Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
dr zjeb

Re: Ten Typ Mes

Post autor: dr zjeb »

Niechby i tak, byle tradycję reklamy porównawczej zachować. Lets goł!
you know the O.P.P.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:16 Swoją drogą to myślicie, że brak koncertów to rzeczywiście jego wybór, czy bardziej to, że jest tak nielubiany w środowisku, że boi się gdziekolwiek pokazywać? Ja myślę, że to drugie. Ogólnie myślę, że spokojnie mógłby grać w małych klubach, czy na festiwalach na jakiejś małej scenie gdzie grają dziesiątki raperów jednego wieczora.
Myślę, że nie jest najbardziej rozchwytywanym artystą w Polsce i nie chce się poniżać graniem w gównianych miejscach dla kilku osób, skoro nie musi. Osobiście nie uważam czegoś takiego za poniżanie, ale sądzę, że w jego głowie tak to może wyglądać.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

oczywiście że tak jest, czemu miałby być nielubiany w środowisku xd i akurat mes nie jest imo osobą której by to przeszkadzało w graniu, jackowi być może tak
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Skoro tata zapewnia komfortowe życie, picie równoległe do terapii, landlordztwo, marihuanę medyczną i kjutki to po co się będzie szarpał 300km furą w jedną stronę, żeby zagrać w Piździszewicach Dolnych, klub Extasy dla 11 osób pod sceną?

Myślicie, że w obliczu obecnej sytuacji Mes trochę stonował z RUCHANIEM, czy właśnie teraz RUCHA jeszcze bardziej na potęgę (co jest niemożliwe, żeby jeszcze więcej RUCHAĆ)?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Snus

Post autor: Snus »

Właśnie też się dziwiłem, że nie wspomnial na razie w beefie o tym że RUCHA
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

oldschool pisze: 28 maja 2026, 2:00
Zespół rapera miał zwrócić się do Biedronki z żądaniem przeprosin, zdjęcia kampanii oraz zapłaty odszkodowania i zadośćuczynienia. Sieć sklepów odmówiła, podkreślając, że zleciła kampanię profesjonalnej agencji. Dodatkowo miała zasygnalizować, że jeżeli zespół artysty dalej będzie w ten sposób komentował sprawę, rozpoczną wobec niego kroki prawne związane ze zniesławieniem. Dodatkowo mieli zaznaczyć, że działania Szmidta mogą ich zdaniem nosić znamiona pomówienia czy szantażu.
:bowdown:
jesli biedronka go pozwie, to bedzie kopiuj-wklej historia z South Parku (Chefs Aid). Oczywiscie na koncu zaprzyjaznieni raperzy organizuja koncert charytatywny, zeby wykupic dupsko mesa z pierdla
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: wczoraj, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:16 Swoją drogą to myślicie, że brak koncertów to rzeczywiście jego wybór, czy bardziej to, że jest tak nielubiany w środowisku, że boi się gdziekolwiek pokazywać? Ja myślę, że to drugie. Ogólnie myślę, że spokojnie mógłby grać w małych klubach, czy na festiwalach na jakiejś małej scenie gdzie grają dziesiątki raperów jednego wieczora.
Osobiście myślę, że to pewien efekt obrażenia się na branżę koncertową. No nie ukrywajmy, że Mes nie jest popularny i po pandemii, problemach z Alkopoligamią, rozpadzie związku z bejbimamą propozycje nie spływają już tłumnie o ile w ogóle. Mes nie ma też zaplecza, żeby ktoś z jego ekipy dzwonił po klubach, przekonywał je że warto i umawiał koncerty. Czytając artykuł na TVN24 o tej aferze napisali tam, że ma 3 złote płyty. Myślałem, że mało coś jak na niego, ale faktycznie ma tylko 3 z czego 2 z 2014 i 2016 roku. Rapersampler nie ma złota ale powiedzmy, że sprzedał się w miarę ok, dwójkę na Olisie miał, w 2017 grał też na Kempie. I w ciągu paru lat z całkiem w porządku radzącego sobie na rynku rapera, który grał sporo koncertów i festiwali spadł do poziomu gdzie ma propozycje grania do kotleta albo nawet takich nie ma. To musi być cios w jego ogromne ego, bo przecież on jest artystą i myślę, że to trochę ujma dla niego grać w małych klubach parę razy w roku, zwłaszcza że i tak prawdopodobnie by go nie wypełnił to woli uniknąć niewygodnych obrazków jak gra do garstki ludzi.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2026, 12:03 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Zachęcam do wspierania Mesa i zrezygnowania z zakupów w Biedronce, tak aby im nie starczyło na prawników.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

jajca pisze: 28 maja 2026, 11:54 na koncu zaprzyjaznieni raperzy organizuja koncert charytatywny, zeby wykupic dupsko mesa z pierdla
Ekskluzywna reedycja EP.TAFIUM, cały dochód z winyli, kaset i gadżetów idzie na kaucję :bowdown:
you know the O.P.P.
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Ekskluzywna reedycja EP.TAFIUM, cały dochód z winyli, kaset i gadżetów idzie na kaucję :bowdown:
Piękne by to było, a wierzę, że Tede byłby w stanie na to wpaść wziąłby ten pomysł z forum i to zrobił.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

jajca pisze: 28 maja 2026, 11:54 zaprzyjaznieni raperzy organizuja koncert charytatywny
Jacy niby raperzy?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Sionek

Może doprosiłby do udziału Stasiaka i Witka, żeby dołożyli się z hajsu, który zarabiają na dyskografii Mesa xD
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

marmolad_k2 pisze: 28 maja 2026, 12:14
jajca pisze: 28 maja 2026, 11:54 zaprzyjaznieni raperzy organizuja koncert charytatywny
Jacy niby raperzy?
Artur i Karciu, proste
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:16 Swoją drogą to myślicie, że brak koncertów to rzeczywiście jego wybór, czy bardziej to, że jest tak nielubiany w środowisku, że boi się gdziekolwiek pokazywać?
To absolutnie nie jest jego wybór. Miałem wątpliwą przyjemność odsłuchiwania paru wywiadów po premierze „Bukowskiego”, bo byłem ciekaw czy będą jakieś szpilki w kierunku Fiodora i co najmniej kilkakrotnie, gdy pytany o trasę koncertową, zaczął palić Jana, że no, że może jak ktoś się podejmie organizacji to może, ale jemu samemu się nie chce, nie czuje takiej potrzeby itp.

Wjechało copium, bo gość wie, że nawet w 1/4 by sali nie zapełnił. Kurwa, limitowana EPka z dissami od Tedzika była lepiej notowana na OLiS-ie niż „Bukowski”, którego notabene sam spreorderowałem na fali beefu. Bez beefu sprzedaż byłaby jeszcze bardziej mizerna
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

Z nieba spadła mu ta akcja z Biedronką. To jest totalny strzał na pustą bramkę w oczach odbiorców.

Dodano po 3 minutach 10 sekundach:
Haczapurjan pisze: 28 maja 2026, 12:35
Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:16 Swoją drogą to myślicie, że brak koncertów to rzeczywiście jego wybór, czy bardziej to, że jest tak nielubiany w środowisku, że boi się gdziekolwiek pokazywać?
To absolutnie nie jest jego wybór. Miałem wątpliwą przyjemność odsłuchiwania paru wywiadów po premierze „Bukowskiego”, bo byłem ciekaw czy będą jakieś szpilki w kierunku Fiodora i co najmniej kilkakrotnie, gdy pytany o trasę koncertową, zaczął palić Jana, że no, że może jak ktoś się podejmie organizacji to może, ale jemu samemu się nie chce, nie czuje takiej potrzeby itp.

Wjechało copium, bo gość wie, że nawet w 1/4 by sali nie zapełnił. Kurwa, limitowana EPka z dissami od Tedzika była lepiej notowana na OLiS-ie niż „Bukowski”, którego notabene sam spreorderowałem na fali beefu. Bez beefu sprzedaż byłaby jeszcze bardziej mizerna
Tylko, że Mes skończył grac koncerty, gdy na luzie zapełniał sale. Miał jeszcze całą trasę koncertową zaplanowaną z Białym Tunelem, ale wtedy weszła pandemia. Od dawna było widać, że muzyka nie sprawia mu już takiej radości, jak pisanie i jeśli miał dość koncertów i chciał być obecny w wychowaniu dziecka (mówił to wielokrotnie), to jestem w stanie uwierzyć, że w momencie gdy ma spoko hajs z wynajmu mógł sam odpuścić koncertowanie. Teraz pewnie głównie będzie pisał książki i czasem nagra płytę. Chyba, że ta Biedronka da mu drugie życie w stylu artysta vs wielka korporacja, co umówmy się - prezentował przez 3/4 swojej kariery.

Obrazek
Awatar użytkownika
Sionek

Nie lubię Mesa, ale nie życzę mu źle. Fajnie jakby zyskał realnie na akcji z Biedronką, ale mam gdzieś z tyłu głowy obawy, że z jego stanem psychicznym może coś zrobić co odwróci szalę na jego niekorzyść.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Kto by chciał podrabiać i plagiatować zarżnięty głos Jacka G. chyba Karcher.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

gods bidness pisze: 28 maja 2026, 10:45
Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:01 Co się nie wydarzy dalej, to przecież Mes tylko skorzystał na tej sprawie.
Oczywiście że tak, promocyjnie nic lepszego nie mógł sobie wymarzyć, a próbował się promować na jakimś beefie z Tede, który kompletnie nikogo nie obchodził poza ślizgawką. Tutaj dostał atencję od jakichś normików z różnej strony.

A może nawet coś mu jeszcze skapnie w ramach zadośćuczynienia.

PS nie wierzę że nie będzie storytellingu o tym na nowej płycie w stylu - budzę się skacowany, obok leży ona, a tu się dowiaduje, że zgwałciła mnie Biedronka.
chyba że biedronka wygra pozew(dzięki większemu budżetowi na prawników) i mes będzie musiał jeszcze becelować za zniesławienie.
wgl to biedra całkiem agresywny foruming prowadzi, biorąc pod uwagę jak oczywista jest sprawa, w sensie na pierwszy rzut oka widać że zajebali wokal mesa (zapewne nieświadomie ale mimo wszystko jakiś podwykonawca dał ciała), a i tak wypierają się i atakują tego typa, spodziewałem się raczej przeprosin, ewentualnie zrzucenie winy na kozła ofiarnego.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Najlepszą Obroną Jest Atak - Peja/Slums Attack
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Wielki props dla Mesa ze rozjebie kseroboja ktory odpowiada za ta reklame. Pisalem z nim na instagramie. "Wjezdzam w te kurwy owadzie"

Wiec beef is on
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ