niepopularne / kontrowersyjne opinie o piłce nożnej (soccer)

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: niepopularne / kontrowersyjne opinie o piłce nożnej (soccer)

Post autor: oldschool »

baqlashan pisze: 19 cze 2026, 14:06
oldschool pisze: 19 cze 2026, 13:58 po tym jak trochę wypoczął
xD nie no, jak zejdzie w 70 minucie to ma wejść za 15 minut na 5 minut meczu? to ma zerowy sens, abstrahując już od tego, że po takim intensywnym bieganiu to się wypoczywa całe dnie, a nie kilkanaście minut. po huj on ma wracać, skoro i tak będzie mniej efektywny niż świezy ziomek co świeżo wbiegł rozgrzany z murawy.
W koszykówce jakoś działają takie zmiany :dunno:

Może pomysł głupi, ale no mój i bym to zobaczył.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

oldschool pisze: 19 cze 2026, 14:26 W koszykówce jakoś działają takie zmiany
mecz kosza trwa 40min a nie 90, a od siebie dodam, że nie wydaje mi się, żeby wyczerpywał tak organizm jak piłka nożna na top poziomie.
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

to jest najpiękniejszy moment nowożytnej piłki nożnej
Spoiler
i serce się kraje, że nie poszły za tym żadne zmiany przepisów w stylu "dotykasz piłkę przyznaną rywalowi - małolat k2 prasuje ci dupę żelazkiem obowiązkowa żółta"
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

chyba nikomu w piłce tak niczego nie zazdroszczę jak Grekom wygrania Euro 2004
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

wiadomo, że repka > wszystko, ale jak niesamowity musiał być to strzał dopaminowy dla kibiców Leicester w 2016 roku, chyba nieporównywalny do żadnego innego osiągnięcia sportowego
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

A mnie wyjątkowo wkurwiają coraz częstsze sytuacje, w których faul nie jest gwizdany, bo zawodnik utrzymuje się na nogach np po dostaniu korkiem w łydki, ale jak się lekko dotknie barkiem takiego a on zrobi dwa fikołki na ziemi to już może nawet kartka być, tfu. Faul to faul, a potem zdziwienie, że są te symulki
MalinowyJogurt 2
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Ręka w polu karnym jeśli nie jest intencjonalna/nie chroni bezpośrednio przed utrata gola powinna kończyć się rzutem wolnym pośrednim, nie ma nic gorszego w tym sporcie niż karny w końcówce za obtarcie piłki o rękę którego nikt na trybunach nawet nie widział
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

Frank Lampard był niegorszym zawodnikiem niż Xavi/Iniesta/Zidane
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

2do5 pisze: 19 cze 2026, 15:18 wiadomo, że repka > wszystko, ale jak niesamowity musiał być to strzał dopaminowy dla kibiców Leicester w 2016 roku, chyba nieporównywalny do żadnego innego osiągnięcia sportowego
wiesz jak jest, na przełomie 38 meczów i 10 miesięcy możesz się już powoli przyzwyczajać do zmiany pozycji klubu w świecie futbolu, a wielki turniej reprezentacyjny to jest parę tygodni jazdy bez trzymanki, już abstrahując od tego jak rzadko się w sumie coś wygrywa reprezentacyjnie jak i to łączy społeczeństwo ehh
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Wkurwia mnie, że od jakiegoś czasu jest tak, że piłkarz dotknie piłkę ręką i nie ma ręki, bo nabita albo nie wykonał ruchu albo kurwa jeszcze coś innego. Z drugiej strony sędzia może w takiej sytuacji gwizdnąć i też jest dobrze. Wszystko zależy od interpretacji arbitra, bo na podstawie powtórki za chuja nie ocenisz, jaka będzie decyzja. No może jakby ktoś ostentacyjnie pierdolnąć w piłę niczym siatkarz, ale takie akcje się nie zdarzają.

Jak dla mnie, to powinno być, że ręka to ręka i chuj. Jedyny wyjątek to przy ciele i reszta wyjebane, niech gwiżdżą.

Dodano po 6 minutach 14 sekundach:
baqlashan pisze: 19 cze 2026, 1:18 ilekroć oglądam te kompilacje jak tam maradona mieszał tych europidów jak dzieciaków to odnoszę wrażenie, że ta obrona to nawet niespecjalnie chciała mu przeszkodzić i miała takie nastawienie - no strzel se marek, pokaż piękno futbolu! no kurwa, ja rozumiem, że nie od razu rzym zbudowano, ale jeśli jako obrońca schodzisz na raz jak dziecko, a często nawet ci się nie chce ruszyć dupy żeby dobiec 3 metry do piłki i oddajesz pole bez walki no to kurwa xD
przez ten fakt ciężko mi te jego wyczyny traktować na serio jeśli mam to przyrównać do współczesnego futbolu (swoją drogą - kiedy on się narodził? 15 lat temu? 20? 30? huj wie) a im dalej się cofniemy w las do czasów czarno-białych kiedy to grywały w to prawie same eleganciki z bananowych domów, gdzie jeszcze kurwa kopali z dzioba a piłka przypominała tę od siatkówki - tym bardziej komiczne jest to porównywanie wielkich pradawnych do takich goatów jak messi. za długą drogę ten sport przeszedł, bo to co tam turlali po ziemi w międzywojniu (bo graniem tego nie nazwę) a co robi tera halaand to w zasadzie dwie różne dyscypliny.
Bez kitu tak jest. Jak byłem dzieciakiem zajaranym piłką, to niezłe zdziwienie mnie łapało, że wszyscy eksperci walili konia do Orłów Górskiego, a potem oglądasz te akcje i :lol: :lol: I nikt nie mówił o tym, że czasy się zmieniły i dzisiaj by ich któraś tam polska liga ograła. Bankowo wszyscy o tym wiedzieli, ale nikt nie puszczał pary z ust.

Dla mnie współczesny futbol (czyli taki który mogę oglądać bez poczucia WTF) zaczął się jakoś w latach dziewięćdziesiątych.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

jkravo pisze: 19 cze 2026, 15:47 Frank Lampard był niegorszym zawodnikiem niż Xavi/Iniesta/Zidane
Oczywista prawda, mój ulubiony zawodnik z dzieciństwa w czasach, gdzie każdy zachwycał się Ronaldinho. Lampard miał charyzmę, zapierdalał po całym boisku i do tego jako środkowy pomocnik bywał nawet najlepszym strzelcem w drużynie, mega wszechstronny zawodnik
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

aleksy pisze: 19 cze 2026, 16:33 a potem oglądasz te akcje i :lol: :lol:
:lol:

a co do tych rąk to

Cucurella's arm is down, vertical and not judged to be making his body unnaturally bigger.
and not judged to be making his body unnaturally bigger.
unnaturally bigger.
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

baqlashan pisze: 19 cze 2026, 1:18 generalnie to uważam, że nowoczesna obrona w piłce nożnej powoduje, że ten sport jest mniej widowiskowy i coraz mniejsze pole do tego pięknego joga bonito
baqlashan pisze: 19 cze 2026, 1:18 a teraz mnie zjedźcie.
IMO to jest właśnie pogląd większości i nie ma w tym za co linczować ani się oburzać, a przynajmniej nie spotykam pod filmikami komentarzy "kuurwa super że drużyny są teraz takie ułożone i zorganizowane", w przeciwieństwie do powszechnego wzdychania za jakimiś Brazyliami z 2006 i Quaresmami.

Chcesz hot tejka to pa teraz, bo za każdym razem jak o tym komuś mówię, to reagują jakbym obrażał im matkę:

Ja uważam wręcz trochę odwrotnie, tzn. wiadomo za gnoja grając z kumplami licytowaliśmy się kto jest Ronaldinho, kto Robinho i tak dalej, ale z biegiem czasu (i spadkiem zainteresowania piłeczką) jak oglądam na youtube kompilacje typu SKILLS & TRICKS w mojej głowie coraz częściej pojawia się reakcja "no i huj z tego było, poskakał nad piłką zatrzymując całkowicie akcje", duża część klipów z takich kompilacji urywa się w momencie gdzie kuglarz po prostu został sfaulowany, wycofał do tyłu albo piłka wyszła, czytaj - huj z tego było.

Pisałem kiedyś na forum bodajże w temacie o życiowych tejkach, że Ronaldinho jest przehajpowany, bo wszyscy miło kojarzymy granie na bojku, PlayStation 2, Laysy i reklamy Nike, ale jedna (?) złota piłka i peak kariery trwający powiedzmy cztery lata (2002-2006) to jest cały huj przy osiągnięciach dwóch wiadomych autystów, nawet nasz RL9 zjada to dupom patrząc na jego (Robercika) chore longevity i średnio przekonuje mnie zawsze słyszany argument, że NOO BO ON WOLAŁ CZIPSY I SALSE ALE JAKBY SIĘ ZAWZIĄŁ NA POWAŻNIE TO... no ale się nie zawziął i w Milanie był już tylko ciekawostką mimo zaledwie trzydziestki na karku.

A teraz mnie zjedźcie.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

dusza > efficiency longevity i inne pierdoly
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

No ale w tym szkopuł że to jest totalnie niemierzalne, emocjonalne, a w temacie politycznym napisałbym jeszcze że uczuciowe i lewackie.

Kiedyś czytałem w jakimś magazynie topkę all time zawodników NBA i przy MJach, KAJach i Wiltach były tytuły, rekordy i cyferki, a między nimi był wpakowany Allen Iverson z uzasadnieniem że "wprowadził hip-hop do koszykówki d-,-b". No super kurwa, MVP mu za to i ciekawe jak mam z tym dyskutować xd
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Dla mnie liczy się flow i charyzma. Ronaldinho podobno wracał o 7 rano z imprezy w dzień meczowy i moim zdaniem na tym właśnie polega futbol.

Cyferkami się nie zachwycisz przed telewizorem.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

SWN pisze: 19 cze 2026, 16:50
baqlashan pisze: 19 cze 2026, 1:18 generalnie to uważam, że nowoczesna obrona w piłce nożnej powoduje, że ten sport jest mniej widowiskowy i coraz mniejsze pole do tego pięknego joga bonito
baqlashan pisze: 19 cze 2026, 1:18 a teraz mnie zjedźcie.
IMO to jest właśnie pogląd większości i nie ma w tym za co linczować ani się oburzać, a przynajmniej nie spotykam pod filmikami komentarzy "kuurwa super że drużyny są teraz takie ułożone i zorganizowane", w przeciwieństwie do powszechnego wzdychania za jakimiś Brazyliami z 2006 i Quaresmami.

Chcesz hot tejka to pa teraz, bo za każdym razem jak o tym komuś mówię, to reagują jakbym obrażał im matkę:

Ja uważam wręcz trochę odwrotnie, tzn. wiadomo za gnoja grając z kumplami licytowaliśmy się kto jest Ronaldinho, kto Robinho i tak dalej, ale z biegiem czasu (i spadkiem zainteresowania piłeczką) jak oglądam na youtube kompilacje typu SKILLS & TRICKS w mojej głowie coraz częściej pojawia się reakcja "no i huj z tego było, poskakał nad piłką zatrzymując całkowicie akcje", duża część klipów z takich kompilacji urywa się w momencie gdzie kuglarz po prostu został sfaulowany, wycofał do tyłu albo piłka wyszła, czytaj - huj z tego było.

Pisałem kiedyś na forum bodajże w temacie o życiowych tejkach, że Ronaldinho jest przehajpowany, bo wszyscy miło kojarzymy granie na bojku, PlayStation 2, Laysy i reklamy Nike, ale jedna (?) złota piłka i peak kariery trwający powiedzmy cztery lata (2002-2006) to jest cały huj przy osiągnięciach dwóch wiadomych autystów, nawet nasz RL9 zjada to dupom patrząc na jego (Robercika) chore longevity i średnio przekonuje mnie zawsze słyszany argument, że NOO BO ON WOLAŁ CZIPSY I SALSE ALE JAKBY SIĘ ZAWZIĄŁ NA POWAŻNIE TO... no ale się nie zawziął i w Milanie był już tylko ciekawostką mimo zaledwie trzydziestki na karku.

A teraz mnie zjedźcie.
no ale akurat bycie sfaulowanym w groźnej strefie to jest duża korzyść dla zespołu, czy to, że danego zawodnika musi kryć dwóch czy trzech, bo wiadomo, że jeden na jeden będzie co chwila robił sobie przewagę. kumam puentę ale wg tej definicji to w sumie 95% działań ofensywnych jest na huj

a temat nostalgii i sentymentu jest prawdziwy z jednej strony, ale też wjazd data-based taktyki do piłki zmienił ją bezpowrotnie i np. to, że 20 lat temu dużo więcej zawodników ładowało z dystansu a teraz trenerzy wykorzeniają to na poziomie juniorskim bo to zagranie z niskim EV to osobna sprawa.

A co do oryginalnego tejka to też nie wydaje mi się, że obrona się tak zrewolucjonizowała, jeśli już to przecież poprzeczka fizycznej gry idzie cały czas w dół, tylko trenerzy kładą nacisk na nietracenie piłki w groźnych strefach, minimalizowanie ryzyka kontry i koncepcję, że jak masz piłkę, to nie można Cię skrzywdzić, i ważniejsze jest ball retention i inne antywidowiskowe staty a nie wygrywanie pojedynków i robienie show. Teraz wyskoczył jeden oldskulowy baller Cherki i widać, że to kwestia stylu gry piłkarzy, a nie gry w obronie.
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

fajnie ze @SWN wspomnial o NBA, bo mialem napisac ze myslalem ze pilka nozna jest wolna od tego bezcelowego porownywania 'czasow'. oczywistym jest ze sport sam w sobie jak i cala otoczka treningowa sie rozwijaja, a obecne maszyny do utrzymywania posiadania pilki zjadaja dupa radosny futbol spod znaku szlugow, dzojntow i wody george'a besta czy tam innego joga bonito ronaldinju galczu.

nie zmienia to jednak faktu ze @ART ma racje. @aleksy tez. nie po to sledze sport, zeby sie spuszczac do statystyk. do tego obecnie w wielu sportach coraz mniej jest historii od zera od top pilkarza, i takie backstory cr7 czy messiego sa ciekawsze niz jakis mekambe czy haland. nie mowiac juz o historiach typow jak krzywonogi garrincha czy rivaldo bez zebow. pierdolone fabryki do produkcji pilkarzy/koszykarzy/etc odbieraja chec kibicowania, na szczescie mundial (jeszcze) jest piekny i nie bede hejtowal powiekszania ilosci druzyn wystepujacych
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

SWN pisze: 19 cze 2026, 16:56 No ale w tym szkopuł że to jest totalnie niemierzalne, emocjonalne
po prostu widzisz ze dany gosc uderza inaczej...
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

w skrocie - zakazac trenerow komputerowcow
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
ODPOWIEDZ