[konsola] Sony PlayStation
Moderator: con shonery
- marmolad_k2
Re: [konsola] Sony PlayStation
Co za chłop 
Remualdo trolluje przecież
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
No nie wyjebongo w płytki, digital only mi nie przeszkadza, tak samo nie jestem uwiązany do platformy. Ludzie na forach do giereczek piszą że granie nigdy nie było tak tanie, więc Sony chce jeszcze wycisnąć więcej dla siebie.
No jeśli celem Sony jest to, żebym jako klient, który miał PS2 w epoce PS3, a potem niecały rok po premierze PS4 i PS5 od premiery (czyli grubo ponad 10 lat, a i w międzyczasie PS3 i PS Vita się u mnie pojawiło) i kupił na ich platformę zarówno cyfrowo jak i fizycznie sporo gierek + opłacał ich abonament, poszedł do konkurencji to prawdopodobnie tak, więcej gier będę kupował na PC, podczas gdy do tej pory Sony było moim pierwszym wyborem prawie zawsze.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Też tak kiedyś myślałem, Sony forever od PS3 do 5, była Vita i PSP, z tą generacja jakoś mi przeszło i się kupiło XsX, potem desktop do gierek i PlayStation poszło do siostry i jakoś nie widzę żebym coś stracił. Zresztą na razie Sony nic nie mówi jak będzie działać wsteczną na nowym sprzęcie, więc po co się martwić na zapas.
Po prostu zabierają mi opcję, która jest dla mnie ważna i jako ich klient mam prawo ich za to jebać do spodu licząc, że wystarczająco wielu podobnych mnie będzie i zmięknie im pała.
A jak nie, to mając to w pamięci, może to wpłynąć na moje decyzje zakupowe w przyszłości.
Przykład z niedawna. Dzień przed premierą podjąłem decyzję o zakupie 007 First Light. Wybrałem PS5 z racji na to, że to moja główna platforma do grania, przez jakiś czas zbierałem achievementy na niej i jak gra mi się super podoba to wbijam w gierce platynę. Z tym 007 byłem tak w 90% pewien, że mi gra siądzie, ale chciałem mieć opcję ewentualnej odsprzedaży. Za fizyka z dostawą w dzień premiery wliczoną zapłaciłem 248 zł. W PS Store gra jest za 279 zł. Czy kupiłbym ją nie mając opcji kupna fizyka? Pewnie nie. Finalnie gra mi się spodobała, nie zamierzam jej sprzedawać tylko zostawię sobie w kolekcji.
Gdyby Sony już w tamtym momencie wprowadziło swoje decyzje dotyczące fizyków w ruch, to pewnie kupiłbym na Steam za 229 zł i miał możliwość zwrotu do momentu ogrania 2h.
A jak nie, to mając to w pamięci, może to wpłynąć na moje decyzje zakupowe w przyszłości.
Przykład z niedawna. Dzień przed premierą podjąłem decyzję o zakupie 007 First Light. Wybrałem PS5 z racji na to, że to moja główna platforma do grania, przez jakiś czas zbierałem achievementy na niej i jak gra mi się super podoba to wbijam w gierce platynę. Z tym 007 byłem tak w 90% pewien, że mi gra siądzie, ale chciałem mieć opcję ewentualnej odsprzedaży. Za fizyka z dostawą w dzień premiery wliczoną zapłaciłem 248 zł. W PS Store gra jest za 279 zł. Czy kupiłbym ją nie mając opcji kupna fizyka? Pewnie nie. Finalnie gra mi się spodobała, nie zamierzam jej sprzedawać tylko zostawię sobie w kolekcji.
Gdyby Sony już w tamtym momencie wprowadziło swoje decyzje dotyczące fizyków w ruch, to pewnie kupiłbym na Steam za 229 zł i miał możliwość zwrotu do momentu ogrania 2h.
Remualdo w akcji
Ja osobiscie nienawidze siedziec w ustawieniach, czasami już za dużo na PS5 spedzam nad kminieniem czy grac na balance czy performance (bo quality to jebać) jak są takie opcje. Mam w sumie spoko kompa bo 3 lata temu wymieniałem i tak licze ze razem z 10 lat pociągnie do rzeczy pobocznych jak poprzedni, troche tam czasami próbowałem pograć, ale pierdolca dostaje bo zaraz sie zastanwiam czy to wyłączyć tamto zmienić, tam mi zara fpsy gdzieś spadają. Do tego wybudzanie konsoli. Linux powoli tam sie rozwija, ale to nadal nie to
Xbox to szkoda gadać, a Nintendo kocham, ale no te najlepsze gry mulitplatformowe są tam po prostu gorsze przez specyfike sprzętu
Także moje oczekiwania pod tym wzgledem spedza tylko Sony, ale poważnie się zastanawiam czy się na PC nie przerzucić teraz, taniej mnie wyjdzie chociaż granie, a nikt mi tych gier nie zabierze nagle z dupy
Xbox to szkoda gadać, a Nintendo kocham, ale no te najlepsze gry mulitplatformowe są tam po prostu gorsze przez specyfike sprzętu
Także moje oczekiwania pod tym wzgledem spedza tylko Sony, ale poważnie się zastanawiam czy się na PC nie przerzucić teraz, taniej mnie wyjdzie chociaż granie, a nikt mi tych gier nie zabierze nagle z dupy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Czy Sony zmieni swoją decyzję po tej dramie wątpię, ludzie mają 2 lata żeby się przyzwyczaić. Zresztą te fizyki to chyba jeszcze popularne tylko w PL, są dojebane sklepy jak PerfectBlue, u mnie na wsi w UK to w sklepie sobie co najwyżej jakieś retro przytuliszxD
No nie, bo Sony korzystnie dla nich podaje zawyżone dane o sprzedaży digital biorąc pod uwagę gry Indie, które wyszły tylko tak i wszelkie DLC. Duże tytuły sprzedawały się podobno 50/50 jeśli chodzi o fizyki i cyfrę.
Remualdo Ty to jesteś niezły troll jednak. XD
Jestem graczem nowej ery, a Sony fanboys niech smarują dupsko, albo wysiadka na pc, S2.
No ja mam PS2, PS3, PS4, PS5, Vite i PSP ale jak PS6 będzie tylko digital to nie ma chuja, nie kupuję.
Będę dalej zbierał retro gry w pudełkach i chuj.
Dodano po 1 minucie 44 sekundach:
Ciekawe co się stanie ze sklepami takimi jak Gamestop po 2028.
Dodano po 1 minucie 44 sekundach:
Ciekawe co się stanie ze sklepami takimi jak Gamestop po 2028.
- marmolad_k2
Będą sprzedawać gadżety, akcesoria i gierki retro. Gorzej z prywatnymi sklepami, one tak dobrze raczej nie pociągną 
- genocidegeneral
Niezły orzeszek z tego psyducka
ta decyzja nie ma żadnego pozytywu dla kogokolwiek prócz Sony oraz hehe śmieszków pedałów jebanych od "haha dorosły chłop płacze bo płytki nie kupi XDD"
Z tą ucieczką na PC to też dobry plan, na pewno ludzie rządzący tym rynkiem są teraz w gorszej sytuacji "negocjacyjnej" bo najpopularniejsza konsola stała się nagle gorszą alternatywą.
Z tą ucieczką na PC to też dobry plan, na pewno ludzie rządzący tym rynkiem są teraz w gorszej sytuacji "negocjacyjnej" bo najpopularniejsza konsola stała się nagle gorszą alternatywą.
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
RIP KOLEKCJONER CN ehhh taki dobry ziomek.
Wersje fizyczne popularne tylko w Polsce?
Człeniu u nas kultura sklepów stacjonarnych z wersjami fizycznymi to kaleka wersja tego co jest na zachodzie.
Masz kilka cexów, gdzie ceny gier są wyższe niż za to samo na wyspach też w cex.
U mnie jeden sklep na krzyż, gdzie starsze gry to raczej szroty, a jeszcze sprzedawcy mają wyuebane, ciągle na faji stoją, przez co w sklepie wali szlugami.
Chodzę do nich i tak czasem, ale złote czasy, gdy wychodziłem z kupką retro gier minęły, bo teraz wszystko po pozawyżanych cenach.
Praktycznie cały retrogamingowy/ kolekcjonerki content jaki mi się wyświetla na YouTube to rzeczy ze Stanów i wysp
Człeniu u nas kultura sklepów stacjonarnych z wersjami fizycznymi to kaleka wersja tego co jest na zachodzie.
Masz kilka cexów, gdzie ceny gier są wyższe niż za to samo na wyspach też w cex.
U mnie jeden sklep na krzyż, gdzie starsze gry to raczej szroty, a jeszcze sprzedawcy mają wyuebane, ciągle na faji stoją, przez co w sklepie wali szlugami.
Chodzę do nich i tak czasem, ale złote czasy, gdy wychodziłem z kupką retro gier minęły, bo teraz wszystko po pozawyżanych cenach.
Praktycznie cały retrogamingowy/ kolekcjonerki content jaki mi się wyświetla na YouTube to rzeczy ze Stanów i wysp
No to napisałem że sobie retro kupisz w UK, sklepy stacjonarne z nowymi grami padlyxD online masz z 2 okish. Kup sobie bilet do Wwa i odwiedź PerfectBlue to zobaczysz jak wygląda sklep z grami w PL, jak coś to nie jest reklamaxD.
- zemsta1camzata
Przeciez w Polsce tez typowych sklepów mało co jest (może w dużych miastach zachowały się), większość handlu leci przez allegro / amazon / elektromarkety
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Co mi po jednym sklepie i to jeszcze w stolicy?