Starcie legend cz. 6 - Kaliber 44 vs JWP
- igorzastyy
Re: Starcie legend cz. 6 - Kaliber 44 vs JWP
JWP/BC to jest połączenie jakiego słucham i leciało podczas posiadówek przy browarze na osiedlu i dałem głos na JWP, bo to pierwszy człon tejże kolaboracji. Nie znam żadnego słuchacza Kalibra 44 w moim wieku. Pewnie jest ich sporo, ale nigdy nie trafiłem.
oddaje głos na jwp, z mojej perspektywy tak to wygląda że mimo oryginalności to nigdy nie mogłem się przekonać do kalibra, czasem posłucham wybiórczo kilku utworów ale ile razy nie robiłem podejścia pod całe płyty, tak nigdy nie dałem rady 
zrobie jutro podejscie nr nie wiem które i se sprawdze ktoras plyte, zobacze czy dalej chujowy ten kaliber
sprawdź se księgę tajemniczą, ale nie nastawiaj się na jakiś hiphopowy hiphop tylko potraktuj to jako portal do 90s
- marmolad_k2
Ale faflunienie na początku
63 minuty zajebiscie ze polskie de la soul, slychac w brzmieniu i konwencji ze ziomeczki pod tym względem wiedzieli co robia. Z perspektywy czasu oczywiscie troche mnie wkurwia nadmiar lamerskich rymów, z drugiej strony mając tak chujowe pod tym wzgledem punkty odniesienia jak np. Mazurek Dąbrowskiego, początki pl rapu musiały tak wygladać
Normalnie o tej porze > wszystko od JWP
Trudno o taką jakość w naszym kraju, jeden z najlepszych kawałków w polskim rapie
Trudno o taką jakość w naszym kraju, jeden z najlepszych kawałków w polskim rapie
Księga byla dla polskiego rapu tym, czym Twin Peaks dla telewizji. Całe pierdolone uniwersum.
you know the O.P.P.
W skali legendarności to wiadomo, że bezapelacyjnie K44.
Mógłbym wyjebać całą twórczość JWP, na rzecz Księgi Tajemniczej.
JWP vs Killaz Group byłoby ciekawe.
Mógłbym wyjebać całą twórczość JWP, na rzecz Księgi Tajemniczej.
JWP vs Killaz Group byłoby ciekawe.
Nie wiem z jaką grupą musiałoby rywalizować JWP żebym ich wybrał jako lepszych, jedynie tylko OIO mi obecnie przychodzi do głowy jako gorsza grupa, ewentualnie Undadasea ale to bardziej na równi ich stawiam
Ostatnio zmieniony 27 maja 2026, 17:31 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
3 wymiar? imo JWP górą
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
ja tam se cenie jwp znacznie bardziej niż zip skład np
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
a co do petard z tej ich płytki to to jest jeden z lepszych bitów w pl rapie i bez kompleksów mógłby się znaleźć na the chronic drejdela i przeszedłby do klasyki jak smoke weed everyday czy still dre
O z ZIP Składem to bym wybrał JWP to prawda
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ