Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
-
WladcaSlimakow
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Marysia była lekko w szoku
-
bylerymdorymu
Ja chciałem tylko powiedzieć, że musiało to wymagać ogromnej odwagi, żeby wygłosić ponad 250 stron niepopularnych i kontrowersyjnych opiii o polskim rapie. Gdzie znaleźliście siłę na taki ruch?
- marmolad_k2
Około 200 stron to popularne opinie, z czego połowa to po prostu powtórka tych samych opinii.
Najgorsze co spotkało ogólnie polska muzykę, nie tylko rap, to polski trap i polski drill, wiesniactwo porównywalne z polskim reggae, to jest dokładnie ten sam poziom żałości
Koncerty raperów to wydarzenia dla podludzi, dj puszcza muzykę z komputera która brzmi tak samo jak w domu tylko, że głośniej. Artysta albo se coś pierdoli pod playback albo nawija live i wówczas brzmi gorzej niż w wersji studyjnej. Zjawisko klimatycznego machania łapą jak w 8 mili wymarło na rzecz uniesionych smartfonów, więc jest 70% szans, że w końcu ktoś ci zasłoni swoim telefonem widok na chwilę lub cały koncert. W przeciwieństwie do gatunków muzycznych opartych na żywych instrumentach hiphop na żywca nigdy ale to nigdy nie brzmi lepiej, więc nie ma absolutnie żadnego sensu wydawać pieniędzy na takie show. Lepiej pójść potańczyć na jakąś elektronike albo przeżyć konkretny młyn na dobrym metalu.
Popi.jaku
Ale można chociaż popatrzeć na swojego artystę jak dynda na linie jak małpa
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
Plus jeden, do tego im większe miejsce, w którym się koncert odbywa tym gorzej.Popi pisze: ↑wczoraj, 11:20 Koncerty raperów to wydarzenia dla podludzi, dj puszcza muzykę z komputera która brzmi tak samo jak w domu tylko, że głośniej. Artysta albo se coś pierdoli pod playback albo nawija live i wówczas brzmi gorzej niż w wersji studyjnej. Zjawisko klimatycznego machania łapą jak w 8 mili wymarło na rzecz uniesionych smartfonów, więc jest 70% szans, że w końcu ktoś ci zasłoni swoim telefonem widok na chwilę lub cały koncert. W przeciwieństwie do gatunków muzycznych opartych na żywych instrumentach hiphop na żywca nigdy ale to nigdy nie brzmi lepiej, więc nie ma absolutnie żadnego sensu wydawać pieniędzy na takie show. Lepiej pójść potańczyć na jakąś elektronike albo przeżyć konkretny młyn na dobrym metalu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
zgadzam się z przedmówcami
chuj pisze: ↑08 wrz 2025, 17:29 ja to wogle nie rozumiem idei chodzenia na koncert, bo mam w dupie jak to zabrzmi na żywo, w dupie mam że zobacze tego gościa i poskacze, a samo to, że jakiś cieć malinowy ze sceny będzie mi kazał jakieś łapy unosić czy inne gówno stawia mnie w pozycji jakiegoś frajera do sterowania. nie kumam tego. dla mnie jak ktoś zabiega o to żeby mu raper podpisał płyty to równie dobrze może mu lache opindolić w kiblu. stoją w jakiejś kolejce żeby ogrzać się przez 5 sekund w blasku zajebistości typa który centralnie jest obcym człowiekiem i przerabia co koncert dziesiątki takich mietków. no nie rozumiem tego. i co te zdjęcia z raperami potem pokazujecie dziewczynie i rodzinie?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Byłem kiedyś na dniach Łodzi ze znajomymi znajomych. Jako jedyny kojarzyłem hiphopowe ksywki i słuchałem rapu. Jak wjechało oio to widziałem tą pogardę w ich oczach - nie ma się co dziwić ja też patrzyłem na to z niesmakiem.
Potem jak wjechał Frank Ferdinand to wszyscy zobaczyli co to znaczy prawdziwa muzyka.
Jak koncert hiphopowy to tylko w małym zapizdzialym klubie i machanie rączka. Rap w plenerze jest 3 półki niżej niż disko polo.
Dodatkowo jebać te mashpity i ściany. To jest dla twardych nieumytych metali, a nie oskarków co mdleją i przerywają koncerty co chwilę
Potem jak wjechał Frank Ferdinand to wszyscy zobaczyli co to znaczy prawdziwa muzyka.
Jak koncert hiphopowy to tylko w małym zapizdzialym klubie i machanie rączka. Rap w plenerze jest 3 półki niżej niż disko polo.
Dodatkowo jebać te mashpity i ściany. To jest dla twardych nieumytych metali, a nie oskarków co mdleją i przerywają koncerty co chwilę
plus jeden
DoubleB pisze: ↑22 kwie 2022, 11:46 w us takie pomysły realizowali na koncertach już pod koniec wieku, do tego nie jako gwóźdź programu, kurwa, tylko element całości występu. z najbardziej znanych samo up in smoke tour czy koncerty eminema (porównuję do nich, bo popularność proporcjonalnie ta sama mniej więcej). tam jest (i był) rozmach, rozrywka dla publiki, świeżość, coś co widz zapamięta na długo.
polska ad 2022: topowy raper przyczepił sobie linę do dupy i się buja. jeszcze typ za nim stoi i za tę linę pociąga xD ale i tak dobrze, bo większość pl koncertów to dukanie do bitu i machanie łapami, a max na co ich stać to kazać publice kucać i na dropa wyskoczyć w górę, skakać i świetnie się bawić.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
To, ale też jest mało raperów, na których koncert nie pójdą osoby, wobec których będziesz czuć wstyd z drugiej ręki
cztery żubry i dwie kurwy
- gods bidness
Dimebag Darrell miał damage w planach ale dostał ołów w czapę od pantery fana
- marmolad_k2
Kiedyś był taki filmik z moshpitem oskarkowym, ale nie mogę znaleźć, beka była niesamowita. Za to jak byłem kiedyś na koncercie Słonia, to myślałem że zginę
- gods bidness
Byłem na koncercie Quavo ze 2 lata temu i tam właśnie Oskarki robiły taki mosh pit, ale było to całkiem sympatyczne i stwierdziłem, że młodzież się fajnie bawi, a nie jak staruchy z piwem 2,5% w jednej, machają drugą ręką w rytm Jestem Bogiem na koncercie zespołu Seba i Wojtaz.
Co to jest "ściana" ?
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
- gods bidness
Ja bym chciał zobaczyć jak Maryla Rodowicz na koncercie Maty Szmaty rzuca się w tłum i robi stage diving.