[serial] Stamtąd (2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
firma

Re: [serial] Stamtąd (2022)

Post autor: firma »

te wszystkie dialogi to sa do wyjebania, zeby nie zagadkowy klimat tego miejsca i ciekawosc jak sie skonczy plus czekanie na wyjasnienie ktore mam nadzieje ze nastapi to byloby nie do ogladania
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

No strasznie wkurwiająca jest, chociaż props osobny za to, że z Julką są dość podobne do siebie i dobór matka - córka wygląda bardzo naturalnie
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Prez pisze: 16 cze 2026, 12:52 pucuje, ktoś tu kiedyś ładnie napisał że każdy gra solo gierke i z biegiem odcinków coraz bardziej to wkurwia i jest absurdalne
Skoro każda z postaci posiada tylko jedną półkulę mózgowa to nie ma się co dziwić, iż mają problem z opuszczeniem tego miejsca, skutecznie robią wszytko żeby w nim pozostać.
Pomijając dialogi oraz debilne zachowania uczestników parku rozrywki nie widzę żadnych plusów tego serialu.
Spoiler
jedną z najbardziej komicznych sytuacji był bodajże postrzał przez policjantkę, kuriozalna scena, która mnie rozbawiła
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

^ policjantka to jedno, ale w drugim sezonie imo przebiła to akcja gdy Ellis dostał nożem w colony house :rotfl:

polecam odwinąć bo poziom paradokumentu tam był zapodany
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
firma

gdyby zamiast bohaterów serialu umieścić użytkowników foruma to by wyszli stamtąd drugiego dnia dodatkowo zabierając ze sobą fanty zombiakow i pół latarni morskiej
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Mizter pisze: 16 cze 2026, 14:22 ^ policjantka to jedno, ale w drugim sezonie imo przebiła to akcja gdy Ellis dostał nożem w colony house :rotfl:

polecam odwinąć bo poziom paradokumentu tam był zapodany
W dodatku po paru dniach był już zdrów jak ryba... cośtam rzucili że "w mieście rany się szybciej goją" i pora na CSa
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Prez pisze: 16 cze 2026, 12:52 Mnie chyba najbardziej wkurwia to ze tam nikt nikomu nic nie mówi, no ja pierdole każdy ma jakieś zwidy, rozkminy, wskazówki i siedzi cicho na pizdzie i sie nie pucuje, ktoś tu kiedyś ładnie napisał że każdy gra solo gierke i z biegiem odcinków coraz bardziej to wkurwia i jest absurdalne
To też jedna z pierwszych rzeczy które powiedziałem mojej tż jak to zaczęliśmy oglądać. Dlaczego do kurwy nędzy nie robią codziennych spotkań i nie dzielą się tymi wszystkimi odpałami które ich spotkały??? Ten coś się, tamten wlazł do drzewa, ten coś słyszał, tamten coś widział, każdy chuj na swój strój
vego

Post autor: vego »

Prez pisze: 16 cze 2026, 12:52 Mnie chyba najbardziej wkurwia to ze tam nikt nikomu nic nie mówi, no ja pierdole każdy ma jakieś zwidy, rozkminy, wskazówki i siedzi cicho na pizdzie i sie nie pucuje, ktoś tu kiedyś ładnie napisał że każdy gra solo gierke i z biegiem odcinków coraz bardziej to wkurwia i jest absurdalne
przecież ostatnio było zebranie całej wioski

jak znaleźli żółty garnitur to polecieli od razu to przegadać

fatima od razu pokazała, że ma coś na bebzonie

jade współpracuje z boydem
Awatar użytkownika
SiNi

ConeyIsland pisze: 16 cze 2026, 15:28 Dlaczego do kurwy nędzy nie robią codziennych spotkań i nie dzielą się tymi wszystkimi odpałami które ich spotkały???
Dlatego, że postaci są kreowane na cymbałów, nawet jak pokazali jakieś wspólne zgromadzenie to było o niczym, tam przewagą jest brak logicznej komunikacji oraz zachowania, przecież te „istoty” nawet mają pompę z mieszkańców, im można przynajmniej kibicować.
Spoiler
A tak btw nikt tam nie wpadł, że istnieje coś takiego jak koktajl mołotowa tym bardziej, że inteligenty ogarnęły bimbrownie, nawet w sumie nie było też żadnej próby dekapitacji
Awatar użytkownika
firma

pomysły moje które bym chcial testowac jako mieszkaniec domu kolonialnego :bag:
Spoiler
- ktoś sie wjebał w pułapke na niedzwiedzie, to chyba logiczne ze moznaby jej uzyc i zlapac zombiaka i go schować do wora?
- całkowicie zatkać dziure z której wychodzą w nocy?
- zakopać zombiaka całkiem w ziemi głęboko, związanego całkiem
- akcja typu drabinka z simsów czyli zwabić zombiaka do jakiegoś domku i zawiesić amulet od zewnątrz xD

oczywiście nic z tego by nie zadziałało bo ktoś by dostał wizji i by zepsuł plan myslac ze 'uratuje ludzi' itp :dunno:
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

vego pisze: 16 cze 2026, 20:49

No podales 4 przyklady, a moznaby podac z 20 przeciwnych
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Luxair

AMEX, no cap, 800 score
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

:lol:
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Zacząłem oglądać to od nowa i chyba jednak to wszystko ma tam sens, w co nie wierzyłem. Wszystko kręci sie wokół bajki dla dzieci i w jakiś zakręcony sposób to wszytsko okaże sie bajką w której muszą napisac pozytywny happy end, ale najpierw musza sobie przypomniec całą bajke. Jednocześnie hasło ze nie mozna zmienić raz napisanej historii pojawia sie na tyle często ze tych dzieci nie uratują, ale moze jak do nich zejdą to tabitha przypomni sobie wszystko od początku, dzieci będą zadowolone że tabitha ktora obiecała im pamiętać pamięta i klątwa zostanie zdjęta. Oczywiście tak nie bedzie i bedzie zupełnie inaczej.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Luxair

No i tak pewnie niestety będzie, i jest to słabe, bo czym niby różni się wyjaśnienie "jesteśmy w bajce" od "wszyscy umarliśmy i jesteśmy w czyśćcu / leżymy w śpiączce w szpitalu / jesteśmy w komputerowej symulacji" ? No niczym, w każdej z tych wersji dozwolone są absolutnie wszystkie chwyty, podróże w czasie itd.. Takie tam Wayward Pines przynajmniej miało w miarę spójne wytłumaczenie czemu jes jak jes
AMEX, no cap, 800 score
vego

Post autor: vego »

Prez pisze: 16 cze 2026, 23:08
vego pisze: 16 cze 2026, 20:49

No podales 4 przyklady, a moznaby podac z 20 przeciwnych

podałem cztery na stwierdzenie "nikt nikomu nic nie mówi"
Awatar użytkownika
firma

Luxair pisze: 18 cze 2026, 0:25 No i tak pewnie niestety będzie, i jest to słabe, bo czym niby różni się wyjaśnienie "jesteśmy w bajce" od "wszyscy umarliśmy i jesteśmy w czyśćcu / leżymy w śpiączce w szpitalu / jesteśmy w komputerowej symulacji" ? No niczym, w każdej z tych wersji dozwolone są absolutnie wszystkie chwyty, podróże w czasie itd.. Takie tam Wayward Pines przynajmniej miało w miarę spójne wytłumaczenie czemu jes jak jes
otóż to, pojscie na łatwiznę. zajebiscie gdyby jednak okazało się że to jednorazowa akcja i po wydostaniu się ogólnie dokrecaja drugi serial gdzie jest badane te miejsce, geneza wszystkiego, kto to budował itp, tu jest tyle możliwości ehh
Awatar użytkownika
SiNi

Moltisanti pisze: 17 cze 2026, 23:30 Zacząłem oglądać to od nowa i chyba jednak to wszystko ma tam sens, w co nie wierzyłem.

O kurcze trzeba być niezłym hardkorem, żeby to ponownie oglądać albo masochistą, gdzie dookoła multum fajnych seriali.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Spoiler
Teoria jakiejś kobity, w sumie ma trochę sensu ale pewnie chuja prawda, wiadomo
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
firma

o kurde, chcialbyk miec tyle ciekawosci w sobie zeby sie az tak zaglebiac w cos, no dibra rozkminka
ODPOWIEDZ