PRO8L3M
Re: PRO8L3M
Jimka jeszcze rozumiem, chce staruszkowi swojemu koniecznie udowodnić że robi Sztukę, ale Oskarowi po co ten nadęty cirkus to nie wiem.
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
oskarek się stał w końcu prawdziwym oskarkiem. niech wypierdala na męskie sranie, bardziej zeszmacić to już się zespół problem nie mógł. A niee no do kompletu brakuje jeszcze występu u Owsiaka na pol end rok
- HamulcowyBrembo
- marmolad_k2
Niesamowita kompromitacja, nawet po twarzy widać, że mu głupio 
Coście skurwysyny uczynili z tym zespołem
Homeboy, throw in the towel
- bloooodtrail
wstyd, hańba, kompromitacja
problem po pierwszej epce to i tak był kurwa zespół dla julek jarających się czesterem LP albo innym mainstreamowym syfem, nie wiem za czym tu płakać. Oskarek z live bandem przynajmniej pokazał jak dużo dawały bity steeza, tu wychodzi na scenę do muzyków i brzmienie kupa, emisja głosu jeszcze gorzej
- bloooodtrail
sorry pojebała mi się dyskografia, epka, art brut i dalej nic. Studyjny debiut był ciekawy brzmieniowo, ale jaka maszynka do siana się z tego zrobiła sami widzieliśmy
- bloooodtrail
no zrobiła się maszynka, ale początkowo jeszcze potrafili łączyć robienie szmalu z robieniem dobrej muzyki. już kiedyś to pisałem - wszystko zaczęło się pierdolić od widma.
- HamulcowyBrembo
ja bym jeszcze oddzielił albumy które nadal były całkiem dobre od tego kiedy problem zrobił zjazd w komercjalizację
Mamusiu, nie czytaj!
Tbh to aranżancje na tę dojebaną orkiestrę Jimka wyciągają na światło dzienne wszystkie mankamenty raperów. Mało komu udało się dźwignąć te monumentalne podkłady i Oskar nie był jakimś wyjątkiem. No ale hajs się musi nieźle zgadzać na tym projekcie
- gods bidness
Mógł chociaż wybrać jakiś numer, w którym nie trzeba "śpiewać".
this, a że mainstreamowi raperzy to popłuczyny bez umiejętności w muzykę + jimek musiał ich wziąć, żeby ktokolwiek zainteresował się płytą to wyszło właśnie tak o
błagam niech on się nie bawi w ten artyzm. już na tym etapie to jedyne co by mogło uratować karierę Oskara (choć mu tego nie życzę oczywiście) to gdyby się rozstał z żoną, popadł w dragi i alk na kilka lat i po jakimś czasie wkurwienia tego jakim żulem się stał stwierdza że musi odzyskać (przynajmniej) swoją karierę i wlatuje z życiówką.
Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
albo jakimś cudem zaczął się ziomkować z dziadkami z hewry (obojętnie którymi) i pod ich wodzą zrobić jakiś dobry materiał (choć tutaj mogłaby być powtórka skoku)
Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
albo jakimś cudem zaczął się ziomkować z dziadkami z hewry (obojętnie którymi) i pod ich wodzą zrobić jakiś dobry materiał (choć tutaj mogłaby być powtórka skoku)
coś we mnie pękło właśnie... jakaś część mnie umarła...pewien etap w moim życiu zostaje zamknięty i stawiam kamień na niego...
aż chciałoby się zadzwonić do Oskara i odegrać ten dialog
Spoiler
M: Co Oskar kurwa cioto pierdolona, kurwa ty?!
O: Hehe...
M: Co się kurwa śmiejesz cioto jebana, kurwa fałszerzu pierdolony. Stary, kurwa zniszczymy cię, kurwa jak Ty zniszczyłeś ten wykon stary ty. Po chuj mu się dogrywałeś, co ty kurwa zdrajca hip-hopu jebany jesteś?
O: Nie
M: Jak to kurwa nie, ty? Co kurwa zaśpiewałeś...
O: Jak ktoś prosi to mu śpiewam nie, proste
M: Co proste. Sfałszowałeś swoje wokale kurwa szmato, które kochamy kurwa?! Twoje wokale czyste na Flary?! Jesteś kurwa szmatą jebaną! Kurwa ty. Ale ty jeszcze nie wiesz, że kurwa ja to nagrywam i kurwa, i to będzie na ślizgawce śpiewaku jebany kurwa. Po co mu robiłeś ten feat kurwa, co? Kochasz go kurwa?! Idź kurw...
O: Moje wokale były bez fałszu zaśpiewane
M: Oskar kurwa Twoje wokale były na bitach Steeza doskonałe kurwa
O: I nie tylko
M: Jak to nie tylko?! Ważne, że były na bitach Steeza doskonałe. Weź idź do sypialni, bo kurwa Jimek na ciebie czeka z kutasem kurwa, narazie
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- bloooodtrail
99mayday pisze: ↑14 wrz 2026, 22:52Spoiler
M: Co Oskar kurwa cioto pierdolona, kurwa ty?!
O: Hehe...
M: Co się kurwa śmiejesz cioto jebana, kurwa fałszerzu pierdolony. Stary, kurwa zniszczymy cię, kurwa jak Ty zniszczyłeś ten wykon stary ty. Po chuj mu się dogrywałeś, co ty kurwa zdrajca hip-hopu jebany jesteś?
O: Nie
M: Jak to kurwa nie, ty? Co kurwa zaśpiewałeś...
O: Jak ktoś prosi to mu śpiewam nie, proste
M: Co proste. Sfałszowałeś swoje wokale kurwa szmato, które kochamy kurwa?! Twoje wokale czyste na Flary?! Jesteś kurwa szmatą jebaną! Kurwa ty. Ale ty jeszcze nie wiesz, że kurwa ja to nagrywam i kurwa, i to będzie na ślizgawce śpiewaku jebany kurwa. Po co mu robiłeś ten feat kurwa, co? Kochasz go kurwa?! Idź kurw...
O: Moje wokale były bez fałszu zaśpiewane
M: Oskar kurwa Twoje wokale były na bitach Steeza doskonałe kurwa
O: I nie tylko
M: Jak to nie tylko?! Ważne, że były na bitach Steeza doskonałe. Weź idź do sypialni, bo kurwa Jimek na ciebie czeka z kutasem kurwa, narazie
zupełnie by to nie pasowało, Oskar nie potrafi pisać oszczędnie i rachować środki stylistyczne, wszelkie upiększacze, urozmaiczacze
to by się skończyło tak, jak kawałek Sokoła z Hewrą, który jest stuprocentowym produktem hewrowym, ale z dogranym uszatym na końcu
tradycyjne linijki się w tej stylistyce po prostu nie sprawdzają, mam wrażenie, że tylko zwrotki starego Kaza tam pasowały, ewentualnie cuty z innych raperów / follow upy jak Wilku i Adisz na Budiz