The Blood of Dawnwalker

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: The Blood of Dawnwalker

Post autor: Parlae »

https://opencritic.com/game/20499/the-b ... dawnwalker

Wjechały pierwsze recki. No jest nieźle chyba.

"Overall, The Blood of Dawnwalker is an incredibly ambitious, deeply interesting first game from Rebel Wolves. Not every good idea lands and not every envelope is pushed as far as it could be, but the potential of the game is vast, and there's a huge amount to lean into and love. And it's all bolstered by excellent writing that makes for one of the deepest and most interesting game worlds I've run across in some time. The Blood of Dawnwalker is the kind of RPG that feels great to get lost in, that digs into your mind and stays there, and which is worth scouring and savoring."
Z Gamespot.
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

W której coś piszą o tym systemie czasu, bo wg jednego popularnego polskiego youtubera to trzeba się mocno postarać, żeby nie zdążyć z głównym wątkiem
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

To w końcu jak działa ten system?
Robisz jakiegoś sidequesta i Ci „popycha” czas do przodu o jedno pole szachowe czy się jakiś kurwa wtedy stoper włącza?

No bo teoretycznie do wyobrażenia jest sytuacja, że chłop lata po całej mapie i tylko expi (bo to chyba będzie jak w RPG-u?) i nie robi żadnych questów.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Czas to waluta, wydajesz np. nie wiem 5 jednostek czasu żeby zrobić coś, ale to sie liczy do istotniejszych rzeczy, nie liczy się bieganie

tzn tak slyszalem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
genocidegeneral

No właśnie takiego gothicowego ekspienia to tu chyba za bardzo nie będzie niestety
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

troszke mortismala posluchalem ale wylaczylem, nie sprawdzam juz recenzji zeby nie spoilerowac sobie wiecej i zostawic troche niespodzianek.

wierze ze gierka na tle wszystkich modern slopow wyjdzie przynajmniej dobrze i seria zaistnieje, zaraz premiera wiec troche hajpu jest. jedyne co mnie zniesmaczylo, to sporo czasu zainwestowali w rozdawanie kluczy roznym tworcom, niekoniecznie powiazanych z gamingiem, ale no rozumiem ze jakas promocja nowego studia z debiutem musi byc. no ale tak czy siak, przewijajace sie posty na twitterowym wallu od takiego pana jak "nieantyfan" o dawnwalkerze i o tym ze przeszedl recenzencka kopie, to jednak krzywi morde xD
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Ta walka jakoś średnio angażująco wygląda, nie przekonuje mnie ta gierka przez to. Bylem ciekaw jak rozwiąza ten motyw z czasem i imo bardzo spoko to rozkminili, nie musisz się spieszyć, kwestia podjęcia odpowiednich decyzji przy wyborze działań
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

obejrzalem skillupa, migaja mi recenzje i kusi w chuj - tylko ze ja mam taki backlog ze na co mnie to....
Obrazek
Awatar użytkownika
genocidegeneral

to niezłe te różne tryby graficzne
Obrazek
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Pierdoleni wykarczowali drzewa pod dewelopera i mikrokurniki
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

Deweloper = pijawka, więc vrakhiry to idealna alegoria, a tryb wydajności to komentarz społeczny do sytuacji mieszkaniowej w Polsce. I jak tu nie szanować Rebel Wolves?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

i co panowie jak giera? leży na dysku czeka na wieczorową porę ale coś starszą w internetach, że optymalizacja ssie
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no jak sami deweloperzy dają rekomendacje do upscalera na poziomie balanced (!), to wiedz, że skopali optymalizację
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

216 zl na ps5 pudełkowa w media, kusi, albo od hindusa na psn za 150, ale no na ps5 [bazowym] tez ponoc chujnia z grzybnia

jajebe, kiedy sie naucza ze optymalizacja jest najwazniejsza
Obrazek
Awatar użytkownika
genocidegeneral

nigdy, bo na klatki patrzą legoludy zamiast cieszyć się grą
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Do mnie jeszcze paczka nie dotarła. :mad:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

kupilbys digital jak pan sony powiedzial i juz bys grał.......

taki backlog a siedzi mi ta gra w glowie, prosze jej nie hajpowac tu zbytnio jak juz ogracie
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Ja nie widzę jakoś tej złej optymalizacji. Wszystko na ultra w 4K w trybie balanced FSRa luźno 60-65 klatek. Bez żadnych spadków płynności. Pięknie to wygląda, klimat jest zajebisty.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

spoko materiał Arasza bo chciał na siłe sprawdzic jak bardzo ten limit czasowy jest istotny, no i wychodzi że raczej minimalnie

ja chyba se na promke poczekam jakas
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ