Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Malloy »

chyba się w 2012 zatrzymałeś
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Mam wielki sentyment do Ludzi sztosów, ale i Dandys flow katowałem w samochodzie. Później już trochę mniej było słuchane, ale i tak pojedyncze tracki z późniejszego okresu nadal gdzieś tam czasami puszczę. Zajebiste poczucie humoru mają chłopaki
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

gods bidness pisze: 22 cze 2026, 11:26 Dwa Sławy to Kabaret OT.TO polskiego hip hopu.
przepraszam za offtop, ale musze to wyrzucic z siebie: te kurwie żyją rent free w mojej glowie, odkąd - a był to okres tryumfalnego medialnego tournee reprezentacji Polski po awansie na mundial 2002, slynne reklamy zupek chinskich i zapowiedzi, ze jedziemy po medal etc. - przypadkiem natrafilem w telewizyjnej dwojce na ich występ z goscinnym udzialem Jerzego Engela. Ów udział polegał na zakłopotanym siedzeniu na scenie i sluchaniu piesni na swoją cześć. Stężenie cringe'u (wowczas jeszcze nie znalem tego slowa) bylo tak mocarne, ze zostanie ze mną na reszte zycia, nie mam co do tego wątpliwości. Fragmencik:
Spoiler
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ja tam wolę ich słuchać niż dwóch sławów.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

OT.TO zjadają dupą dwóch słabów, ale to temat o kontrowersyjnych opiniach
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Yorn

Post autor: Yorn »

Może nie tyle o polskim rapie, co o samym tym forum i tej zjebanej bańce, w której się wszyscy zakopaliście.
Zaglądam na Ślizgawkę od 2005 roku jeszcze jak to był ślizg. Raz na jakiś czas z pełnym rozbawieniem obserwując jak to zoo z najgłupszymi małpami na tej planecie staje się coraz gorsze z roku na rok xD

Nigdy nie chciałem zakładać konta, ale se założyłem.
Ludzie, którzy nadal są tu aktywni, to w 90% najwięksi, najbardziej żałosni rondlarze i gatekeeperzy, jakich można sobie wyobrazić. Zamknięci w swojej małej, śmierdzącej bańce jak w słoiku, sami sobie codziennie tłuką do głów, kto jest aktualnym bożyszczem, a kto już nadaje się tylko na śmietnik. Jak masz inne zdanie to zatrzymałeś się w X roku. Jak ktoś dziś jest bożyszczem, to możecie być na 95% pewni, że za pięć lat będzie tu jebany, bo 40-letni Janusz uznał, że bardzo dorósł od czasów, gdy miał 35 lat i „w końcu zrozumiał, o co w tym hibhopie naprawdę chodzi”.

Tylko świnia nie zmienia zdania, ale tutaj to zjawisko jest totalnie globalne, nagminne i obrzydliwe. Na najbardziej spierdolonym forum internetu wyznacznikiem propsu dalej pozostaje tylko liczba postów i data rejestracji, im starszy nick i więcej spierdolenia, tym większy autorytet. Moja opinia nie jest w ogóle kontrowersyjna nigdzie indziej na świecie, poza tym jednym, niedojebanym miejscu, w którym ją publikuję. xD

Zostało tu raptem kilkudziesięciu największych niedojebów i frustratów, którzy uwierzyli, że mają wyłączny monopol na to, czym jest prawdziwy rap. Siedzą i wmawiają sobie nawzajem, jacy to są zajebisci, odkrywczy i ponad wszystko. Mentalnie utknęli głęboko w 1410 roku, a z pełną powagą przekonują siebie i resztę, że to właśnie oni otworzyli ludziom głowy i definiują kulturę. masz tu przed sobą moją myśl uwolnioną. xD
Obrazek
Maciej Kwiatkowski pisze:Zapamiętam każdego, kto kłamał na mój temat
Udostępniał diss na mnie, ubliżał mi i moim przyjaciołom
I każdego, kto się odwrócił, jak była okazja ze mną pojechać
Bo wydawało się, że jestem na przegranej pozycji
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

chlopie zamknij morde xD a eripe robi mi loda
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

@aplew pomyliłeś konta
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
bylerymdorymu

Post autor: bylerymdorymu »

Odleciałeś trochę.

Ale akurat ten fragment, że Ci którzy są propsowani za 5 lat będą totalnie jechani jest faktycznie prawdziwy.

Zgadzam się też, że impact ślizgawki maleje, bo kiedyś pisali tu raperzy i propsowało się rzeczy, które dopiero potem wypływały. Dobra wiadomość jest taka, że możemy make ślizg great again.

Myślę, że ślizgawka może dalej mieć wpływ na polski rap.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2026, 13:20 przez bylerymdorymu, łącznie zmieniany 1 raz.
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333

SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156

Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Może bym się zgodził bardziej (bo miejscami się zgadzam) gdybyś pisał o ślizgu z 2010 roku.

Przecież obecnie tu znajdziesz fanów każdego rodzaju rapu, z tym, że fakt wiele osób lubi swoją niszę i mogłaby częściej poza nią wychodzić.

Ale na tym forum nie ma już bożków, kiedyś byłby to Sentino czy Belmondo, a wystarczy wejść do tematów o nich i poczytać, że ostatnimi latami lecą w chuja.

Dodano po 49 sekundach:
bylerymdorymu pisze: 24 cze 2026, 13:19 propsowało się rzeczy, które dopiero potem wypływały
Dalej tak się zdarza, np. rydawarrior.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Albo Enzo ebk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:14 Zaglądam na Ślizgawkę od 2005 roku jeszcze jak to był ślizg. Raz na jakiś czas z pełnym rozbawieniem obserwując jak to zoo z najgłupszymi małpami na tej planecie staje się coraz gorsze z roku na rok
Nie odróżniasz Bonsona od Kaza Bałagane. Może lepiej się udać na forum laryngologiczne
Yorn

ART pisze: 24 cze 2026, 13:18 chlopie zamknij morde xD a eripe robi mi loda
współczuję, bo ja bym nie chciał mieć takiego cwela jak eripe w promieniu kilometra od siebie, ale moze jesteście siebie warci i robicie se na zmianę xD
Awatar użytkownika
bylerymdorymu

Post autor: bylerymdorymu »

Dobra, ale to nie jest quebo.

Wiem, że to nie te czasy gdzie wrzuca się link do preorderu na forum, ale wciąż uważam, że impact spadł i obawiam się, że ten trend się utrzyma jeśli czegoś nie zmienimy. Myślę, że potrzebna jest barwna osobowość, która pomogłaby trochę rozbuchać ślizgawkę od nowa, żeby iść do przodu z polskim rapem, a nie pisać dwa posty latem. Tylko kto to mógłby być :dunno:
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333

SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156

Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Yorn

najlepszym przykładem niedojebstwa tego forum jest to, że jak wrzuciłem parę wielokrotnych eripe na wątek z tym związany, to z góry naczelne niedojeby założyły, że jestem jakimś patofanem i zaczęły pisać o beefie z bedoesem gdzie ten wątek w ogóle nie był poruszony, chociaż uważam całą zgraję patokalipsy za bandę takich przyjebów jak wy, z tym że eripe mimo bycia pajacem to miał jakieś tam rapowe skillsy, ale w beefie z grubym został rozjechany jak walec xD No ale to jest właśnie ślizgawka w pigułce, jeśli kogoś za coś pochwaliłeś to pewnie masz jego ołtarzyk w domu i albo jesteś z nami albo przeciwko nam. Znam cepy z bardziej skomplikowaną budową od was, jesteście pięknym potwierdzeniem mojej tezy

Dodano po 2 minutach 4 sekundach:
igorzastyy pisze: 24 cze 2026, 13:27
Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:14 Zaglądam na Ślizgawkę od 2005 roku jeszcze jak to był ślizg. Raz na jakiś czas z pełnym rozbawieniem obserwując jak to zoo z najgłupszymi małpami na tej planecie staje się coraz gorsze z roku na rok
Nie odróżniasz Bonsona od Kaza Bałagane. Może lepiej się udać na forum laryngologiczne
chłopie, ty nie rozróżniasz tego śmiesznego forum od życia, ale może u ciebie jedno i drugie to to samo, więc płacz tu dalej xD
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:38 najlepszym przykładem niedojebstwa tego forum jest to, że jak wrzuciłem parę wielokrotnych eripe na wątek z tym związany, to z góry naczelne niedojeby założyły, że jestem jakimś patofanem i zaczęły pisać o beefie z bedoesem gdzie ten wątek w ogóle nie był poruszony
za to sam poruszyłeś wątek pojechania po Tede w pierwszym poście 🤔
Yorn pisze: 22 cze 2026, 16:41 którego się tutaj lubiło parę miesięcy, ale potem pojechał po bożyszczu o ksywie Tede i się go już nie lubi
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:14 a z pełną powagą przekonują siebie i resztę, że to właśnie oni otworzyli ludziom głowy i definiują kulturę. masz tu przed sobą moją myśl uwolnioną
dokładnie tak właśnie jest. Jakimś cudem wszelkie rapowe Lil Kondony i inni wrzucają historyjki czy info, które u nas pojawia się najpierw.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Yorn

Burak pisze: 24 cze 2026, 13:48
Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:38 najlepszym przykładem niedojebstwa tego forum jest to, że jak wrzuciłem parę wielokrotnych eripe na wątek z tym związany, to z góry naczelne niedojeby założyły, że jestem jakimś patofanem i zaczęły pisać o beefie z bedoesem gdzie ten wątek w ogóle nie był poruszony
za to sam poruszyłeś wątek pojechania po Tede w pierwszym poście 🤔
Yorn pisze: 22 cze 2026, 16:41 którego się tutaj lubiło parę miesięcy, ale potem pojechał po bożyszczu o ksywie Tede i się go już nie lubi
I co to ma do rzeczy? Ja tylko przypomniałem jak Eripe był na ślizgu propsowany dopóki jakoś w 2012 nie obraził Tede i się skończyło, jednak eripe to łak, nie było tu ani mojej opinii o Eripe ani o Tede tylko ponownie o niedojebanej mentalności tego forum
the pisze: 24 cze 2026, 13:44 Obrazek
o, tym razem założenie, że skoro mówię to co wszyscy spoza waszego zamkniętego środowiska o was uważają, to znaleźliście nowy powód, widocznie muszę być stary, niezła próba, ale szukajcie dalej, jednocześnie największy posłuch mają tu zacofańce co od 20 lat nie robią w życiu nic innego tylko tasują się do swoich postów na tym forum xDD
scam_sakawa pisze: 24 cze 2026, 13:48
Yorn pisze: 24 cze 2026, 13:14 a z pełną powagą przekonują siebie i resztę, że to właśnie oni otworzyli ludziom głowy i definiują kulturę. masz tu przed sobą moją myśl uwolnioną
dokładnie tak właśnie jest. Jakimś cudem wszelkie rapowe Lil Kondony i inni wrzucają historyjki czy info, które u nas pojawia się najpierw.
seryjnie i beskitu ziomuś jesteście pionierami polskiej kultury rapowej i bez was nic by nie było, dziękuję w imieniu całej polskiej rap sceny drodzy mesjasze i insiderzy

Obrazek
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

wrzuć jeszcze z 5 razy te same "memy"
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle