Freddie Gibbs - You Only Die 1nce (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
many-s

Re: Freddie Gibbs - You Only Die 1nce (2024)

Post autor: many-s »

Wczoraj słuchałem i nawet przyjemnie przeleciało. Nie ma oczywiście podjazdu do projektów z Madlibem i Alchemistem ale Freddie to utalentowany raper i fajnie leci.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Axxtion zajebiste :bowdown:
zuperhero

Post autor: zuperhero »

jesse7 pisze: 11 cze 2026, 7:23 Robię kolejne podejście. Jakoś przeszedłem obok tego albumu a Alfredo 2 było piękne. Warto koledzy? :oops:
podstawową wersję słuchałem dziś pierwszy raz i tak jednym uchem była przyjemna, chociaż do Alfredo 1/2 nie ma podjazdu, dam jeszcze znać jak się mocniej zapoznam, za to jeśli chodzi o deluxe (dla zmyłki płyta_1 jest tą dołożoną, a płyta_2 'standardową'), to przesłuchałem 2 razy i jest tragiczne, ze względu na tandetne podkłady, refreny i stylistykę ala radióweczka *poza fajnym nobody
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Właśnie bardzo fajne letniaki tu są. Deluxe poprawił poziom i teraz jest to lepszy odsłuch niż sam oryginał, o którym już można było zapomnieć zupełnie.

Props za Leona Thomasa. Od czasu MUTT daje samo złoto.
Shady-Yo

Post autor: Shady-Yo »

Freddie jak to Freddie, nigdy nie zawodzi. To już w podstawce był dobry album, ale wersja deluxe też niczego sobie. Rabbit Mode i Immigrants pięknie wchodzą, w takim wydaniu i na takich podkładach Freddiego lubię najbardziej.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

posłuchałem sobie jeszcze trochę standardowej wersji, zdecydowanie najgorszy projekt Freddiego(*z większości której słuchałem) na rapową plejlistę wrzuciłem sobie tylko 3 utwory i tak trochę na siłę bo są solidne ale nie porywają, reszta płyty miałkie wyrobnictwo, ani nie ziębi, ani nie ziębi, takie rapowanie na odpierdol(co jest i tak lepsze niż 90% sceny) na średnich bitach bez jakiejś koncepcji, nie polecam tracić czasu na słuchanie.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

W sumie to jest całkiem dobry moment aby przypomnieć pierwowzór tego projektu, który był o wiele lepszy. Kozacko na nim Fredek leci, no doubt.

Alexys :bowdown:

ODPOWIEDZ