(BEEF) Laikike1 vs Solar

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Laikike1
46
70%
Solar
17
26%
Remis
3
5%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
camzat

Re: (BEEF) Laikike1 vs Solar

Post autor: camzat »

xDDD
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

baqlashan pisze: dzisiaj, 0:03 normalnie to bym się może i naśmiewał z ludzi, którzy se wmawiają, że laik naprawdę to wygrał, ale potem se przypomniałem, że przecież wg tego forum to grande wygrał beefa z bonusem xD
Naprawdę uważasz że Solar to wygrał?
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Jose pisze: dzisiaj, 6:55 ktoś ma inne zdanie
ale mi naprawdę ciężko uwierzyć, że to opinia, która autentycznie żyje w ludziach a nie jakiś zawoalowany syndrom wyparcia. miałem to samo co swn - jak tego słuchałem na premiere to czułem wielkie rozczarowanie połączone z żenadą. jedyny naprawdę dobry diss laika to był ten ostatni, ale huja to już zmieniało bo było dawno po zawodach. nawet jak ktoś uważa, że laik wygrał - to po prostu i po ludzku nie wierzę w to, że można mieć otwarty łeb i jednocześnie mówić tu o jakimś "wjebaniu" solara. gdzie to wjebanie? które to linijki? właśnie jest problem z tego typu beefami bo z jednej strony mamy ziomka, który był powszechnie linczowany ku uciesze gawiedzi na tego typu forach od zawsze, a już szczególnie w tamtych czasach (jak cała sb mafia) - a z drugiej ziomka, który dorobił się niezdrowego kultu, bo nie słuchali go słuchacze a fanatycy.

Dodano po 1 minucie 19 sekundach:
Burak pisze: dzisiaj, 9:00 Naprawdę uważasz że Solar to wygrał?
chuj pisze: 05 sie 2025, 10:37 powiedzieć, że solar wygrał to jednak za mało. przede wszystkim wyśmiał zasadność laika jako rapera, udowadniając, że ta jego wizja rapu jest sklejona z jakichś wzajemnie sprzecznych bzdurek, które w ciemno mogą kupić tylko emocjonalni niedorozwoje.
i tak, tak uważam - solar udowodnił to w tym beefie, że laik to huj nie raper, to była jego linia narracji i była wiarygodna, krok po kroku obnażając jego kult na konkretnych przykładach. laik był przez cały czas w pozycji mocno defensywnej, musiał tłumaczyć "nie, nie, wcale nie" a to co sam wytoczył w stronę solara to były jakieś pierdy o zerowej sile rażenia.
Moltisanti pisze: 13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

kurwiaku z grzywą potarganą przez wiatr
Piekne jebanie samozwanczego szeryfa rapu, choć trzeba przyznać że Pezet bardziej go wyjebał
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

gods bidness pisze: wczoraj, 21:57 Ci podziemni "królowie" podziemia typu jimson, laik to jest kurwa śmiech na sali. Czy oni nie widzą jacy są śmieszni z tym tryhardowaniem, jak robią z tych głupich rymowanek wszech artystyczne spotkanie z Najwyższym? Tak się kończy jak się ma artystyczny kompleks niższości i ego podbudowywane postami piętnastu prawiczków z internetu, którzy nazywają cię królem - zaczynasz w to wierzyć.

Jeszcze ten pierwiastek ulicznika w rapie Laika, nawijanie o frajerach, cwelach, więzieniach itd. podbija bekę do kwadratu, kiedy jesteś tylko magistrem kolegium nauczycielskiego ze specjalizacją filologii angielskiej, który pracuje na saksach na magazynie.

No i to pasywno-agresywne flow pederasty aroganta. Laik nie zmieniaj się. Choć jak przestał pić, to jednak trochę się wyrobił i znormalniał.
Pięknie podsumowane przez mojego człowieka @gods bidness.

Dodano po 3 minutach 42 sekundach:
Burak pisze: dzisiaj, 9:00
baqlashan pisze: dzisiaj, 0:03 normalnie to bym się może i naśmiewał z ludzi, którzy se wmawiają, że laik naprawdę to wygrał, ale potem se przypomniałem, że przecież wg tego forum to grande wygrał beefa z bonusem xD
Naprawdę uważasz że Solar to wygrał?
Ja tak uważam, "kurwiaku z grzywo" podśpiewywane zamknęło ten beef o nic, Laik to tryhard i chujnia.

Dodano po 49 sekundach:
Krew pisze: dzisiaj, 9:44 kurwiaku z grzywą potarganą przez wiatr
Piekne jebanie samozwanczego szeryfa rapu, choć trzeba przyznać że Pezet bardziej go wyjebał
Podbijam, dobrze, że na forum są ludzie, którzy odrzucili naleciałości chujowego ślizgu.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

baqlashan pisze: dzisiaj, 9:02 z jednej strony mamy ziomka, który był powszechnie linczowany ku uciesze gawiedzi na tego typu forach od zawsze, a już szczególnie w tamtych czasach (jak cała sb mafia) - a z drugiej ziomka, który dorobił się niezdrowego kultu, bo nie słuchali go słuchacze a fanatycy.
z jednej strony mamy ziomka, który jest powszechnie linczowany ku uciesze gawiedzi na tego typu forach od kilku lat, a już szczególnie w tych czasach (jak całe rap addix) - a z drugiej ziomka, który dorobił się niezdrowego kultu, bo nie słuchają go słuchacze a fanatycy.

laik był otoczony niezdrowym kultem na slg i na tym samym slg jebany za bycie grafomanem i gościem bez flow
solar przechodził drogę od propsowania, do bycia jebanym, do bycia propsowanym, do wytworzenia wokół swojej ekipy jeszcze większego kultu niż laikkonikowy, tylko już nie na forum, a na facebooku, a potem w całym internecie

nawet w momencie beefu wers laika o tym, że startuje z przegranej pozycji był w chuj prawdziwy, bo wtedy było jebanie po zamkniętych truskulach chroniących się w wiosce galów (całkiem słuszne oczywiście)

i se możesz uważać, że Solar wygrał - bez względu na to, czy chcesz błysnąć kolejnym edgy tejkiem, czy serio tak myślisz, czy po prostu dlatego, że laik Cię wkurwia z ryja/jako postać internetowa/jako hip-hopowy donkichot z rondlem na łbie, no takie Twoje prawo, nic mi do tego

ale kolejny raz sprowadzasz dyskusję do jakiegoś pierdolenia o otwartych głowach, naleciałościach ze starego forum, ludziach, co źle słuchają i kiedyś dorosną do jedynych właściwych opinii i twierdzeń albo wymyślasz jakieś chochoły, z którymi sam się kłócisz i wyglądasz w tym tak samo karykaturalnie jak laikike1, tylko po drugiej stronie barykady, siedząc za tym samym qwerty i wojując w imię hiphopu, bo nie podoba ci się wynik ankiety na forum hip-hopowym ja pierdole
Awatar użytkownika
baqlashan

niezły bulwers xD
Moltisanti pisze: 13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ta, wszedłem miedzy wrony
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

też się miałem odpalić, ale mi się przypomniało jak ziomeczek romantyzuje troglodytów z firmy i mi przeszło xd
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Quidquid agis, prudenter agas
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

nie wiem mencie czy do końca kumacie że umniejszanie Laikowi ośmiesza Solara. Będąc po wydaniu legala i na fali wznoszącej, za przeciwnika wybrał sobie żula z Anglii, mogąc po prostu mieć go w dupie jak Pezet czy Wena (którzy odgryźli się ciekawiej)

i biorąc pod uwage wyniki ankiety to, jak w polityce, mamy komentarze głośnej mniejszości
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
scam_sakawa

A to nie Laik się spruł do Solara? Jaka była chronologia? Jeśli Laik zaczął to Twój zarzut jest niedorzeczny.

Dodano po 30 sekundach:
Malloy pisze: dzisiaj, 10:38 też się miałem odpalić, ale mi się przypomniało jak ziomeczek romantyzuje troglodytów z firmy i mi przeszło xd
Firma > LaikIke1
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

no, pewnie, Krakusy razem silne
Awatar użytkownika
baqlashan

to skoro już ochłonąłeś to teraz na spokojnie:
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 laik był otoczony niezdrowym kultem na slg i na tym samym slg jebany za bycie grafomanem i gościem bez flow
solar przechodził drogę od propsowania, do bycia jebanym, do bycia propsowanym
trochę zaburzasz faktyczny obraz. w momencie beefu na ślizgu była ogromna dysproporcja między fanami laika a SB - ci drudzy byli jebani dosłownie za wszystko. tomb był synonimem wacka co wypada z bitu. i kiedy niby solar był propsowany na ślizgu? w 2009 przez 4 ziomków co śledziło wbw?
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 nawet w momencie beefu wers laika o tym, że startuje z przegranej pozycji był w chuj prawdziwy, bo wtedy było jebanie po zamkniętych truskulach chroniących się w wiosce galów (całkiem słuszne oczywiście)
raczej chodziło o to, że ma mniejszy fanbejs (choć był znacznie mocniejszy, bardziej oddany) - w 2013 to jebanie truskulu to była jeszcze świeżynka, i bardziej to by pasowało do opisu jakichś alc niż sb co w tym samym 2013 wydali płytę w połowie na bumbapach. kojarzę z tamtych czasów 4 uniwersa - fejsbukowe peje, komcie na yt, SLG oraz komcie na glamie. wszędzie była dominacja hejtów na sb, byli memem tak samo w momencie beefu z prz, tak samo w momencie beefu z deysem i tak samo w momencie beefu z laikiem. i to pomimo równoległego trendu jebania po truskulach, który w tamtych czasach był jeszcze mniejszy niż mania na technikę i całe to patokalipsa type shit - wiesz o czym mówię.
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 i se możesz uważać, że Solar wygrał - bez względu na to, czy chcesz błysnąć kolejnym edgy tejkiem, czy serio tak myślisz
byłby to edgy take w sytuacji kiedy laik spektakularnie wpierdoliłby solara jak dzieciaka. i pewnie w którejś alternatywnej rzeczywistości tak się ten beef potoczył, no ale nie w tej, bo w tej mieliśmy zderzenie tryhardu z szyderą.
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 kolejny raz sprowadzasz dyskusję do jakiegoś pierdolenia o otwartych głowach, naleciałościach ze starego forum, ludziach, co źle słuchają
pijesz do tej rozkminy o firmie, w której, no, sory, ale tym wszystkim się właśnie wykazywała strona przeciwna sporu. na początku nawet chciałem pogadać na serio, ale na dłuższą metę nie bardzo da się polemizować z narracją w stylu "firma to rap dla debili, bity zostały losowo wystukane" itp.
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 albo wymyślasz jakieś chochoły
pokaż mi palcem w którym miejscu, proszę ja ciebie.
Jose pisze: dzisiaj, 10:12 wyglądasz w tym tak samo karykaturalnie jak laikike1, tylko po drugiej stronie barykady, siedząc za tym samym qwerty i wojując w imię hiphopu, bo nie podoba ci się wynik ankiety na forum hip-hopowym ja pierdole
rozpierdala mnie, że ty aż tak przeżywasz takiego tam pościka z dupy xD
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

nie no ,,geneza" tego beefu jest generalnie z dupy, tak jak całe te zaczepki Laika na fejsubku. Niektóre byly smieszne jak te o karwanie (lecenie na patencie niedorozwoja) no ale wiele to jest jakiś ból dupy pod wpływem. Z perspektywy czasu brzmi to tak jakby np. Hulaka nagle brał sie za wyjaśnianie userów na forum, pisał kto dobry a kto nie, no ludzie kochanie :D

mar jest charyzmatyczny, ja np lubię ten wywiad dla portalu świadomy słuchacz, ten ze stemplowskim gdzie jeżozwierz sobie spożywa wódeczkę, ale generalnie z perspektywy czasu te argumenty, wyważszanie się, jest żenujące. No chyba że masz 14 lat, bo ja autentycznie nie wierze, że te wszystkie pisanki, wywiady, to ktoś np w wieku naszego administratora, słucha/słuchał i mówi:

- no laik ale prawda dajesz, huuurwa nikt w polsce jak laig.

z dupy też również z perspektywy czasu były zaczepki Solara i Białasa na początku kariery, można powiedzieć że trafiła kosa na kamień. SB to wgl była moja pierwsza ekipa której byłem sajko, też jarało mnie to zaczepianie sceny, inne brzmienie troche niż wszyscy. No ale potem robili to samo, za co kiedyś NAPIERDALALI PANCZLAJNAMI MC"S JAK NAUCZYCIELIE LINIJKĄ PO ŁAPACH (ŁOOO)

generalnie jakby laik był w meju, to może też nagrywał by z bedoesami i był teraz współczesnym kazem bałagane? Tego sie nie dowiemy, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Koniec końców może nie Solar ale Białas normalnie nakurwia te projekty teraz, fakt są chujowe, ale czy wydawanie albumu raz na pare lat jest mniej hiphopowe niż obrażanie się na hiphop?

laik na zawsze w sercu, jak truskul wiadomo
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

scam_sakawa pisze: dzisiaj, 10:44 A to nie Laik się spruł do Solara? Jaka była chronologia? Jeśli Laik zaczął to Twój zarzut jest niedorzeczny.
Laik zaczął ale co sprawia, że ten zarzut jest niedorzeczny?
Przecież dalej Solar ma wybór, odpowiadać albo nie.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

FruitOffTheWall pisze: dzisiaj, 11:01 generalnie jakby laik był w meju, to może też nagrywał by z bedoesami i był teraz współczesnym kazem bałagane? Tego sie nie dowiemy,
no nie dowiemy, bo laik nie chciał iśc do meja i się tego trzymał i odszedł z tego syfu jak legendy na majkach, w międzyczasie solar zrobił te swoje pieniądze na wytwórni wydającej pedałów, bo z kariery rapera to nawet jednego wersu nie byłbym w stanie przytoczyć (no dobra, ze dwa pamiętam)
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

d3luge1 pisze: dzisiaj, 11:09 Przecież dalej Solar ma wybór, odpowiadać albo nie.
niezły wybór, hiphopowo raper jest wręcz zobowiązany do odpowiedzi?
baqlashan pisze: dzisiaj, 10:53 Jose pisze: albo wymyślasz jakieś chochoły
↑ 55 min temu

pokaż mi palcem w którym miejscu, proszę ja ciebie.
baqlashan pisze: 15 wrz 2026, 8:38 po mojemu to pierdolisz dla pierdolenia, bo tak modnie wjechać na ulicznika, że hehe gupi gupek.
Ja tam dalej na ciebie czekam, wierze ze nie opusciles statku
Awatar użytkownika
scam_sakawa

d3luge1 pisze: dzisiaj, 11:09
scam_sakawa pisze: dzisiaj, 10:44 A to nie Laik się spruł do Solara? Jaka była chronologia? Jeśli Laik zaczął to Twój zarzut jest niedorzeczny.
Laik zaczął ale co sprawia, że ten zarzut jest niedorzeczny?
Przecież dalej Solar ma wybór, odpowiadać albo nie.
Jakby Solar nie odpowiedział to umniejszałoby mu to, że nie odpowiedział przeciwnikowi-żulowi z Anglii, jak odpowiedział to jego wina, że typ się do niego spruł ze zbyt niskiej ligi? :D
Solar zachował się bardzo hiphopowo, dystansem rozjebał tego Waszego grafomana-tryharda.
Awatar użytkownika
baqlashan

@SieKurwaNieInteresuj wydajesz mi się mało interesujący jako dyskutant, sory
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

i cyk pora na csa, ulicznicy zajebiści, no chyba, że laik, to wtedy tryhard grafoman
ODPOWIEDZ