Grand Theft Auto [seria]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
xxxkawo

Re: Grand Theft Auto [seria]

Post autor: xxxkawo »

Mateusz pisze: 02 wrz 2026, 9:49 Powodzenia życzę w pobieraniu w dniu premiery plików.
Masz rację, obawiam się, że serwery nie uciągną dnia premiery jak naraz będzie chciało zagrać na całym świecie dajmy na to 100 milionów użytkowników xd

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
Musieliby to postawić na jakichś kurwa atomowych serwerach
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ja szczerze myślę, ze Sony to ma wyjebane na takich klientów jak wy co czekają x lat na zakup konsoli i kupują pięć gierek na generację :dunno:

Nie odbierzecie tego jako jakąś wielką obelge, po prostu czasy się zmieniły i jest tyle chętnych na ich produkty, że po taki target osób kręcących nosem w 2026 nie muszą się jakoś mega schylać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

nie odbieram jako obelgi bo sam miałbym wyjebane na takiego klienta
wiadomo że dla nich teraz to bananowe brokuły są pewnie tier1
tylko właśnie na przestrzeni lat czy tam sezonów mają pewnie dość stałą sprzedaż a przy takich okazjach jak premiery głośnych gier wiedzą że mają potencjał do skeszowania właśnie takich klientów jak ja czy pozostali się tu wypowiadający w tym samym tonie
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

obecnie myślę, że nie jest tak prosto uznać że chcemy produkować więcej konsol, bo jest zajebisty problem z pamięciami
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

może jak będzie problem z downloadem to zrobią pobieranie między graczami na modłę torrentów i zoptymalizują w ten sposób
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

oldschool pisze: 02 wrz 2026, 15:20 Ja szczerze myślę, ze Sony to ma wyjebane na takich klientów jak wy co czekają x lat na zakup konsoli i kupują pięć gierek na generację

Nie odbierzecie tego jako jakąś wielką obelge, po prostu czasy się zmieniły i jest tyle chętnych na ich produkty, że po taki target osób kręcących nosem w 2026 nie muszą się jakoś mega schylać.
tez mi sie wydaje, że jak sie na wii nintendo przejechało (tzn. przejechało, że target to byli klienci co kupią z dwie gry, a w upgrady konsoli bo większa moc to mają wyjebane przez co wii u prawie zaorało nintendo) to mniej przychylnie sie patrzy na takich graczy w branży ogólnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

zemsta1camzata pisze: 02 wrz 2026, 15:55 obecnie myślę, że nie jest tak prosto uznać że chcemy produkować więcej konsol, bo jest zajebisty problem z pamięciami
no i dokładnie z tego powodu mówię o tym że mogli w jakiś sposób ograniczyć ich dostępność w sklepach teraz żeby na orkę przy premierze wystarczyło i było zapotrzebowanie
łatwiej też będzie pochachmęcić z ceną bo pokażą obniżkę względem zawyżonej z ostatnich 30 dni i się każdy ucieszy a faktycznie zapłaci to samo co ludzie płacili np. pod koniec lipca

o taka rozkminka
phobos pisze: 02 wrz 2026, 16:27 może jak będzie problem z downloadem to zrobią pobieranie między graczami na modłę torrentów i zoptymalizują w ten sposób
napisz szybko do rockstar bo bez beki bardzo dobry pomysł
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Obrazek

ja se czekam na wersje na PC, którą spiracę, wymusi to na mnie zakupienie GPU które potem użyję do lokalnych zabaw z LLMami
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Niezła fikcja literacka.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

HamulcowyBrembo pisze: 02 wrz 2026, 16:47 no i dokładnie z tego powodu mówię o tym że mogli w jakiś sposób ograniczyć ich dostępność w sklepach teraz żeby na orkę przy premierze wystarczyło i było zapotrzebowanie
no ale po co ograniczać skoro są kupujący xd
HamulcowyBrembo pisze: 02 wrz 2026, 16:47 łatwiej też będzie pochachmęcić z ceną bo pokażą obniżkę względem zawyżonej z ostatnich 30 dni i się każdy ucieszy a faktycznie zapłaci to samo co ludzie płacili np. pod koniec lipca
to już raczej kwestia sprzedawców, sony sprzedaje im w stałej cenie, a jak media expert wystawia za 5,5k zamiast 4k no to oni przytulają 1,5k
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Sonemu i innym to na rękę przyzwyczajenie ludzi do kupujcie bo może być drożej, zamiast czekajcie do ostatniej chwili, aż zmusicie nas do promocji.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

a może by tak wypożyczyć ps5 na miesiąc, dwa za kilka stówek?
Awatar użytkownika
aplew

a czemu nie chcecie xbox series x zamiast ps5 pro. uzywany za mniej niz 2k, a delikatnie mocniejszy niz zwykle ps5.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

niz zwykle - tak. od pro jednak mocno odbiega. jakbym mial kupowac konsole bez posiadania zadnej, to tez celowalbym w top wersje
Awatar użytkownika
aplew

no mi szkoda bylo do jednej gierki, wiec kupilem xboxa. a czailem sie na ps5 zwykle, bo pro jest digitalem a nie jestem zwolennikiem tej filozofii.

abstrahujac, hipokryzja wieje troche chec kupowania ps5 pro i sranie sie ze gta nie jest na plytce.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

zawsze możesz dokupić napęd do pro przecież xD
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

co oswoi cię z ideą dokupienia do gry wyciętej z niej zawartości
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

HamulcowyBrembo pisze: 02 wrz 2026, 16:47 napisz szybko do rockstar bo bez beki bardzo dobry pomysł
oni to mają obcykane, tylko więcej z tym roboty niż pożytku ale jeśli kiedykolwiek by zaszła potrzeba to rozwiązanie istnieje
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
aplew

Przecież teraz dokupienie zasobów to jest tylko przeciągnięcie suwaczka w Azure albo innym cloudzie gdzie jest klaster k8s i się samo robi XD

Żadnych torrentow nie trzeba.
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

zemsta1camzata pisze: 02 wrz 2026, 21:02 no ale po co ograniczać skoro są kupujący xd
zemsta1camzata pisze: 02 wrz 2026, 21:02 no ale po co ograniczać skoro są kupujący xd
zabezpieczenie dostępności konsoli przed momentem największego popytu co wpływa też na politykę cenową
teraz ludzie i tak kupują w standardowym tempie i kupią niezależnie od premiery gta6 a gdyby w sklepie zabrakło dla takich jak ja tj. kupujących pod impulsem nowej gierki to mogą potencjalnie stracić klienta bo kupi gdzie indziej albo po dwóch tygodniach ochłonie i oleje temat

no i mogą chcieć uchronić się przed jakąś dramką w stylu uuuuu premiera największej gry a sklep X nie ma konsol - ale to już sobie trochę naciągam
zemsta1camzata pisze: 02 wrz 2026, 21:02 to już raczej kwestia sprzedawców, sony sprzedaje im w stałej cenie, a jak media expert wystawia za 5,5k zamiast 4k no to oni przytulają 1,5k
polityka cenowa to już dłuższy temat i zależy od tego kto na jakich warunkach zakupuje
oldschool pisze: 02 wrz 2026, 21:05 Sonemu i innym to na rękę przyzwyczajenie ludzi do kupujcie bo może być drożej, zamiast czekajcie do ostatniej chwili, aż zmusicie nas do promocji.
różnie może być bo w pewnym momencie wykres ilości sprzedanych sztuk i zrobionej marży przestaje się opłacać
dużo rzeczy do tego dochodzi takich pobocznych jak koszty magazynowania utracony zysk z tych które by zostały na półce no i jakieś szkody wizerunkowe potencjalnie też
na pewno soniak ma tę przewagę że xbox trochę przysypia i jakoś nie może się wybić poza usa
wujot pisze: 02 wrz 2026, 21:06 a może by tak wypożyczyć ps5 na miesiąc, dwa za kilka stówek?
no i to też jest opcja
ja tam wolałbym już kupić i ewentualnie sprzedać za jakiś czas tylko pytanie jak ta cena będzie się zachowywała przez najbliższy rok powiedzmy
aplew pisze: 02 wrz 2026, 21:12 a czemu nie chcecie xbox series x zamiast ps5 pro. uzywany za mniej niz 2k, a delikatnie mocniejszy niz zwykle ps5.
jak to wygląda z optymalizacją gry pod sprzęt?
nie sprawdzałem jeszcze tematu przyznam
aplew pisze: 03 wrz 2026, 1:11 Przecież teraz dokupienie zasobów to jest tylko przeciągnięcie suwaczka w Azure albo innym cloudzie gdzie jest klaster k8s i się samo robi XD

Żadnych torrentow nie trzeba.
a to widzisz nie znam tego zagadnienia
Mamusiu, nie czytaj!
ODPOWIEDZ