Masz rację, obawiam się, że serwery nie uciągną dnia premiery jak naraz będzie chciało zagrać na całym świecie dajmy na to 100 milionów użytkowników xd
Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
Musieliby to postawić na jakichś kurwa atomowych serwerach
Moderator: con shonery
Masz rację, obawiam się, że serwery nie uciągną dnia premiery jak naraz będzie chciało zagrać na całym świecie dajmy na to 100 milionów użytkowników xd
tez mi sie wydaje, że jak sie na wii nintendo przejechało (tzn. przejechało, że target to byli klienci co kupią z dwie gry, a w upgrady konsoli bo większa moc to mają wyjebane przez co wii u prawie zaorało nintendo) to mniej przychylnie sie patrzy na takich graczy w branży ogólnieoldschool pisze: ↑02 wrz 2026, 15:20 Ja szczerze myślę, ze Sony to ma wyjebane na takich klientów jak wy co czekają x lat na zakup konsoli i kupują pięć gierek na generację
Nie odbierzecie tego jako jakąś wielką obelge, po prostu czasy się zmieniły i jest tyle chętnych na ich produkty, że po taki target osób kręcących nosem w 2026 nie muszą się jakoś mega schylać.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
no i dokładnie z tego powodu mówię o tym że mogli w jakiś sposób ograniczyć ich dostępność w sklepach teraz żeby na orkę przy premierze wystarczyło i było zapotrzebowaniezemsta1camzata pisze: ↑02 wrz 2026, 15:55 obecnie myślę, że nie jest tak prosto uznać że chcemy produkować więcej konsol, bo jest zajebisty problem z pamięciami
napisz szybko do rockstar bo bez beki bardzo dobry pomysł

no ale po co ograniczać skoro są kupujący xdHamulcowyBrembo pisze: ↑02 wrz 2026, 16:47 no i dokładnie z tego powodu mówię o tym że mogli w jakiś sposób ograniczyć ich dostępność w sklepach teraz żeby na orkę przy premierze wystarczyło i było zapotrzebowanie
to już raczej kwestia sprzedawców, sony sprzedaje im w stałej cenie, a jak media expert wystawia za 5,5k zamiast 4k no to oni przytulają 1,5kHamulcowyBrembo pisze: ↑02 wrz 2026, 16:47 łatwiej też będzie pochachmęcić z ceną bo pokażą obniżkę względem zawyżonej z ostatnich 30 dni i się każdy ucieszy a faktycznie zapłaci to samo co ludzie płacili np. pod koniec lipca

oni to mają obcykane, tylko więcej z tym roboty niż pożytku ale jeśli kiedykolwiek by zaszła potrzeba to rozwiązanie istniejeHamulcowyBrembo pisze: ↑02 wrz 2026, 16:47 napisz szybko do rockstar bo bez beki bardzo dobry pomysł
zabezpieczenie dostępności konsoli przed momentem największego popytu co wpływa też na politykę cenową
polityka cenowa to już dłuższy temat i zależy od tego kto na jakich warunkach zakupujezemsta1camzata pisze: ↑02 wrz 2026, 21:02 to już raczej kwestia sprzedawców, sony sprzedaje im w stałej cenie, a jak media expert wystawia za 5,5k zamiast 4k no to oni przytulają 1,5k
różnie może być bo w pewnym momencie wykres ilości sprzedanych sztuk i zrobionej marży przestaje się opłacać
no i to też jest opcja
jak to wygląda z optymalizacją gry pod sprzęt?
a to widzisz nie znam tego zagadnienia