The Elder Scrolls (seria)
Moderator: con shonery
Re: The Elder Scrolls (seria)
jeżeli to miałoby serio wyjść na starym silniku to jebać to 
A to ciekawe, ominęło mnie info że ma być Hammerfell/High Rock czyli powrót do TES 2 tylko teraz bardziej świadoma próba pokazania tych terenów po rozbudowie lore. Bitwy morskie wydają się naturalne patrząc na mapę. Ja bym chyba wolał żeby było więcej High Rock, może błędnie ale w przytłaczającej większości Hammerfell kojarzy mi się z pustynią, Murzynami, oazami i takim klimatem który dużo szybciej by się znudził. High Rock to bardziej klasyczne fantasy by było, ale ukształtowanie terenu mogłoby zrobić robotę i jest to ojczyzna dla 2 ras, oby tylko nie zrobić wizualnie z tego pierdolonego Cyrodiil z OblivionaParlae pisze: ↑26 maja 2026, 19:26 Nie wiem, szczerze wątpię. Póki co dostaliśmy tylko announcement trailer, który nie mówi prawie nic. Wiemy, że miejscem akcji będzie Hammerfell i High Rock. I w sumie tyle. Plotki mówią o jakichś walkach na morzu, podwodnych krainach do ekspolorowania ale wiadomo, tzn chuj wie.Może na Summer Game Fest w przyszłym tygodniu coś pokażą więcej, ale nie oczekuję za wiele.Spoiler
https://www.pcgamer.com/elder-scrolls-6-what-we-know/
Tu jest dosyć świeży tekst z kwietnia możesz sobie poczytać.
Co do silnika to jest tam, że:
Although Todd Howard previously told The Telegraph that the Elder Scrolls 6 would run on Creation Engine 2 (the same as Starfield) Howard recently updated us all in an interview with Kinda Funny Games that TES6 is actually being built with the new Creation Engine 3. That's after spending the last few years bringing Creation Engine 2 "up to" its third iteration. Howard also says that Creation Engine 3 is "going to power The Elder Scrolls 6 and beyond."
Tu jest dosyć świeży tekst z kwietnia możesz sobie poczytać.
Co do silnika to jest tam, że:
Although Todd Howard previously told The Telegraph that the Elder Scrolls 6 would run on Creation Engine 2 (the same as Starfield) Howard recently updated us all in an interview with Kinda Funny Games that TES6 is actually being built with the new Creation Engine 3. That's after spending the last few years bringing Creation Engine 2 "up to" its third iteration. Howard also says that Creation Engine 3 is "going to power The Elder Scrolls 6 and beyond."
-
genocidegeneral
oo, może uda się wyeliminować wczytywanie przy wchodzeniu do szałasu
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Ja tam nawet nie czekam zbytnio. Jako wielki fan Morrowinda, nie widzę niczego ekscytującego w grze, która zapewne będzie prostą rąbanką zrobioną pod konsole.
Obliwion ten był rpg robionym typowo pod konsole (i to chyba pierwszym takim dużym gdzie to wyszło) i był zajebisty. Poza tym dużo jedt rpg na konsole wiec nie w tym rzecz a w tym ze chcą uderzyć w coraz to szersze grono odbiorców i to się wiąże z rezygnowaniem z mechanik rpg. Choć tak po prawdzie skyrim był już tak uproszczony ze ciężko mi zajść w głowę co oni tu jeszcze uproszczą przy tes6, bo raczej typowej gry akcji Ala ac valhalla z tego nie zrobią