OKŁADKA

2. Catch a Bad One
3. Wack M.C.'s
4. No Need for Alarm
5. Boo Boo Heads
6. Treats for the Kiddies
7. Worldwide (feat. Unicron)
8. No More Worries (feat. A-Plus, Casual & Snupe)
9. Wrongplace
10. In and Out
11. Don't Forget
12. Miles to Go
13. Check It Ooout
14. Thank Youse
https://music.apple.com/us/album/no-nee ... /373223910
SPOTIFY
Dzisiaj mija 26 rocznica od wydania drugiego albumu Dela. Imo jego najlepszy solowy album i zdecydowanie mój ulubiony. W ogóle moja topka albumów z Zachodniego Wybrzeża (TOP10 luzem), albumów z '90 (TOP10 luzem) i rapowych albumów w ogóle (TOP20 luzem).
O samym albumie - pamiętam dobrze, jak pierwszy raz słuchałem, początkowa sekwencja od You're in Shambles do No Need for Alarm (czyli 4 pierwsze) było jak uderzenie obuchem. Później niby człowiek doszedł do siebie, ale sam poziom numerów nie gorszy. Album należy też do tej grupy materiałów, które się całkiem ładnie zestarzały, nie wiem w sumie czemu, może to, że na albumie czuć tego ducha, z którego trochę później narodziło się kalifornijskie kwaśne lo-fi.
Nie jestem w stanie wskazać najlepszego kawałka, bo wyszłoby z tego większość płyty, nie ma też zapychaczy, w ogóle można zwrócić uwagę, że materiał jest w miarę krótki, 54 minuty. Jeżeli ktoś nie słyszał (wiem, że są tu tacy), a chciałby poeksplorować "alt-rapowe" okolice, warto nadrobić.