Ja tam nie mam problemów żeby to połączyć i uważam że klasyk który wypada znać, ale brzmiący jak zwykłe ziomalskie dukanie
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ja również, według mnie jest to klasyk i nie ma co świrować
Najbardziej obiecującym i najciekawszym raperem w Polsce na dzień dzisiejszy jest Rydawarrior. Należy przy tym dodać, że nie świadczy to o jego talencie, tylko tragicznym stanie lokalnej sceny rapowej.
- scam_sakawa
A Kony Ćpaj Stajl?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Napewno nie obiecującym. Współpraca z Konym jest za ciężka.
my jestesmy od sluchania a nie wspolpracowania
Guli
ale ziomek był zbyt prawdziwy na zostanie majnstrimowym raperem
szmaty, myślą jebane kurwy, że nie mam serca ani krzty
choć dopadał mnie płacz, jak mama mi mówiła, że tylko potrafię pić
ale ziomek był zbyt prawdziwy na zostanie majnstrimowym raperem
szmaty, myślą jebane kurwy, że nie mam serca ani krzty
choć dopadał mnie płacz, jak mama mi mówiła, że tylko potrafię pić
Hashashins (i poszczególni raperzy w wytwórni) miało/ma w chuj większy potencjał niż został zrealizowany, a wynika to przede wszystkim z niedopracowanych tekstów, co jest szczególnie dziwne bo Bonson kręcił się dookoła projektu.
Przykładowo:
- Feno: muzykalny, kontrowersyjny, wyrazisty - słaba warstwa tekstowa
- Piotr Cartmann - wyrazisty, energia, takie se teksty
- Karian - muzykalny, wrażliwy, takie se teksty
Gdyby troche to uprocesowić, dać chłopakom napisać pierwszy tekst i wybrać bit, ale dopracować z Bonsonem (skoro i tak sie przewijał w tle projektów) jakieś porządne rymy i punche, pozbyć się recytacji skojarzeń itd., to jest spory potencjał na alternatywne wydawnictwa.
Przykładowo:
- Feno: muzykalny, kontrowersyjny, wyrazisty - słaba warstwa tekstowa
- Piotr Cartmann - wyrazisty, energia, takie se teksty
- Karian - muzykalny, wrażliwy, takie se teksty
Gdyby troche to uprocesowić, dać chłopakom napisać pierwszy tekst i wybrać bit, ale dopracować z Bonsonem (skoro i tak sie przewijał w tle projektów) jakieś porządne rymy i punche, pozbyć się recytacji skojarzeń itd., to jest spory potencjał na alternatywne wydawnictwa.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2026, 11:26 przez KoolSido, łącznie zmieniany 1 raz.
Piosenkowy* Afro Kolektyw to najlepszy Afro Kolektyw.
Nie wiem w sumie jak bardzo kontrowersyjna to opinia, ale brać hiphopowa chyba bardziej ceni Płytę pilśniową i Połącz kropki.
* Piosenki po polsku, 46 minut Sodomy
Nie wiem w sumie jak bardzo kontrowersyjna to opinia, ale brać hiphopowa chyba bardziej ceni Płytę pilśniową i Połącz kropki.
* Piosenki po polsku, 46 minut Sodomy
- marmolad_k2
Najlepiej zaśpiewanych też.
-
starydobryhiphop
Każdy ponad każdym jest przehajpowanym numerem. Plus głos sokoła spięty żeby było chyba groźniej poważniej?
do tego jeden z najbardziej zapamiętanych cytatów jest też cytatem
Już taka czerwona sukienka, czujesz ten klub jesteś tam zmęczony skrętem niemalże jak fisz
Już taka czerwona sukienka, czujesz ten klub jesteś tam zmęczony skrętem niemalże jak fisz
starydobryhiphop pisze: ↑14 kwie 2026, 22:03 do tego jeden z najbardziej zapamiętanych cytatów jest też cytatem
- gods bidness
Jak to wyszło (Każdy ponad każdym), to się jarałem w opór, potem przez lata uważałem, że faktycznie przereklamowane, zważywszy na podnietę normików tym kawałkiem. Dzisiaj uważam, że to storytelling wybitny i bynajmniej nie jest przereklamowany. Jeden z nielicznych kawałków 10/10 w polskim rapie.
Bo pomijając geniusz chronologicznie nielinearnego splotu wszystkich motywów i wątków, czyli po prostu zgrabnie opowiedzianej historyjki obyczajowo-sensacyjnej, ma jeszcze warstwę filozoficzno-socjologiczną, nadrzędną ideę - krytykę człowieka jako takiego, zachłannego, bezrefleksyjnie deptającego innych w drodze ku swoim celom, który nie zawaha się skrzywdzić innego czy to dla zysku, czy z wygodnego zaniechania.
Nie bądźcie tacy, kochani.
Bo pomijając geniusz chronologicznie nielinearnego splotu wszystkich motywów i wątków, czyli po prostu zgrabnie opowiedzianej historyjki obyczajowo-sensacyjnej, ma jeszcze warstwę filozoficzno-socjologiczną, nadrzędną ideę - krytykę człowieka jako takiego, zachłannego, bezrefleksyjnie deptającego innych w drodze ku swoim celom, który nie zawaha się skrzywdzić innego czy to dla zysku, czy z wygodnego zaniechania.
Nie bądźcie tacy, kochani.
baqlashan pisze: ↑14 kwie 2026, 22:14starydobryhiphop pisze: ↑14 kwie 2026, 22:03 do tego jeden z najbardziej zapamiętanych cytatów jest też cytatem![]()
Domyślam się, że o to chodzi, chociaż moim zdaniem tam jest masa pamiętnych linijek
to kurwa forum rap, nie wizaż
-
starydobryhiphop
Przemyśle czy nie jestem za surowy, ale te obserwacje nie są jakieś odkrywcze zmieniające moje życie, w zasadzie oczywistość . Dzięki za odp, może zbytnio się nakręciłem negatywnie na ten numer . Aczkolwiek z drugiej nie odmawiam mu że jest to dobry numer ponadprzeciętny ale numer 1 w kraju wsrod storytellingow jak to powszechnie klepnięto to to nie, mówię broń Boże nie zgłaszać tego na taki tytuł bo może być gorzej
- gods bidness
Mój ulubiony to - dla niej wszyscy młodzi, łysi, tacy sami - ścierwo, myśli tak serio.
Wraca on do mnie w różnych momentach życia już od dwóch dekad.
Wraca on do mnie w różnych momentach życia już od dwóch dekad.
z kolei mój ulubiony to wers poprzedzający
bez pewności, ale wymierzyła palcem
dziś była górą - w nierównej walce
bez pewności, ale wymierzyła palcem
dziś była górą - w nierównej walce