Krzysztof Kozak - Miasto moje, a w nim; Naćpani prochami spalimy Ci chaupę (2022)

Kategoria poświęcona książkom, tekstom i dziennikarstwu.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Krzysztof Kozak - Miasto moje, a w nim; Naćpani prochami spalimy Ci chaupę (2022)

Post autor: Burak »

Obrazek

Audiobook fragmentu książki czytanej przez szalonego Krzyśka KNT Kozaka Cosa Nostre:
Spoiler
Książka, mi jako wielkiemu fanowi nakoksowanego RRXu łasego na ciekawostki o tej wytwórni bardzo gładko wchodziła, nie miałem problemów żeby ją skończyć w parę dni i nie musiałem jej czytać na siłę. Opisuje lata 1992-2000 - dzieciństwo Krzyśka, start KNT w handlu jak sprzedawał dosłownie kapustę, czasy PH Kopalni i początki RRX, oraz fragment o tym jak wyglądało RRX po tym jak KNT wyszedł ze szpitala, kiedy Tede założył już Wielkie Joł i wydawał 3H samodzielnie, mało tu o złotych czasach RRX które były opisywane w pierwszej części. Dużo audio deskrypcji wywiadów wspominkowych bez żadnych korekt z ludźmi z "tła" typu jacyś pracownicy studio, organizatorzy koncertów, kierowcy złotów, fotografowie itd. przez co może być ciężka w czytaniu, ale jak ktoś jest ciekawy historii RRX to szybko wchłonie te ponad 700 stron, trochę drewnianie napisanej i bez korekty książki, ale mi jako fanatykowi RRXu bardzo przyjemnie i szybko się ją czytało.

Opis książki z wkładki i spis treści:
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fragment wywiadu z Fazim ze wspomnieniem Sujawicza THS Klika Liryka Chłodnika z Gocławia nie żadnego Wrocławia:
Spoiler
Obrazek
Książka jest w moim posiadaniu, dostępna do wypożyczenia w nieoficjalnej Bibliotece Ślizgawki, aktualnie jest pożyczona przez @TooMuchSmoke do 28.08, potem mam jeszcze jednego ochotnika (jak jeszcze będzie chętny), a potem, jak ktoś jest chętny, to proszę się zapisywać na listę. Książkę ze względów na rozmiar pożyczam na 30 dni, płaci się tylko za wysyłkę w obydwie strony, najlepiej generując etykiety InPost.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Re: Krzysztof Kozak - Miasto moje, a w nim; Naćpani prochami spalimy Ci chaupę (2022)

Post autor: FruitOffTheWall »

ja z miłą chęcią poczytałbym o perypetiach rrx w czasach faziego lub kozera. Wiadomo na necie są vlogi, ale tych opowieści nigdy mało
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Krzysztof Kozak - Miasto moje, a w nim; Naćpani prochami spalimy Ci chaupę (2022)

To zapisujesz się na listę?
Spoiler
żeby mieć jaja czyste, znaczy na kolejną osobę w kolejce wypożyczenia?
czy nie, bo nie wiem czy zaklepywać miejsce, pewnie otrzymałbyś książkę gdzieś w październiku
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

zapisuje sie do biblioteki i huj
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Aktualna kartoteka biblioteczna:
1) @TooMuchSmoke (do 28.08)
2) @scam_sakawa
3) @FruitOffTheWall
4) @2rzyn
Ostatnio zmieniony 12 sie 2026, 8:05 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Dobra zapisuj
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Polecam każdemu kogo interesują początki RRXu, jednak trzeba wziac poprawkę na to, ze ksiazka jest w chuj chaotyczna, nie ma żadnej redakcji. Aczkolwiek są tam takie smaczki jak np fragmenty pracy dyplomowej Tedego z 2000 roku - praca o twórczości RRX właśnie :D masa ciekawostek, wywiady z realizatorami, muzykami, którzy pomagali tworzyć pierwsze albumy NAS, SLU itd.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

a jak to wypada w kontekście tej książki spisanej przez Kęskę? to jakiś extended mix czy odrębna pozycja?
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

odrębna pozycja, opisuje inne czasy niż pierwsza książka, ta opisuje lata 1992-2000, czyli praktycznie przed wystartowaniem właściwego RRXu o której jest książka Kęski
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
ODPOWIEDZ