Nine Vicious - EMOTIONS (2026)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Parlae

Nine Vicious - EMOTIONS (2026)

Post autor: Parlae »

Ludzie się zachwycają i piszą, że nowy Playboi Carti. A Wy co sądzicie?
Bity tutaj dosłownie rozpierdalają głowę. :shock: :bowdown:

Dodano po 2 godzinach 8 minutach 48 sekundach:
Need :bowdown: Electric Feel :bowdown:
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
georgefloyd

Re: Nine Vicious - EMOTIONS (2026)

Post autor: georgefloyd »

Widziałem właśnie, akcja wygląda jak masowa opłacona promocja. Nie ma nic w tym złego ale wiadomo jak jest. Jestem świadomy, że w stanach potrzebują nowych twarzy bo żydowski biznes na makumbach powoli zdycha ale nie ma co przesądzać. Płyta nie jest jakaś wow. To jest też problem w stanach, że taki Esdekid z UK wchodzi ze swoją stylówą i rozjeżdża temat nie będąc wybitnym raperem. Fakemink kreowany na nowego kota też nie jest wow, ale jest inny. W USA same wampiry, dzieci wyćpane lekiem na kaszel itp. Tak samo w Polsce. Wychodzi tej muzyki w chuj, a nie ma czego słuchać xddd. Ktokolwiek będzie brzmiał inaczej i chociaż w najmniejszym stopniu przyzwoicie od razu będzie wbijał w mainstream. Punkt wejścia jest równy zeru.
Awatar użytkownika
Parlae

No, mi też się na początku wydawało, że to znajomy kogoś znanego albo coś. Wszyscy się tym jarają nagle.

Przesluchalem raz, no jest okej nic wielkiego, bity sztos. Ale z każdym odsłuchem jest coraz lepiej i płyta zaczyna się wkręcać, więc coś tu jest. Gość nie wymyśla koła na nowo, to na pewno. Brzmi to jednak bardzo przyzwoicie.

Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Mam w planach sprawdzić jego album, w sumie chyba dlatego że ma featuring adlibowy na Bully, w kawałkach This A Must i Mama’s Favorite.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Parlae pisze: 05 kwie 2026, 16:12 No, mi też się na początku wydawało, że to znajomy kogoś znanego albo coś. Wszyscy się tym jarają nagle.

Przesluchalem raz, no jest okej nic wielkiego, bity sztos. Ale z każdym odsłuchem jest coraz lepiej i płyta zaczyna się wkręcać, więc coś tu jest. Gość nie wymyśla koła na nowo, to na pewno. Brzmi to jednak bardzo przyzwoicie.
Przesłuchałem i muszę przyznać, że bity są top. Tym bardziej fajnie słucha się nawiązań. Typ też lata po stylach tak jakby nie wie kim by jeszcze chciał być co jest wiadome bo to małolat. Czasami Carti, czasami Future. Taki amerykański przeciętniak z naprawdę fajnymi produkcjami. Nic wybitnego, czekać i obserwować. No i kontakty musi mieć typek albo ktoś kto zanim stoi. Sporo streamerów, kanałów muzycznych i tik toki są w napadzie z tym materiałem. Purple Swag super. Denerwuje mnie to, że wydają po 20 plus piosenek. Wiadomo streaming, w teorii im więcej piosenek tym większy zarobek. Ja osobiście wole 13 dobrych do zapętlenia niż mam sobie szukać, bo jak na 20 klikam dwie i są słabe to nie sprawdzam dalej. Jest za dużo dobrej muzyki by słuchać ścierwa.
Awatar użytkownika
Parlae

Tak właśnie też mam wrażenie, że za dużo tych kawałków. Generalnie druga część lepsza, chociaż w pierwszej Fashion Killa i Purple Swag klasa (nawiązanie oczywiste).

Ogólnie trochę Cartiego, trochę Thuga i trochę Future tu słychać. Duży nacisk na adliby i dobre refreny. Ode mnie props i zobaczymy co pokaże dalej.

I powtórzę się, producencko to jest szalony poziom.

Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

spoko album ale musi popracowac nad tymi adlibami bez wyczucia rzucane randomowo xd
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
ODPOWIEDZ