[serial] Stamtąd (2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Stamtąd (2022)
@Haczapurjan
Wydaje mi się, że to były jakieś trupy
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Nawet grzyby Jade'owi porządnie nie weszły
Fatima gra gorzej niż w tureckiej telenoweli
Ktoś ogarnia o co chodziło z zakładkami?
Sznur prowadzi pewnie do DHARMA station Looking Glass
Akcja z dzbankiem wody w sumie mi się podobała - ładne to było!
Fatima gra gorzej niż w tureckiej telenoweli
Ktoś ogarnia o co chodziło z zakładkami?
Sznur prowadzi pewnie do DHARMA station Looking Glass
Akcja z dzbankiem wody w sumie mi się podobała - ładne to było!
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
- Haczapurjan
@JVCORE no chyba tak, później oglądałem jakieś omówienia na anglojęzycznych kanałach i jak się bliżej przypatrzeć temu kadrowi, to rzeczywiście mogą tam pływać
Spoiler
truposze
No, ale z kobiecych postaci najgorzej wciąż chyba Tabitha.
No właśnie nie bardzo. Wydaje mi się, że ona chciała zrobić "bookmark" w miejscu, gdzie była masakra i po prostu wrócić do teraźniejszości z tak nadpisaną zakładką, ale jak wyciągnęła ją z kieszeni, to zakładka była pusta, nie było tego symbolu, który namalowała będąc w przeszłości i stąd to wkurwienie, bo jej plan zakładał, że napierdoli sobie tych zakładek i będzie mogła przenosić się od razu do pożądanego chapteru, a tu chuj, tak łatwo nie ma
- qualite_de_schizoide
@Haczapurjan dokladnie tak jak mówisz z tymi zakładkami, ja nie zczailem ale moja dziewczyna tak
Niby akcji prawie wcale ale i tak podoba mi się to co oglądam, lubię ten serial i klimacik
Niby akcji prawie wcale ale i tak podoba mi się to co oglądam, lubię ten serial i klimacik
- Haczapurjan
No aktorzy coś tam mieli spoilerować, że piąty odcinek jest jednym z ich ulubionych, więc za tydzień zobaczymy, co tam ugotowali.
Ogólnie ten serial zawsze był taki "slow-paced", może poza pierwszym sezonem, ale nudy nie ma, coś się jednak dzieje.
Ogólnie ten serial zawsze był taki "slow-paced", może poza pierwszym sezonem, ale nudy nie ma, coś się jednak dzieje.
Spoiler
Robienie kurwa cygańskiego golema z gówna na strychu, strop pierdolnie
Spoiler
żydowski golem hipiski na strychu
jak to serio zwłoki, to stawiam na gówniaki anghooey i że ptak ogarnie skrzydło
Na twitterze w ogóle From wjechali, z pytaniem czy to MiW słyszała Sara ciągle, ktoś w odpowiedzi, że ciekawe jak to ogarnął z daleka w 1 sezonie, a oficjalka odpowiedziała, że skąd wiadomo, że z daleka, więc możliwe że ciągle tam był jako ktoś inny
jak to serio zwłoki, to stawiam na gówniaki anghooey i że ptak ogarnie skrzydło
Na twitterze w ogóle From wjechali, z pytaniem czy to MiW słyszała Sara ciągle, ktoś w odpowiedzi, że ciekawe jak to ogarnął z daleka w 1 sezonie, a oficjalka odpowiedziała, że skąd wiadomo, że z daleka, więc możliwe że ciągle tam był jako ktoś inny
cztery żubry i dwie kurwy
niech lepiej sie sama wracac nauczy a nie ktos ja musi wiecznie wyciagac z tych ruinHaczapurjan pisze: ↑11 maja 2026, 13:36No właśnie nie bardzo. Wydaje mi się, że ona chciała zrobić "bookmark" w miejscu, gdzie była masakra i po prostu wrócić do teraźniejszości z tak nadpisaną zakładką, ale jak wyciągnęła ją z kieszeni, to zakładka była pusta, nie było tego symbolu, który namalowała będąc w przeszłości i stąd to wkurwienie, bo jej plan zakładał, że napierdoli sobie tych zakładek i będzie mogła przenosić się od razu do pożądanego chapteru, a tu chuj, tak łatwo nie ma
na koniec pewnie okaze sie ze
Spoiler
to ksiazka mlodego ktory tak naprawde jest chory psychicznie i okazje sie viktorem
- qualite_de_schizoide
Spoiler
Ja słyszałem teorie że ten młody może okazać się tym gościem w garniaku który przemienia się w tę maniurkę w okularach religijna
hej jakie byście wymyślili sposoby żeby pomoc naszym bohaterom w przetrwaniu ? przypominam ze nocne potwory są dosyć niebezpieczne, ale nie wykazują żadnych ponad przeciętnych umiejętności oprócz mocnego fatality gdy faktycznie się już ktoś nawinie w zasięgu pol metra
- te stwory to nawet nie biegaja, jedynie sobie chodzą wiec można byłoby wziąć np rower i jeździć wokół nich i z pomocą tag team partnera np związać któregoś z nich a następnie spalić, utopić, potraktować piła mechaniczna lub przeprowadzić QAP
- zawijają się na chatę jak robi się jasno, wiec może istniała by szansa zablokować im wejście do jaskiń i sprawdzić co się stanie gdy zrobi się jasno, zreszta chyba był już taki film
pzdr
- te stwory to nawet nie biegaja, jedynie sobie chodzą wiec można byłoby wziąć np rower i jeździć wokół nich i z pomocą tag team partnera np związać któregoś z nich a następnie spalić, utopić, potraktować piła mechaniczna lub przeprowadzić QAP
- zawijają się na chatę jak robi się jasno, wiec może istniała by szansa zablokować im wejście do jaskiń i sprawdzić co się stanie gdy zrobi się jasno, zreszta chyba był już taki film
pzdr
#freefromage
Ziomeczku pamiętaj, że mają obiecane życie wieczne czy coś takiego i fatima robiłaby za krowę rozpłodową jakby każdego zabijali
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
odrobiłem ostatni odcinek boze jakie postacie w tym serialu sa żadne, nikt oprócz Boyda nie budzi we mnie ani grama empatii i wczucia się, a Fatima i policjantka to są do jak najszybszego wyjebania
nie mogę się doczekać co tam wymyśla w nowym odcinku, w którym na zmianę będzie scena z colony house, baru i komisariatu
i tak do usranej już śmierci
nie mogę się doczekać co tam wymyśla w nowym odcinku, w którym na zmianę będzie scena z colony house, baru i komisariatu
#freefromage
Dobra, podczas chorowanie zrobiłem sobie maraton i dotarłem do S4O2. Pierwsze dwa sezony łyknąłem bardzo szybko, bez żadnych rozpraszaczy, im dalej w las tym częściej serial leciał w tle a ja coś grzebałem w telefonie, mam nadzieję, że faktycznie zmieści się to w pięciu sezonach.
Co do postaci to
A co do S4 to mam pytanie
Co do postaci to
Spoiler
Tabitha - najbardziej wkurwiająca postać z całego serialu, wiecznie z miną typowej polki, non stop obrażona, ciężko czuć sympatię i ciężko jej współczuć, szkoda, że tak mocno na niej skupia się ta historia
Juleczka
- no z nią to bym się dogadał, dobra dziewucha szacuneczek, na początku myślałem, że będzie po prostu zbuntowaną nastolatką a jest naprawdę dobrze
Ksiądz - moja ulubiona postać, podobało mi się jego podejście do tego co robi Szeryf, swoje zdanie i nie zawsze wygodne rozwiązania problemów
Kenny - trochę ciumciok, ale dobry chłopak, brakuje mu zdecydowania, widać że chce dobrze, lubię go.
Donna - twarda baba, jednak widać jak gryzie ją czas, jest coraz słabsza i dobrze jest to pokazane.
Elias - ciumciok
Ethan - sam w sobie od początku wygląda jak nawiedzony
Sara - ta to też premie powinna dostać, bo pierdolniętą to ona gra zajebiście, wystarczy na nią spojrzeć
Kristi - jak to jest możliwe, że od momentu zmiany fryzury postać się zjebała?
Fatima - na początku pocieszycielka nasza, a po chwili zamknęła morde i chodzi nafuczona aż do momentu wyplucia smajleja
Randall - w natłoku tych długowłosych ciumcioków ja kibicuję tobie wariacie, liczyłem, że pukniesz tam Juleczke a nie będziesz łaził do jakichś kamieni.
Juleczka
Ksiądz - moja ulubiona postać, podobało mi się jego podejście do tego co robi Szeryf, swoje zdanie i nie zawsze wygodne rozwiązania problemów
Kenny - trochę ciumciok, ale dobry chłopak, brakuje mu zdecydowania, widać że chce dobrze, lubię go.
Donna - twarda baba, jednak widać jak gryzie ją czas, jest coraz słabsza i dobrze jest to pokazane.
Elias - ciumciok
Ethan - sam w sobie od początku wygląda jak nawiedzony
Sara - ta to też premie powinna dostać, bo pierdolniętą to ona gra zajebiście, wystarczy na nią spojrzeć
Kristi - jak to jest możliwe, że od momentu zmiany fryzury postać się zjebała?
Fatima - na początku pocieszycielka nasza, a po chwili zamknęła morde i chodzi nafuczona aż do momentu wyplucia smajleja
Randall - w natłoku tych długowłosych ciumcioków ja kibicuję tobie wariacie, liczyłem, że pukniesz tam Juleczke a nie będziesz łaził do jakichś kamieni.
Spoiler
Facet w żółtym gdy zabijał Jima to była przy nim Julka? Jeżeli tak to czemu w następnych scenach już tego nie pamięta? Czy to działo się w przeszłości? Totalnie odpłynąłem przy tych scenach
MalinowyJogurt 2
już nie pamietam dokładnie czy to było w e2 czy w e3, ale zostanie to zaraz wszyskto wyjaśnione i nabierze rozpędu fabularnego
Spoiler
Julie jak wchodzi w te ruiny to jest storywalker i może przeskakiwać pomiędzy „rozdziałami” (chociaz tylko w przeszłość), wiec ogólnie to tak z tym, ze dla Jima była to Julie z przyszłości w tamtym momencie. temat wyszedł jakoś pod koniec trzeciego sezonu, gdy ona tam weszła z młodym i zrzuciła line Boydowi (co z perspektywy Boyda bylo chyba pod koniec season 1)
#freefromage
- Haczapurjan
No niestety, jakkolwiek motyw
Spoiler
pozdróży w czasie wydaje się prima facie bardzo nęcący, to zazwyczaj kończy się jakimś kurwa "bootstrap paradox", tworzeniem alternatywnych linii czasowych, paradoksem dziadka i chuj wie czym jeszcze. Tutaj też pewnie finalnie skopią ten motyw.
- Haczapurjan
Spoiler
Odcinek top, najlepszy tego sezonu
Hahaha, jak się pojawia jakiś nowy drugoplanowy aktor - i co gorsza przypyskuje coś Donnie - to najdalej za 15 minut jest już martwy
Za każdym jebanym razem
Nadal nie jest to horror najwyższych lotów, ale wreszcie fajnie się to oglądało. Nawet mnie zaskoczyli
Nie podobało mi się odwzorowanie psylocybinowego tripu - zero jakichś fraktali albo przesaturowanych kolorków, rozmycia obrazu to odwrotność tego co widzisz po grzybach
Nadal nie jest to horror najwyższych lotów, ale wreszcie fajnie się to oglądało. Nawet mnie zaskoczyli
Spoiler
że Jade nawet z chawiry na pole na dwór nie wyszedł, myślałem że Boyd go po prostu z podziemi na siłę wyciągnął
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
- Haczapurjan
"From" też korzysta garściami z tego trope'u, że jak nagle pojawia się na ekranie randomowy statysta, który jednakowoż ma jakieś linie dialogowe i znajduje się z pierwszoplanowymi bohaterami w jakimś odosobnionym miejscu, to mur-beton skończy jako obiad dla jakiegoś fromstera.
Musi być w końcu ten element "shock value", no ale przecież nie zabiją (przynajmniej nie jeszcze) postaci pierwszoplanowych, bo te mają plot armor
Musi być w końcu ten element "shock value", no ale przecież nie zabiją (przynajmniej nie jeszcze) postaci pierwszoplanowych, bo te mają plot armor
no nie powiem dobrze dali w tym odcinku i w sumie chuj wie co jest cięte i z tymi lalkami i z tripem Jade’a i jak poprowadzą to dalej, bo wszystkie sceny z trailerów i teaserow wykorzystane. stary najebany tez dobrze dał
za tydzień przerwa, kolejny odcinek za dwa
za tydzień przerwa, kolejny odcinek za dwa
#freefromage