gbur), dużo cringe'owych zabiegów reżyserskich typu "przepleciemy scenę porodu z jakaś sceną tragedii". Bez sensu że rzucają kurwami. Bez sensu sceny wizji erotycznych. Z ciekawości obejrzę, ale nie jest to dzieło...
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: Lalka kontra Lalka [FILM kontra SERIAL]

Post autor: marmolad_k2 »

Luxair pisze: 54 min temu rzucają kurwami
Co :what:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
ODPOWIEDZ