handheldzik [konsole przenosne]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
firma

handheldzik [konsole przenosne]

Post autor: firma »

mieliscie? jakie, jakie wspomnienia z nimi zwiazane, w ci graliscie?
moja pierwsza handheld konsolka to gameboy advance ktorego dostalem majac jakos okolo 6 lat czyli jakos mniej wiecej na poczatku lat 2000, razem z ta konsola dostalem tez oare gierek typu sonic advance 3, yu gi oh tournament 2004, oraz jrpg tales of phantasia (ktory zaszczepil love do tego gatunku)
pozniej mialme psp i nakurwialem w tekkena jak dziki a pozniej zcrackowal mi to jakis ziomus i juz przechodzilem wszystko jak leci
mam jeszcze switcha ale nigdy go nie wlaczylem koniec koncow chyba wyroslem
Awatar użytkownika
Remualdo

Re: handheldzik [konsole przenosne]

Post autor: Remualdo »

Ja grałem na hh, od czasu NDS, PsP. Wogole psp to była moja pierwsza konsola jaka kupiłem. Najwięcej czasu spędziłem na 3ds, dla mnie najlepszy hh jaki był. Szkoda że Nintendo olało granie przenośne na rzecz Switcza, to już nie to samo. Były jeszcze podrygi jak Switch lite, S2 to już dla mnie hh tylko w teorii, za duże to. Może żółtki z osaki zrobią jakiegoś lite z oledem. Kiedyś było przenośne granie teraz są konsolki retro od Chińczyków, nie dla mnie nie gram w romy.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

GameBoy Color brat dostał od dziadków jak ja jeszcze byłem gówniakiem, potem w podstawówce w okolicach 2007-2008 poprosiłem rodziców o Nintendo DS. Wielkie pięć dla nich, bo ukształtowali mnie gamingowo, NDS miał tyle ciekawych i unikalnych tytułów dzięki nietypowej jak na tamte lata metody grania, że do dzisiaj uważam ją za najlepszą konsole kiedykolwiek.

W dorosłości kupiłem sobie PSP żeby zobaczyć co straciłem no i kurde niedużo, grafika może i lepsza ale pod względem grywalności NDS miał w kurwę więcej tytułów.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Niestety moją pierwszą konsolą było ps4 w 2016 roku, więc trochę mnie ominęła ta era. Wiadomo nintendo, ale szczerze to nie wiem czy slyszalem o czyms takim jak nintendo w 2016 roku xd

Za to obecnie jestem zakochany w handheldach i o wiele częściej gram niż na tv, sprawdzam też je na ile sobie mogę pozwolić.
- Miałem Switcha, teraz mam Switcha 2, ulubiona konsola w tej generacji
- Kupiłem sobie 3DSa z 1,5 roku temu i zakochałem się ogólnie w tej idei
- Z retro handeldów testowałem Miyoo Mini Plus (kocham też), Miyoo Flip (meh, sprzedałem), Anbernic rg35xx SP (chujowe, sprzedałem), RG Cube (fajne, ale też sprzedałem), R36S (fajne jak na pierwszą retro konsole bo to ze 100 zeta kosztuje? przynajmniej kiedyś). Ogólnie tu spoko bo se czasami właśnie kupie używke żeby zobaczyć i sprzedaje bez straty jak se potestuje i mnie nie przekona żeby zostawić
- Na osobne wyróżnie zasługuje AYN Thor, kupiłem bo w 3DSie mi jakoś ekranu przeszkadzała no i to zdecydowanie jest takie cudo :bowdown: We wszystko do switcha tu można grać, chociaż ja na razie używam głównie do dsa i 3dsa, sprzedałem po tym 3dsa i nie żałuje
- Rog Ally Z1 Extreme, windows wkurwia mnie trochę ale gram se na tym w Genshina też więc zostawiam tego windowsa, bateria beznadziejna, ale ogólnie całkiem często używam
- Steam Deck Oled, testowałem se od ziomka przez kilka tygodni i bardzo fajny sprzęt, steam os robi mocarną robotę, ekran też. Nie dziwie sie ze to jest takie popularne
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
firma

co do psp jeszcze pamietam ze pozniej juz nawet na nim emulowalem sobie gameboya i gralem w pokemony np fire redy, fajne to bylo ze tak sie da, no i mase seriali i filmow zgrywalem z kompa na psp bo sie miescily cale sezony na karte pamieci duza jak np jechalem gdzies to mialem na czym ogladac bo to byly czasy jeszcze poczatku smartfonow itp
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

ja miałem jeszcze game geara od segi oprócz GBC i GBA, cisnąłem na tym w sonica, gameboya bez color nigdy nie miałem ale fizycznie widziałem u kolegów w szkole, miałem też kabel do wymiany pokemonów do GBC co przyniosło mi niemałą popularność jak również zmęczenie materiału bo przyłazili jak do jakiegoś dilera, potem te kable spowszechniały, ale tanie to nie było, ja kupiłem za grosze na jarmarku dominikańskim, a raczej nie był to fejk, bo działał, a wtedy jeszcze chińczycy nie klepali podrób wszystkiego masowo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
firma

o wlasnie, tez miałem ten kabel łączący dwa gameboye i soboe z ziomeczkiem z bloku graliśmy w yu gi oh
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ukryci bananowy na ślizagawka.eu.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

alien i ten drugi oszust z rapbeki są mi winni taką konsolę i wierzę, że kiedyś się doczekam

Obrazek
Awatar użytkownika
firma

marmolad_k2 pisze: wczoraj, 2:32 Ukryci bananowy na ślizagawka.eu
babcia wyslala mi gameboya zapierdalala w brukseli na miotle gdzies, props dla babci za to bo to wykreowalo milosnika giereczek
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Piters pisze: 22 sie 2026, 14:16 Niestety moją pierwszą konsolą było ps4 w 2016 roku, więc trochę mnie ominęła ta era. Wiadomo nintendo, ale szczerze to nie wiem czy slyszalem o czyms takim jak nintendo w 2016 roku xd

Za to obecnie jestem zakochany w handheldach i o wiele częściej gram niż na tv, sprawdzam też je na ile sobie mogę pozwolić.
- Miałem Switcha, teraz mam Switcha 2, ulubiona konsola w tej generacji
- Kupiłem sobie 3DSa z 1,5 roku temu i zakochałem się ogólnie w tej idei
- Z retro handeldów testowałem Miyoo Mini Plus (kocham też), Miyoo Flip (meh, sprzedałem), Anbernic rg35xx SP (chujowe, sprzedałem), RG Cube (fajne, ale też sprzedałem), R36S (fajne jak na pierwszą retro konsole bo to ze 100 zeta kosztuje? przynajmniej kiedyś). Ogólnie tu spoko bo se czasami właśnie kupie używke żeby zobaczyć i sprzedaje bez straty jak se potestuje i mnie nie przekona żeby zostawić
- Na osobne wyróżnie zasługuje AYN Thor, kupiłem bo w 3DSie mi jakoś ekranu przeszkadzała no i to zdecydowanie jest takie cudo :bowdown: We wszystko do switcha tu można grać, chociaż ja na razie używam głównie do dsa i 3dsa, sprzedałem po tym 3dsa i nie żałuje
- Rog Ally Z1 Extreme, windows wkurwia mnie trochę ale gram se na tym w Genshina też więc zostawiam tego windowsa, bateria beznadziejna, ale ogólnie całkiem często używam
- Steam Deck Oled, testowałem se od ziomka przez kilka tygodni i bardzo fajny sprzęt, steam os robi mocarną robotę, ekran też. Nie dziwie sie ze to jest takie popularne
Kurde, ten AYN Thor serio wygląda bardzo fajnie, ale z tego co widzę to nie można teraz kupić nówki w normalnych pieniądzach.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no, hype sie zajebisty zrobił i nie wyrabiają z produkcją tego + wiadomo ceny podzespołów pojebało

ja wziąłem od razu na premiere bo czekałem na coś takiego od dawna to chyba z 220 dolców wyszło mnie, teraz widze to samo na ich stronie jest za 330 plus czekania z 3 miesiące
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

• DS Lite - mój pierwszy handheld, mnóstwo pomysłowych gierek i ten retro-feeling wymuszony przez słabiutkie bebechy, plus sprzętowa kompatybilność z GBA i niezła scena homebrew. DS vs. PSP jak Amiga vs. PC - jedno potężne a drugie z duszą. Temat: Nintendo DS hidden games
  • 3DS - dziwaczna konsolka z dziwacznymi gimmickami (3D, StreetPassowanie randomów używając Mii akwarelisty). Najwięcej czasu spędzone i tak na Picross i Picross 3D. Ale Okaryna czasu też kapitalna. Tylko te skurcze łap...
  • Switch - no cudo, rewolucja wśród handheldów na miarę pierwszego iPhone'a. Wreszcie grafika nie kłuje w oczy, a do tego Ring Fit, Mario Kart Live i inne kozackie akcesoria
  • Wszystkie scrackowane
  • Switcha 2 nie kupuję bo meh
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
ODPOWIEDZ