którą konsolę kupić? czyli wojna platform

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

jeśli musiałbyś wybrać jedną platformę, to byłoby nią....

playstation
28
51%
xbox
3
5%
nintendo
5
9%
PC
19
35%

Liczba głosów: 55

vipdavid

Re: którą konsolę kupić? czyli wojna platform

Post autor: vipdavid »

@Parlae
@Burak

Poczytałem trochę na temat PSP/Vita.
Sporo ludzi na forach informatycznych narzeka na sterowanie w PSP . Ponoć nie za wygodne.Jednak PSP ma ponoć ogromną bibliotekę gier.No ,ale skoro dzięki przeróbkom da się na Vicie grać w większość tytułów z PsP ...

@Archie
@Remualdo

Ten Abneric wygląda kusząco nie powiem.
Co do retroida -
https://droix.eu/pl/product-attribute/b ... ifEALw_wcB

Trochę drogie te retroidy :(
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Niby tak, pisałem już że PSP nie jest tak wygodne jak Vita. Szczególnie wersja Street. Ale dorwiesz taką za 200-250 zł (sam za tyle kupiłem) i po przerobieniu gry zgrywasz z kompa na kartę i masz.
Powiedz najlepiej w jakim budżecie chcesz coś kupić. Będzie łatwiej coś sensownego dobrać.
vipdavid

Post autor: vipdavid »

No myślę, że tak w przedziale do 1000-1500 zł.Najlepiej , żeby emulować wszystko od PSP do GameBoya ,ale.....

Tak się pewnie nie da
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

No to najlepiej Retroid Pocket 6 https://www.goretroid.com/products/retr ... 6-handheld
Emuluje nawet PS2 bez problemu. Do PSP jest emulator PPSSPP. Do Gameboya (i wielu innych starych konsol) wystarcza RetroArch. Wszystko na androidzie. Nie ma się co obawiać konfiguracji, bo jest mnóstwo poradników na youtubie teraz i to zajmuje może z godzinkę, żeby ogarnąć sobie wszystko.
Mam Pocketa 5 i ze swojej strony polecam. Tylko wyłącz automatyczne aktualizacje programów w systemie, bo miałem problem, że po jakimś czasie mi się emulator MelonDS zaktualizował i nie czytał starych sejwów. Musiałem zdeaktualizować wersję programu i jakoś poszło. :D
Poza tym jest bardzo wygodny i ekran ma świetny.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Jak chcesz do PSP max to Anbernic RG505 za 5? stówek da rade normalnie

Albo Mangmi Air X

Nie ma sensu wydawać tyle siana na maszyne do psp jak nie bedziesz jej mocy uzywać
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ