Żyto/Biggero - Keep Him At Bay (2026)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mieszko

Re: Żyto/Biggero - Keep Him At Bay (2026) [Zapowiedź]

Post autor: mieszko »

dobrze siadlo, mam wrazenie ze gorzej od poprzedniej, ale trzeba sie bardziej osluchac. przyjemniaczek na cieply sezon :joint:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Podobnie jak poprzednia - niby spoko, ale dość męcząca na dłuższe słuchanie przez muddy barwę wokalu i monotonne flow autora. Jasne głosy mnie mniej nużą.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Duzo bardziej jako calosc mi sie podoba ta plyta niz NDCNS musze przyznac, az chyba zakupie tez cd. Bardzo przyjemny rozkminkowy klimat, troche kontrastujacy z przekazem i slownictwem niektorych piosenek ale jednak tworzacy jakas taka hipnotyzujaca mieszanke. Ulubione utwory: Lekka mania wanny, stara rura, sof. Fajnie tez ze sa jakies numery z wiekszym pierdolnieciem pod koniec plyty jak wlasnie sof i keep him at bay
Teksty sa takie typowe dla zyta, tematy nie sa zbyt oryginalne jak na niego wiec od tej strony nie czuje rozpierdolu, ale mi sie nie znudzilo jeszcze wiec oceniam na plus
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

no niesamowite te rozkminki faktycznie mistyk
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

kurwa ale belkot napisalem jak tak teraz drugi raz czytam :lol: :lol: Tak to jest jak zmieniasz 5 razy to co chcesz napisac i nie sprawdzasz czy to dobrze fituje z reszta zdania :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Rafał81000

Post autor: Rafał81000 »

Oportunistycznyebaka pisze: 03 cze 2026, 10:12 Orientuje się może któryś z forumowiczów skąd został zaczerpnięty motyw grany w refrenie utworu RAU? Za nic nie mogę sobie przypomnieć skąd to znam.
Mi się od razu skojarzyło z tym kawałkiem

zuperhero

Post autor: zuperhero »

po pierwszych 2/3 odsłuchach takie spoko ale bez szału, chociaż do poprzedniej płytki musiałem się przekonać i dopiero za którymś razem zaskoczyło i zacząłem się jarać jak pochodnia. na ten moment żyto jeden z ciekawszych zawodników na scenie ale czuje że to może być już ślizgawkowy peak i teraz wjedzie przesyt tym retardowym flow i składaniem wersów + że maluje obrazy, że szony, że forsa wpada i że na 1000leciu to gruba kolęda była grana kiedyś.
:bowdown: za 20 lat tłumienia emocji używkami i keep him at bay
moody

Post autor: moody »

moody pisze: 29 maja 2026, 21:07 kurde rozczarowanie troche

zapowiadal to jako bardziej refleksyjna plyte w klimatach 'sierpnia' z poprzedniej (bardzo fajny numer), a tu mniej wiecej to samo na poprzedniej, tylko jakby jeszcze bardziej na odpierdol tekstowo
no dobra, jest to plyta typu grower, juz calkiem niezle siedzi. ale podtrzymuje, ze poprzednia lepsza

ciezki do oceny ten zyto, ma swoj styl, ucho do bitow tez, potrafi zajebac dobra linijka, ale momentami to jechanie czasownikami albo uzywanie losowych slow byle sie rymowalo to przesada
Awatar użytkownika
ART

Re: Żyto/Biggero - Keep Him At Bay (2026)

Post autor: ART »

dziecko imadło :bowdown: :bowdown:
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
tracy chapman

Post autor: tracy chapman »

No, i to jest muza. Żyto kurwa dowozi.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

rau zajebisty numer, ale strasznie się ten żyto rozećpał i trochę mnie to już nudzi, wole zdecydowanie klimat z albumu żyto-żyto. Co niezmienia faktu że jest to po prostu okej, co se tam teraz rapuje
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Jakby nie było, płyta roku póki co.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Jakby się rozjebala na psach - tak ją dojeżdżam,
ona to Ewa, co zjadła węża

I za takie linijki dozgonnie :bowdown:
Lepiej mi siedzi niż poprzednie solo, spójniejsza ta nowa i lepiej wyprodukowana, chociaż singlowo NDCNS mocniej stało, brakuje na tym nowym albumie takiego Art Dilera albo Pare złoty. Niemniej płytka wchodzi pieknie. Liczę po cichu na domknięcie trylogii z Noonem.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

FruitOffTheWall pisze: 11 cze 2026, 10:30 strasznie się ten żyto rozećpał
ja pierdole ty sluchales tej plyty?
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ja tez mam takie wrazenie po odsluchu akurat jak fruciak, dwudziesty pierwszy rok tłumienia emocji używkami
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

To jest w ogóle bardzo nietypowe - walenie kokosa i abstynencja od alko, bo chyba nic nie łączy się tak perfekcyjnie jak te 2 używki xd
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Na przestrzeni albumów, żytniak sie rozećpał po prostu, pod tym kątem że nawija więcej o ćpaniu. Wyobraz sobie, że wiem że jest tam numer zapisałem sie na terapie uzależnień i wyobraź sobie ze słyszę tam u niego poprawe/ próbe wyjścia z nałogu. Po prostu względem albumow np ŻYTO- ŻYTO, ŻYTO-WIRY jest tam więcej o ćpaniu, stąd dlatego napisałem że sie ,,rozećpał". Albumu w całości nie słuchałem, rozkładam go sobie na pare odsłuchów, ale no przestrzeni ostatnich numerów odczuwam wrażanie że po prostu więcej nawija o tusi czy koksie

Ty kurwa, zawsze będziesz szukał chuja do dupy, jak uważasz kogoś foruming za chujowyXD zero obiektywności, weź sie lecz bo masz problem z głową, ale może to ja powinienm sie leczyć bo ci ten twoj ,,post" odpowiadam? rozkminka, elo arcie
Ostatnio zmieniony 11 cze 2026, 11:56 przez FruitOffTheWall, łącznie zmieniany 3 razy.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Sensei

Post autor: Sensei »

dojebany album, mega slabosc mam do styluwy zyta. fajnie leci bez spinki i stylowo, nie ma tutaj jakiejs dziwnej podkrety na liczenie rymow niedokladnych

co do rozecpania - ja chyba tego tez nie kumam, na albumie zyto - zyto on doslownie nawijal rzeczy w stylu 'w zwiazku z chemia jest rownowaga najpierw ja jem pozniej ona mnie zjada' do czego rzucil tylko followup na tej plycie, a tak to daje wlasnie, ze odszedl od takiego drug abuse i jest duzo rozsadniejszy / jest abstynentem (nie chleje)

chyba ze chodzi wam o to ze wprost mowi jedno a miedzy wierszami przebija sie drugie ale to mysle ze bardziej jest koncept jego rapu
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

TooMuchSmoke pisze: 11 cze 2026, 11:51 To jest w ogóle bardzo nietypowe - walenie kokosa i abstynencja od alko, bo chyba nic nie łączy się tak perfekcyjnie jak te 2 używki xd
Ale on twierdzi, że właśnie odstawił koks.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Sensei

Post autor: Sensei »

ja to nwm jak to jest bo on raz nawija ze calkowicie odstawil a raz ze siedzi na muranowie przy kokonie i ze od uzywek RACZEJ stronie
ODPOWIEDZ